Annons

Italien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Italien

Torsdag 20 juni 2024

21:00 Spanien - Italien


Måndag 24 juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Hela spelschemat

I sommar ska Italien försöka ta sig tillbaka till den absoluta världstoppen och odds EM 2024 kommer finnas tillgängligt. Som många av er redan vet har Italien haft det en aningens tufft de senaste åren där man har missat flera stora turneringar och stått för svaga resultat i övrigt. Det har dock börjat se bättre ut och under kvalet fick vi emellanåt se vilken höjd som finns i laget. Det har skett en stor generationsväxling i det italienska landslaget, men det finns onekligen mycket talang i laget. Om den nya tränaren Luciano Spalletti lyckas lika bra som i sin gamla klubb Napoli kan Italien bli riktigt farliga under sommaren. Spanien, Albanien och Kroatien står som motståndare i grupp B.

Italien: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom odds EM 2024 på Italien.

Odds på Italien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Italien: Vinnare grupp B 3,50
Italien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 17,00

Italiens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Italiens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Italiens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Italien i gruppspelet EM 2024.

Italien styrkor

  • Organiserat försvar
  • Passningsspelet

Rent historiskt har Italien varit ett landslag som alltid är bra defensivt och taktiskt skickliga. De har gjort sig kända för att vara otroligt organiserade i försvarslinjerna där skickliga försvarsspelare är experter på att minimera motståndarnas målchanser. Även om man inte är fullt lika stabila bakåt som för ett par år sedan är det defensiva spelet fortfarande en styrka hos italienarna. Samtidigt är italienarna trygga med att både styra spelet och ligga lågt för att gå på kontringar. Taktisk skicklighet, defensiv kompetens och ett bra passningsspel sticker ut hos stormakten Italien.

Italien svagheter

  • Generationsväxling
  • Rutinen

Ser vi till Italiens resultat de senaste åren går det såklart att hitta svagheter. Sedan EM-guldet 2020 har det gått trögt för Italien. Mycket beror på att laget har genomgått en stor generationsväxling och hittills har man inte fått allt att stämma fullt ut. Många av de spelare som har slutat i landslaget har inte kunnat ersättas på ett bra sätt. Talangen och kunnandet finns utan tvekan inom italiensk fotboll, men frågan är om Spalletti hinner få ihop alla pusselbitar för att vara med och utmana på riktigt i sommar.

Italiens väg till EM 2024

För att ta sig till EM 2024 behövde Italien antingen vinna eller komma tvåa i sin kvalgrupp där England, Ukraina, Nordmakedonien och Malta var med och tävlade. På förhand kändes den här gruppen som en relativt enkel uppgift, men det var faktiskt i den sista matchen mot Ukraina som Italien säkrade EM-platsen genom att spela 0-0 och därmed gå vidare på målskillnad. Det satt alltså långt inne för Spallettis gäng – även om det aldrig riktigt var nervöst i matchen mot Ukraina. På det stora hela var Italiens kval varken bu eller bä, men för att vara med och utmana om medalj i sommar behöver man växla upp ett par snäpp.

Läs mer om det italienska landslaget på deras officiella hemsida: https://www.figc.it/it/home/

Italien EM-historik

Det är få länder i världen som har lika många priser i prisskåpet som Italien. Fyra VM-guld, två VM-silver, ett VM-brons och två EM-guld har det blivit hittills för de regerande europamästarna. Det italienska landslaget har haft många olika storhetstider. På 1930-talet vann man exempelvis två raka VM-guld. Gianluigi Buffon är med sina 176 landskamper den spelare som har gjort flest framträdanden för Italien. I dagsläget är det italienska landslaget placerade på en nionde plats på FIFA-rankningen.

FAQ Italien EM 2024

Få svar på frågor om Italien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Italien i EM 2021?

Efter att ha vunnit sin grupp fortsatte de på den inslagna vägen fram till finalen där England väntade på Wembley. Efter att de hade vunnit straffläggningen kunde de kröna sig Europeiska mästare.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Italien

Torsdag 20 juni 2024

21:00 Spanien - Italien


Måndag 24 juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback