Annons

Tjeckien - EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Tjeckien

Tisdag 18 juni 2024

21:00 Portugal - Tjeckien


Lördag 22 juni 2024

15:00 Georgien - Tjeckien


Onsdag 26 juni 2024

21:00 Tjeckien - Turkiet


Hela spelschemat

När ett spännande och lurigt Tjeckien kliver in i sommarens mästerskap kommer Odds EM 2024 vara högintressant. Truppen består inte av speciellt många storstjärnor men det Tjeckien är ett sammansvetsat lag som är luriga att möta. Tomas Soucek och Patrik Schick är de två mest namnkunniga spelarna och kommer bli väldigt viktiga för tränaren Silhavy under turneringen. Tjeckien är såklart en stor underdog i mästerskapet men i en grupp där man möter Portugal, Turkiet och Georgien känns avancemanget inte allt för långt borta. Med lite vind i seglen kan tjeckerna absolut störa sina motståndare.

Odds Fotbolls-EM 2024: Tjeckien

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Tjeckien.

Odds på Tjeckien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Tjeckien: Vinnare grupp F 6,50
Tjeckien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 151,00

Tjeckiens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Tjeckiens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Tjeckiens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Tjeckien i gruppspelet EM 2024.

Tjeckien styrkor

  • Allround
  • Tunga på fasta situationer

Tjeckien är taktiskt skickliga och har en bra förmåga att kunna anpassa sig efter motståndet. Behöver man ligga lågt och stänga ner ytor för motståndarna behärskar man det på ett bra sätt, och behöver man föra spelet mot lite sämre motstånd har man tillräckligt med kvalitet för det också. Samtidigt är tjeckerna fysiskt stora och starka, vilket ger dem en fördel när det kommer till att vinna dueller i både det offensiva och defensiva straffområdet. Tjeckien är lite av ett allround lag som är bra på mycket, men kanske inte bäst på något.

Tjeckien svagheter

  • Tunn trupp

Något som förmodligen oroar både tränare Silhavy och många tjeckiska fans är den relativt tunna truppen och att man är beroende av sina mest framstående spelare. Skulle 3-4 nyckelspelare av någon anledning missa mästerskapet tappar man väldigt mycket kvalitet som inte går att ersätta. Framför allt är mittfältaren Soucek och anfallaren Schick otroligt viktiga för sitt land. Det kommer vara ett tätt matchande under turneringen och Tjeckien har förmodligen inte råd att tappa sina viktigaste pjäser.

Tjeckiens väg till EM 2024

Tjeckien behövde precis som alla andra länder spela ett EM-kval för att ta sig till mästerskapet. På förhand trodde många att kvalgrupp E skulle stå mellan just Tjeckien och Polen, men överraskande nog vann Albanien gruppen och tjeckerna kom tvåa. Väl i kvalet blandade och gav Tjeckien och man tog faktiskt bara 15 poäng på åtta matcher. När 10 matcher var spelade och Tjeckien hade tagit sig till EM var det förmodligen inte många tjecker som brydde sig speciellt mycket att prestationen var lite sämre i några matcher. En härlig fotbollssommar är att vänta för Tjeckien som gör sitt åttonde Euromästerskap under EM 2024.

Läs mer om Tjeckiens landslag på deras officiella hemsida: https://www.fotbal.cz/about-facr/p463

Tjeckien EM-historik

Sedan Tjeckien blev ett självständigt land år 1993 har prestationerna på fotbollsplanen varierat. Nationens utan tvekan största framgång kom i EM 1996 då man smått sensationellt kom två i turneringen och därmed fick med sig en silvermedalj hem. I den senaste uppdateringen av FIFA-rankningen blev Tjeckien rankat 37:a. Många legendariska spelare har representerat det tjeckiska landslaget genom åren. Milan Baros, Petr Cech, Pavel Nedved, Tomas Rosicky och många fler har gjort stora avtryck i den tjeckiska matchtröjan.

FAQ Tjeckien EM 2024

Få svar på frågor om Tjeckien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Tjeckien i EM 2021?

Tjeckien hamnade i en tuff grupp med Kroatien, England och Skottland, men med en Patrick Schick i toppform lyckades de som trea i gruppen ta sig vidare till slutspel. I åttondelen slog de överraskande ut Nederländerna, men längre än till kvartsfinal tog de sig aldrig då Danmark slog ut dem med 2-1 efter fulltid.

Spelschema, Tjeckien

Tisdag 18 juni 2024

21:00 Portugal - Tjeckien


Lördag 22 juni 2024

15:00 Georgien - Tjeckien


Onsdag 26 juni 2024

21:00 Tjeckien - Turkiet


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback