Annons

Oddset Lången

Taggar: Svenska Spel, Oddset
Uppdaterad
Pontus.BlomExpert Pontus.Blom
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Lången är ett oddsspel där du tippar utgången i allt ifrån 1 till 10 matcher. Den vanligaste formen är 1-X-2 men du kan välja att ta med oddsval så som över/under och asian handikapp.

Lanserades: År 1986 lanserade Svenska Spel sin nya produkt Oddset Lången som är ett samlingsnamn för Lången, Matchen och Toppen.

Vinstprocent tillbaka till spelare: Varierande beroende på sport.

Högsta vinst: Maxvinst på Oddset Lången är 300 000 kr

Redan1986 introducerades Lången som gick rakt in i hjärtat hos Svenska Spels kunder. Lången är fortfarande en av de populäraste spelen i det stora utbudet som erbjuds hos SvenskaSpel. Du kan spela både online och i butik, välja mellan singelspel eller kombinationer på matcher runt om i hela världen. Dessvärre går det inte att få någon oddsbonus på SvenskaSpel just nu men det finna många andra fördelar med att spela på Sveriges största spelbolag!

Hur man spelar Oddset Lången

Spela på allt ifrån vanliga 1X2 till vilken spelare som gör första målet i en match. Även liveodds på Lången är ett alternativ som vuxit och blivit allt mer populärt hos spelarna på senare år. Att spela på Lången online är smidigt och enkelt. Först behöver du logga in på ditt konto hos Svenska spel där du sedan klickar på ”Meny” upp till vänster och sedan trycker du på fliken ”Spel” där du kommer se ”Oddset” i listan.

Väl inne på Oddset-sidan har du olika menyer sorterat efter sporter och ligor. Du kan även spela live via fliken ”Liveodds” upp till vänster på startsidan.

 

Hela Sveriges spelbolag

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Stryktipset och Topptipset
Bomben och Lången!
Svenska folkets spelbolag
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Villkor och krav:  Referera till Svenska Spel för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+

Singelspel på Oddset

Hos spelombud (i butik) kan du endast spela singelspel om matchen du valt är markerad med bokstaven S – om inte krävs att du spelar minst två matcher för att kupongen ska bli inlämnad. Spelar du online eller via din mobil går det alltid att lämna in din kupong med endast en match.

Oddset Lången – Kombo

Spelar du på Lången med mer än ett val på kupongen kallas det för Kombo (kombinationsspel).  Spelar du på två matcher kallas det för Dubbel, tre matcher – Trippel, fyra matcher – Fyrling och så vidare.

På bilden nedan ser ni ett exempel på hur en Trippel kan se ut och hur oddsen multipliceras:

Oddset Lången – System

Det finns tre olika system på Oddset Lången. Vi har gått igenom dem här nedanför.

  • Dubbelsystem – Kan spelas när du tippar minst tre och maximalt sex matcher. Kör du ett dubbelsystem med t.ex tre matcher har du tre olika dubblar. Har du en insats på 100 kronor blir kostnaden 300 kronor.
  • Trippelsystem – Kan spelas med minst fyra och maximalt sex matcher. Vid ett trippelsystem med fyra olika val kommer du ha fyra olika tripplar och med en insats på 100 kronor kommer då kostnaden bli 400 kronor.
  • Fyrlingsystem – Här gäller då minst fem och max sex matcher. Spelar du ett fyrlingsystem med fem val kommer det ge dig fem olika fyrlingar. Insats 100 kronor kostar då alltså x5 (500 kronor).

Olika speltyper på Oddset Lången

Idag kan man spela och blanda olika speltyper på sin Lången-kupong. Här följer några av de allra vanligaste du kan välja mellan.

Över/Under

Här ska du helt enkelt tippa om det blir över eller under ett visst antal mål i en match. Som exempel tar vi en match där linan står på 3.5 mål, för att vinna om man spelar överspel krävs då att matchen slutar med minst fyra mål. Ska underspelet sitta får det max bli tre mål med andra ord.

Handicap

Använda sig av ett spel med handcap kan till exempel vara aktuellt om du tror ett lag ska vinna med fler mål än ett i en match. -1.5 handicap betyder alltså att motståndarlaget får ett mål till godo i spelet och du behöver en vinst med minst två mål för att din sida ska bli vinnande. Tror du istället att favoriten får det svårt spelar du istället +1.5, vilket betyder att ditt lag kan förlora med ett mål och du ändå går vinnande i spelet.

Head-to-head

Denna spelform används främst i spel inom hockey men även i sporter som Formel 1. Du kan till exempel tippa vem som ska göra flest poäng i en match eller under en säsong eller kanske vilket lag som hamnar högst i tabellen mellan Luleå och Skellefteå.

Vad är semi-fasta odds?

I oddset Lången är oddsen semi-fasta vilket betyder att oddsen är fasta till en början men kan ändras till spelstopp. Tänk att oddset på Manchester City borta mot Liverpool öppnar på 2,50 men när matchen startar står dom i 1,90. Oddsförändringen kan bero på många olika saker såsom skador på viktiga spelare. Har du spelat till 2,50 men oddset ändrats ner till 1,90 så behåller du det höga oddset, samma sak gäller om det istället skulle gå upp innan avspark, men då behåller du alltså istället det lägre oddset.

Resultat och utdelning på Oddset 

För att vinna på Oddset Lången krävs att du har rätt på samtliga spelval på din kupong, om du inte lägger ett systemspel. Beroende på hur många matcher samt odds du väljer bestäms den potentiella vinsten. Ett exempel är om du väljer två spel med oddset 2,00, så blir det totala oddset 4,00. Vid en satsad hundring får du då alltså 400 kronor utbetalt.

På Oddset Lången kan man maximalt vinna 250 000 kr på per spel. Utdelningsprocenten varierar hos Svenska Spel men ligger i regel runt 75% - 97%.

Minsta insatsen på en kupong är satt till 10 kr och den högsta 500 kr. Du kan som mest lägga upp till 10 spel per kupong.

Oddset Lången live

Vill du spela på en match som går live på TV går det såklart att göra det hos Svenska Spels  Oddset Lången Live. Som vi skrev innan hittar du sidan till ”liven” uppe till vänster på Oddsets startsida. När man spelar live kan ofta spelet man väljer vara låst och detta beror på att oddsen ändras snabbare under matchens gång och det gäller att man ofta kanske måste aggera lite kvickare än normalt.

Dagens Event

Under fliken med namn som rubriken kan du enkelt få en bra överblick av vad som går att spela på under samma dag. Då utbudet är väldigt brett hos Svenska Spel kan det vara skönt att snabbt hitta de närmsta kommande spelen, som ligger sorterade likt nedan.

Insatsgränser för Oddset Lången

Svenska Spel har satt upp insatsgränser för de spelmarknader som erbjuds, det betyder att olika spelobjekt har olika tak för mycket du kan satsa. På Lången går det att satsa upp till 5000 kronor på en singel. På en dubbel kan du lägga upp till 2000 kronor och på tripplar eller fyrlingar kan du maximalt satsa 10 000 kronor per dag. Som vi nämnt tidigare finns även ett maxtak på hur mycket en spelare kan vinna på Oddset Lången, och det beloppet är satt till 250 000 kronor på en kupong.

Vill man läsa mer om spelgränser finns en flik i toppmenyn att klicka in på med all info du behöver.

Lången Resultat

Inne på Oddset Lången hittar du även en bra funktion där du smidigt kan hitta resultat från det mesta av alla världens sporter och ligor. Från de senaste 24 timmarna till de senaste 7 dagarna gör att databasen är fylld med massor utav slutresultat, vilket kan vara till hjälp när du behöver statistik till ett speciellt spel du tänkt välja.

Lången Spelguide

Har du funderingar på hur någon specifik spelform fungerar eller hur exempel ”Cash Out”-funkionen fungerar eller kanske vad Bet Builder är? Inga problem. Inne på Oddset Lången i toppmenyn är det bara klicka in på spelguiden så hittar du svaret på några sekunder.

Besök Svenska Spel

Oddset Lången XL

Oddset Lången har som sagt ett väldigt stort utbud och för att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att hitta spelobjekt, skapades Oddset Lången XL. Dom populäraste matcherna hittar man allt som oftast inne på Oddset Lången men på XL finner du även matcher från nummer 199 och högre. Spela Lången XL gör du via ett spelombud.

Oddset Lången – Cash Out

Följer du ett bet live då kan Cash Out-funktionen komma väl till användning. Om till spel ser bra ut men du inte vågar sitta kvar hela matchen kan du säkra vinst i förtid genom att trycka på ”Cash Out”. Likaså om ett spel ser mindre bra ut kan du plocka tillbaka delar av insatsen till förlust.

Cash Out finns dock inte alltid tillgänglig, utan endast på utvalda matcher. Det finns även tillfällen då bolaget kan ta bort funktionen under matchens gång.

Bettingexperter på Oddset Lången

Betting.se har inga experter som endast väljer spel från Oddset Lången, men självklart finns de flesta spelen från rekar som publiceras här även i Svenska Spels utbud.

Oddset Lången reklamfilm 

Alla som är uppväxta på 80- och 90-talet känner igen de klassiska reklamfilmerna om P.G som alltid ställer till det för Vickan. 

FAQ: Vanliga frågor om Oddset Lången

Här nedanför svarar vi på vanliga frågor om Oddset Lången.

Vad är oddset Lången?

Oddset Lången är en populär del av Svenska Spels utbud som erbjuder att spela på matcher, antingen online eller i butik hos ett spelombud.

Hur vinner jag på Oddset Lången?

Om du inte spelar något av systemspelen krävs att du får in alla spelval du lagt till på kupongen.

Hur många spelval kan man lägga till på Oddset Lången-kupongen?

Du kan max ha tio spelval på Oddset Lången. En så kallad ”Tioling”.

Hur mycket kan jag vinna på Oddset Lången?

Max aggregerad vinst per match/event är 250 000 kronor.

Hur följer jag mitt lagda spel på Oddset Lången?

Under ”Pågående spel” samt även i fliken ”Mina spel” kan du följa dina spel. Där ser du även om Cash Out är tillgängligt.

Glöm inte att kolla in våra andra guider kring poolspel hos SvenskaSpel. 

Vad är maxinsats på Oddset Lången?

Högsta insats per speltyp och kund på en singel är 5000 kronor. Maxinsats per kund och dygn är 40 000 kronor.

Vad är minsta insats på Oddset Lången?

Minsta insats på Oddset Lången är 20 kronor.

Finns Cash out-funktionen på Oddset Lången?

Cash out finns men erbjuds långt ifrån i samtliga event.

Var kan jag spela på Oddset Lången?

Oddset Lången finns endast hos SvenskaSpel:

Hela Sveriges spelbolag

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Stryktipset och Topptipset
Bomben och Lången!
Svenska folkets spelbolag
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Villkor och krav:  Referera till Svenska Spel för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Lången är ett oddsspel där du tippar utgången i allt ifrån 1 till 10 matcher. Den vanligaste formen är 1-X-2 men du kan välja att ta med oddsval så som över/under och asian handikapp.

Lanserades: År 1986 lanserade Svenska Spel sin nya produkt Oddset Lången som är ett samlingsnamn för Lången, Matchen och Toppen.

Vinstprocent tillbaka till spelare: Varierande beroende på sport.

Högsta vinst: Maxvinst på Oddset Lången är 300 000 kr

Feedback