Reklam

Sveriges landslag inför EM 2020

Spelschema, Sverige

Måndag 14 juni 2021

21:00 Spanien - Sverige


Fredag 18 juni 2021

15:00 Sverige - Slovakien


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Hela spelschemat

Sverige spelar i sommar sitt sjunde EM. Det är landets andra raka mästerskap under landslagstränaren Janne Andersson.

Janne Andersson klev in och tog över som huvudtränare för det svenska landslaget efter nederlaget i EM 2016 när Sverige slutade sist i sin grupp under dåvarande tränaren Erik Hamrén. Ett slutspel där de endast gjorde ett mål som inte tilldömdes någon spelare i det svenska landslaget eftersom bollen gick in via Ciaran Clark i 1-1 matchen mot Irland.

Odds: Hur går det för Sverige i Grupp E?

Här går vi igenom odds på hur det går för Sverige i Grupp E av Fotbolls-EM 2020.

Hur går det för Sverige i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp E 7,00
Kvalificera sig från Grupp E 1,50

Odds: Hur långt går Sverige under EM 2020?

I tabellen nedan visar vi hur långt Sverige beräknas gå utefter odds på EM 2020. Vår tidiga gissning är att Sverige blir utslagna i åttondelsfinalen, men detta beror helt på vilket motstånd Sverige får. Vi kommer förstås dela med oss av speltips på detta under EM 2020.

Hur långt går Sverige i EM? Högsta odds Spelbolag
Gruppspel 2,75
Åttondelsfinal 1,80
Kvartsfinal 7,50
Semifinal 26,00
Andraplats 90,00
Vinnare 100,00

Sveriges styrkor – Zlatans comeback

Kan få en riktigt fin offensiv duo i Alexander Isak- Zlatan Ibrahimović då den sistnämnde tackat ja till att spela med det svenska landslaget igen. Självklart ett lyft för hela Sverige när en av världens bästa anfallare representerar det gulblå landslaget återigen. En annan offensiv spelare som tillhör de mest intressanta i landslaget är Dejan Kulusevski som etablerat sig i klubblaget Juventus. Vi vet även vilken kapacitet Emil Forsberg besitter och han kan komma att bli ett farligt offensivt vapen tillsammans med alla de nämnda spelarna. Från de defensiva leden kommer naturligtvis Manchester Uniteds stjärnback, Victor Nilsson-Lindelöf bli oerhört viktig.

Sveriges svagheter

Det är stor skillnad på spelarna i det svenska landslaget. Vissa positioner är de inte alls lika starka på. Det finns inte kvalitetsspelare på alla positioner om man jämför med andra landslag i samma grupp som Spanien, men Sverige under Janne Andersson har imponerat och varit ett sammansvetsat gäng där den kollektiva styrkan har varit till lagets fördel.

Vägen till EM

Sverige spelade i samma kvalgrupp till EM som Spanien, Norge, Rumänien. Malta och Färöarna. De slutade tvåa bakom Spanien.

Sveriges målskillnad i kvalet var 23-9, vilket är riktigt bra. Det var endast i en kvalmatch de inte lyckades göra mål och det var när de förlorade mot Spanien på Santiago Bernabéu med 3-0.

Bäste målskytt för Sverige i kvalet blev Mainz-spelaren Robin Quasion med 5 mål.

Flest framspelningar stod Markus Berg för med 3 assist.

Sveriges EM-historik

Sverige deltar i sommar för sjunde gången i ett EM-slutspel. Första gången det gulblå landslaget spelade i ett EM var 1992 som hölls i Sverige. Ett mästerskap som blev en succé för värdnationen då de tog sig hela vägen till semifinal. Väl där blev de utslagna av Tyskland med 3-2. Sverige har bara missat ett EM-slutspel sedan de deltog för första gången 1992 och det var i England 1996.

Det bästa Sverige uppnått efter EM 1992 är när de gick till kvartsfinal 2004 mot Holland där de åkte ut på straffsparkar. Sverige har endast gått vidare från gruppspelet i dessa två mästerskap.

Senaste gången Sverige spelade i EM var 2016. Där blev det bara en poäng efter att de spelade oavgjort mot Irland, 1-1, och förlorade mot Belgien och Italien med 1-0 i båda mötena.

Spelschema, Sverige

Måndag 14 juni 2021

21:00 Spanien - Sverige


Fredag 18 juni 2021

15:00 Sverige - Slovakien


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Spelschema, Odds och speltips EM 2020

Kommentarer

Feedback