Annons

Tjeckiens landslag inför EM 2021

Spelschema, Tjeckien

Hela spelschemat

Tjeckien har saker att ta igen från föregående mästerskap under EM 2021. De misslyckades med att gå vidare från gruppspelet för fem år sedan. I grupp D, där två av motståndarna har fördelen av hemmaplan, är det inte säkert att vi ser Tjeckien gå vidare från gruppspelet denna gång heller.

Läs våra bästa speltips på EM

Odds Fotbolls-EM 2021: Tjeckien

I tabellerna nedan går vi igenom EM odds på Tjeckien.

Utslagsrunda Högsta odds Spelbolag
Kvartsfinal 1,50
Semifinal 3,50
Spelar i finalen 11,00
Vinner Fotbolls-EM 34,00

Skyttekung Högsta odds Spelbolag
Antal mål i turneringen Högsta odds Spelbolag
Över 5.5 1,44
Under 5.5 2,62

Tabell Grupp D - Fotbolls-EM 2021

Lag SM V O F MS P
England 3 2 1 0 +2 7
Kroatien 3 1 1 1 +1 4
Tjeckien 3 1 1 1 +1 4
Skottland 3 0 1 2 -4 1

Tjeckiens styrkor

  • Starkt samspelt kollektiv
  • Tomáš Souček var en av Premier Leagues bästa mittfältare säsongen 2020/21

Om Tjeckien ska hävda sig vid EM 2021 måste dem spela bra fotboll på kollektiv nivå. Landet har inte längre några storstjärnor, till stor del innehåller truppen spelare från den inhemska ligan. Vid det senaste landslagsmötet i oktober 2021 var så många som nio av 24 spelare från den tjeckiska toppligan.

Kolla in: Bettingtips fotboll!

Av de spelarna i landslaget som representerar större klubbar i Europa är det målvakten Tomáš Vaclík från Sevilla FC och de två West Ham-spelarna Tomáš Souček och Vladimír Coufal.

Tjeckien Fotbolls-EM - Grupp D

Källa: ANDY BUCHANAN / POOL / AFP

Tjeckiens svagheter

  • Inga stjärnspelare i truppen
  • Saknar en pålitlig avslutare

Du kan komma riktigt långt på ett bra kollektiv. Historien har visat oss det gång på gång. Även om Tjeckien har ett starkt kollektiv är det ändå bekymmersamt huruvida de ska klara sig utan en riktigt bra anfallare. De har ingen som tillhör den absoluta toppen i Europa.

Vägen till EM 2021

Landets svårigheter med att få bollen i nät återspeglades i EM-kvalet. Här slutade de tvåa i grupp A efter suveräna England. Det finns ingen skam i det, England har som bekant en mycket stark generation fotbollsspelare. Det är emellertid anmärkningsvärt att de bara lyckades göra 13 mål på åtta matcher, varav sex var mot Kosovo, Bulgarien och Montenegro.

Två mål i genomsnitt per match mot dessa motståndare är förmodligen inte tillräckligt för att få åka hem med ett EM-guld för tjeckerna. Som jämförelse gjorde England 37 mål på sina åtta matcher. Dessutom släppte Tjeckien in nästan lika många mål som de gjorde: 11 stycken.

Läs mer om Tjeckiens landslag på deras officiella hemsida: nv.fotbal.cz

Tjeckiens EM-historik

Tjeckien har varit inblandat i alla europeiska mästerskap sedan 1996 i England. Tjeckerna har ännu inte vunnit EM, men de har slutat på andraplatsen ett par gånger. De vann silver 1996 och brons 2004. 2016 var ett misslyckande då de inte gick vidare från gruppspelet.

Kommentarer

Feedback