Reklam

Sveriges landslag inför EM 2021

Spelschema, Sverige

Måndag 14 juni 2021

21:00 Spanien - Sverige


Fredag 18 juni 2021

15:00 Sverige - Slovakien


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Hela spelschemat

Sverige spelar i sommar sitt sjunde EM. Det är landets andra raka mästerskap under landslagstränaren Janne Andersson.

Janne Andersson klev in och tog över som huvudtränare för det svenska landslaget efter nederlaget i EM 2016 när Sverige slutade sist i sin grupp under dåvarande tränaren Erik Hamrén. Ett slutspel där de endast gjorde ett mål som inte tilldömdes någon spelare i det svenska landslaget eftersom bollen gick in via Ciaran Clark i 1-1 matchen mot Irland.

UPPDATERING: När det svenska landslaget anlände till Göteborg, där laget håller till under EM rapporterades det att Dejan Kulusevski drabbats av covid-19. Senare kom beskedet att Mattias Svanberg också testats positivt varpå han fick gå av träningen. Idag (9/6) rapporteras det att Pontus Jansson inte deltar på träning på grund av att han känner sig "hängig".  Denna sida uppdateras löpande när vi får reda på mer, antagligen kommer dessa spelare missa inledningsmatchen mot Spanien, alla som jobbar kring Betting.se håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande i det svenska landslaget.

Odds: Hur går det för Sverige i Grupp E?

Här går vi igenom odds på hur det går för Sverige i Grupp E av Fotbolls-EM 2021.

Hur går det för Sverige i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp E 7,00
Kvalificera sig från Grupp E 1,45
Hamnar sist i Grupp E 4,00

Odds: Hur långt går Sverige under EM 2021?

I tabellen nedan visar vi hur långt Sverige beräknas gå utefter odds på EM 2021. Vår tidiga gissning är att Sverige blir utslagna i åttondelsfinalen, men detta beror helt på vilket motstånd Sverige får. Vi kommer förstås dela med oss av speltips på detta under EM 2021.

Runda att bli utslagna Högsta odds Spelbolag
Gruppspel 2,62
Åttondelsfinal 2,10
Kvartsfinal 5,00
Semifinal 17,00
Andraplats 34,00
Vinnare 81,00

Sveriges styrkor – Kollektivet

  • Alexander Isaks andra säsong i Real Sociedad har varit en stor succé med 17 gjorda ligamål
  • Trots alla de unga stjärnorna på uppgång är kollektivet Sveriges stora styrka

De allra flesta hade sett framemot en comeback för Zlatan i det blågula landslaget som ska leda oss genom EM. Skadan i matchen mot Juventus förhindrade detta. Men vi kan glädjas åt att Alexander Isak tagit stora kliv i årets säsong av La Liga och öst in mål i klubblaget Real Sociedad. Mer offensiv glädje har vi fått genom Dejan Kulusevski och hans insatser i Juventus under säsongen. Med formen de båda visat upp i de senaste matcherna ser det väldigt bra ut inför sommarens europeiska mästerskap. Dessutom kan vi känna oss trygga defensivt med klippan Victor Nilsson-Lindelöf på mittbacksplatsen.

Sveriges svagheter

  • Har varit aningen svaga mot bättre nationer
  • Aningen ojämn kvalité i spelartruppen

Det är stor skillnad på spelarna i det svenska landslaget. Vissa positioner är de inte alls lika starka på. Det finns inte kvalitetsspelare på alla positioner om man jämför med andra landslag i samma grupp som Spanien, men Sverige under Janne Andersson har imponerat och varit ett sammansvetsat gäng där den kollektiva styrkan har varit till lagets fördel.

Vägen till EM

Sverige spelade i samma kvalgrupp till EM som Spanien, Norge, Rumänien. Malta och Färöarna. De slutade tvåa bakom Spanien.

Sveriges målskillnad i kvalet var 23-9, vilket är riktigt bra. Det var endast i en kvalmatch de inte lyckades göra mål och det var när de förlorade mot Spanien på Santiago Bernabéu med 3-0.

Bäste målskytt för Sverige i kvalet blev Mainz-spelaren Robin Quasion med 5 mål.

Flest framspelningar stod Markus Berg för med 3 assist.

Läs mer om Sveriges landslag på vår officiella hemsida: www.svenskfotboll.se/landslag/herr/

Sveriges EM-historik

Sverige deltar i sommar för sjunde gången i ett EM-slutspel. Första gången det gulblå landslaget spelade i ett EM var 1992 som hölls i Sverige. Ett mästerskap som blev en succé för värdnationen då de tog sig hela vägen till semifinal. Väl där blev de utslagna av Tyskland med 3-2. Sverige har bara missat ett EM-slutspel sedan de deltog för första gången 1992 och det var i England 1996.

Det bästa Sverige uppnått efter EM 1992 är när de gick till kvartsfinal 2004 mot Holland där de åkte ut på straffsparkar. Sverige har endast gått vidare från gruppspelet i dessa två mästerskap.

Senaste gången Sverige spelade i EM var 2016. Där blev det bara en poäng efter att de spelade oavgjort mot Irland, 1-1, och förlorade mot Belgien och Italien med 1-0 i båda mötena.

Lägg odds på Sverige i Fotbolls-EM 2021

Unibet har högst odds på Sverige inför fotbolls-EM 2021. Klicka på länken nedan för att se alla odds du kan lägga på Sverige

TILL UNIBET

Spelschema, Sverige

Måndag 14 juni 2021

21:00 Spanien - Sverige


Fredag 18 juni 2021

15:00 Sverige - Slovakien


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Spelschema, Odds och speltips EM 2021

Kommentarer

Feedback