Annons

Albanien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Albanien

Lördag 15 juni 2024

21:00 Italien - Albanien


Onsdag 19 juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Måndag 24 juni 2024

21:00 Albanien - Spanien


Hela spelschemat

Odds EM 2024 kommer finnas tillgängligt när Albanien ska försöka avancera från dödens grupp i sommar. Bollen må vara rund och allt kan hända, men Albaniens chanser i grupp B där Spanien, Italien och Kroatien väntar får ses som väldigt små. Precis som många andra mindre nationer har nämligen Albanien stora problem när de möter större fotbollsnationer, vilket är förståeligt. Laget saknar både bredd och spelare som håller allra högsta nivå. Vad som möjligtvis kan ge landet någon form av framgång i sommar är kollektivet där man jobbar stenhårt för varandra.

Albanien: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Albanien.

Odds på Albanien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Albanien: Vinnare grupp B 26,00
Albanien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 501,00

Albaniens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Albaniens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Lagen i Grupp B

Albaniens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Albanien i gruppspelet EM 2024.

Albanien styrkor

  • Stark defensiv
  • Stark sammanhållning

Vad som har varit en av Albaniens främsta styrkor de senaste åren är den stabila defensiven där laget ofta står för bra insatser rent taktiskt. Spelarna vet precis vad som ska göra på planen och många motståndare har svårt att göra mål på dem. Även lagets sammanhållning har varit en viktig faktor. Den positiva gruppdynamiken gör att samtliga spelare är beredda att jobba hårt för varandra. Rent spelmässigt är Albanien skickliga med bollen, men när man möter de stora nationerna får man oftast jaga bollen snarare än att hålla den inom laget.

Albanien svagheter

  • Bredden
  • Få stora stjärnor

Något som kan sätta käppar i hjulet för Albanien är det faktum att man inte har samma bredd i truppen som många andra nationer. Det kommer vara ett tätt matchande under mästerskapet och skulle någon eller några spelare skada sig blir det tufft. Det albanska landslaget kommer behöva ha alla ordinarie spelare friska och krya under hela turneringen för att ha någon chans till avancemang.

Albanien EM-historik

Albaniens fotbollslandslag som vi ser idag grundades i början av 1900-talet, men laget deltog inte i många internationella turneringen under de tidiga åren. Landets mest framstående ögonblick kom när de kvalificerade sig för Europamästerskapet 2016 i Frankrike. Sedan dess har Albanien vuxit som fotbollsnation och idag är landet alltid en tuff utmanare i olika internationella turneringen och kval. Spelare som Lorik Cana och Erjon Bogdani är några av landets mest framgångsrika landslagsspelare.

FAQ Albanien EM 2024

Få svar på frågor om Albanien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Albanien i EM 2021?

Albanien deltog inte i Europamästerskapet 2021.

Spelschema, Albanien

Lördag 15 juni 2024

21:00 Italien - Albanien


Onsdag 19 juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Måndag 24 juni 2024

21:00 Albanien - Spanien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback