Annons

Slovakien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Slovakien

Måndag 17 juni 2024

18:00 Belgien - Slovakien


Fredag 21 juni 2024

15:00 Slovakien - Ukraina


Onsdag 26 juni 2024

18:00 Slovakien - Rumänien


Hela spelschemat

Sommarens stora fotbollsfest närmar sig och fina Odds EM 2024 kommer tillgängligt finnas när Slovakien ska försöka hävda sig på den stora scenen mot de stora fotbollsnationerna. Att Slovakien deltar i ett europamästerskap hör sannerligen inte till vanligheterna då detta är andra gången som landet deltar i turneringen. På sätt och vis är det en enorm framgång för slovakerna att bara ha tagit sig till EM. Nu ska man dock försöka överträffa sig själva och ett avancemang från gruppen hade varit extremt stort för hela landet. Förutom storstjärnan Milan Skriniar finns det ett par spelare som har erfarenhet av Europas bästa ligor och vi ska inte underskatta Slovakien allt för mycket. Men i en grupp där man Möter Belgien, Rumänien och Ukraina blir det tufft för slovakerna.

Slovakien: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Slovakien.

Odds på Slovakien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Slovakien: Vinnare grupp E 11,00
Slovakien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 450,00

Slovakiens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Slovakiens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Slovakiens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Slovakien i gruppspelet EM 2024.

Slovakiens styrkor 

  • Mittbacken Milan Škriniar är en spelare i världsklass
  • Kan överraska p.g.a underskattning

Precis som för många andra mindre nationer får Slovakien ofta försvara sig mycket i matcherna – och det är i det defensiva spelet som man har sina främsta styrkor. Det är inte bara backlinjen som gör att man har en stabil defensiven utan hela laget jobbar stenhårt för att minska motståndarnas ytor. Vi ska dock inte glömma Slovakiens offensiva spel helt och hållet. I kvalet, där motståndet förvisso är mycket sämre, fick vi se att de kan ha en sprudlande offensiv också. Men i EM där motståndarna håller en väldigt hög nivå kommer Slovakien förmodligen fokusera på att sätta defensiven och kontra när chansen väl ges.

Slovakien Fotbolls-EM - Grupp E

Källa: ANTON VAGANOV / POOL / AFP

Slovakiens svagheter 

  • Saknar Marek Hamsik
  • Få stjärnor

Ett faktum som inte går att blunda för är att Slovakien knappt har någon erfarenhet av spel i stora internationella turneringar. De enda gångerna slovakerna har deltagit i ett stort mästerskap var i VM 2010 och EM 2016. Frågan är hur denna slovakiska spelartrupp hanterar allt vad ett europamästerskap innebär. Rent spelmässigt finns det vissa frågetecken kring lagets förmåga att göra mål. I kvalet gjorde man en del baljor, ja. Men motståndet var av den sämre klassen. Mot exempelvis Belgien eller andra stora fotbollsnationer kommer det inte räcka med att bara ha en bra defensiv.

Slovakiens väg till EM 2024

Slovakien tog sig till sommarens mästerskap genom att göra ett mycket bra EM-kval där man löste andraplatsen före länder som Island och Bosnien-Hercegovina. I matcherna mot Portugal visade man en otrolig karaktär trots det blev förlust på både hemma- och bortaplan. En spelare som fick lite av ett genombrott var mittfältaren Lukas Haraslin som bidrog med mål, assist och andra offensiva kvaliteter. Förutom att Slovakien visade övriga nationer att man kan spela bra fotboll fick hela laget en bra boost av alla fina insatser under kvalet.

Läs mer om Slovakiens landslag på deras officiella sida: https://futbalsfz.sk/

Slovakiens EM-historik 

Dagens Slovakien har inte någon lång eller framgångsrik historia likt många andra nationer som deltar i sommarens mästerskap. Detta beror givetvis på att Slovakien blev ett självständigt land så sent som 1993. Landets hittills största framgång kom i europamästerskapet 2016 då man nådde kvartsfinal – där man förlorade mot Tyskland med 3-0. Marek Hamsik, som numera har slutat i landslaget, är den spelare som har gjort både flest mål och landskamper för Slovakien. I dag är Slovakien placerade på plats 48 på FIFA-rankningen.

FAQ Slovakien EM 2024

Få svar på frågor om Slovakien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Slovakien i EM 2021?

Slovakien spelade i samma grupp som Sverige, men med bara en vinst och två förluster klarade de inte av att ta sig vidare till slutspelet.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Slovakien

Måndag 17 juni 2024

18:00 Belgien - Slovakien


Fredag 21 juni 2024

15:00 Slovakien - Ukraina


Onsdag 26 juni 2024

18:00 Slovakien - Rumänien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback