Annons

Polen - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Polen

Söndag 16 juni 2024

15:00 Polen - Nederländerna


Fredag 21 juni 2024

18:00 Polen - Österrike


Tisdag 25 juni 2024

18:00 Frankrike - Polen


Hela spelschemat

Europamästerskapet närmar sig och många intressanta odds EM 2024 kommer finnas när Polen ska försöka ta sig vidare från dödens grupp där Frankrike, Nederländerna och Österrike står för motståndet. Även om Polen har skickligt lag kommer det bli mycket tufft att avancera från grupp D. Frankrike är såklart den stora favoriten och både Nederländerna samt Österrike är snäppet bättre. Det ska dock sägas att Polen har visat sig vara svårspelade förut och med en viss Lewandowski i laget kan man hota många landslag. I övrigt är truppen relativt ung och oerfaren där många tidigare storspelare nyligen har tackat för sig i landslaget. Det har skett en generationsväxling i det polska landslaget och frågan är hur denna trupp står sig i pressade lägen som ett mästerskap alltjämt innebär.

Odds Fotbolls-EM 2024: Polen

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Polen.

Odds på Polen Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Polen: Vinnare grupp D 11,00
Polen: Vinnare Fotbolls-EM 2024 140,00

Polens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Polens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Lagen i Grupp D

Polens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Polens grupp Fotbolls-EM 2024.

Polens styrkor

  • Lewandowski
  • Unga hungriga spelare

Även om det har skett en generationsväxling i Polen har laget nödvändigtvis inte blivit sämre. Många av de yngre talangfulla spelarna har kommit in bra och gjort avtryck. Lagets viktigaste spelare förblir såklart Lewandowski, men känslan är att Polen är något mer spelskickligare nu än tidigare. På sätt och vis påminner det polska landslaget mycket om det svenska. Man är alltså bra på mycket men inte bäst på något. Och även om både försvaret samt mittfältet fungerar bra hos Polen kommer offensiven vara deras viktigaste vapen. För att ta sig vidare från grupp D kommer man behöva göra ett par mål framåt, vilket man absolut har kvaliteten till att göra.

Polens svagheter

  • Unga spelare saknar erfarenhet 
  • Lewandowski får dra ett tungt lass

Det går inte att understryka nog hur viktigt det är med erfarenhet när det kommer till stora mästerskap. Och just erfarenhet är något som detta polska landslag saknar i mångt och mycket. Förutom Lewandowski och ett par andra spelare är det många unga lirare som aldrig har deltagit i ett mästerskap eller spelat stora avgörande matcher överhuvudtaget. Sanningen är den att många av spelarna i den polska truppen bara har ett tiotal landskamper i bagaget och nu ska de möta lag som Frankrike, Nederländerna och Österrike – några av världens bästa landslag.

Polens väg till EM 2024

Precis som Georgien och Ukraina tog sig Polen till EM genom ett Play off. I den första matchen mötte man Estland där Polen såklart var stora favoriter. Matchen slutade hela 5-1 och polackerna kunde i lugn och ro förbereda sig inför finalen mot Wales. Inför matchen mot Wales var det helt öppet och på förhand fanns det ingen tydlig favorit. Matchen gick hela vägen till straffläggning och det var här som Polen drog det längsta strået. Efter att ha satt alla sina fem straffar kunde både spelarna och fansen fira att Polen var klara för sitt femte Europamästerskap.

Se mer om det polska landslaget på deras officiella hemsida: https://pzpn.pl/en

Polens EM-historik

Rent historiskt är Polen en relativt erfaren nation som har spelat hela 9 världsmästerskap och fyra Europamästerskap. Lagets största framgångar har kommit i VM där man har tagit två bronsmedaljer. Även ett OS-guld och två OS-silver finns i prisskåpet. Polen spelade sin första landskamp 1921 i en match där man förlorade mot Ungern med 1-0. Den spelare som har gjort både flest mål och landskamper är Robert Lewandowski. I dagsläget ligger Polen på plats 30 när det gäller FIFA-rankningen.

FAQ Polen EM 2024

Få svar på frågor om Polen i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Polen i EM 2021?

Polen förlorade två gruppspelsmatcher och den enda poängen de fick med sig var i gruppspelsmatchen mot Spanien där det slutade 1-1. Med endast ett inspelat poäng gick de inte vidare till slutspelet.

Spelschema, Polen

Söndag 16 juni 2024

15:00 Polen - Nederländerna


Fredag 21 juni 2024

18:00 Polen - Österrike


Tisdag 25 juni 2024

18:00 Frankrike - Polen


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback