Annons

Finlands landslag inför EM 2021

Spelschema, Finland

Hela spelschemat

Finnarna har kvalificerat sig till sitt första EM någonsin. Vi förmodar dock att det blir något en för svår utmaning för Pukki och company i Grupp B. Här krävs det helt klart stordåd för att kunna avancera längre än gruppspelet.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp B Fotbolls-EM

Lag SM V O F MS P
Belgien 3 3 0 0 +5 9
Danmark 3 1 0 2 +1 4
Finland 3 1 0 2 -2 3
Ryssland 3 1 0 2 -3 3

Hur långt gick Finland i Fotbolls-EM?

Finland hamnade på plats tre i Grupp B under Fotbolls-EM 2020. Enligt odds på EM antogs det att debutanten Finland skulle hamna på sistaplatsen i gruppen. Finland lyckades dock vinna över Danmark i premiärmatchen, en match i vilken den danska spelaren Christian Eriksen kollapsade på grund av ett hjärtstopp.

Finlands matcher i Fotbolls-EM

Nedan hittar du länkar till alla Finlands matcher under Fotbolls-EM 2020.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Finlands styrkor

  • Teemu Pukki är en måltjuv
  • Lukáš Hrádecký är en av de bästa målvakterna i Bundesliga de senaste åren
  • Slutade tvåa i kvalet till EM bakom Italien

Teemu Pukki är det finska landslagets farligaste spelare. Det finns däremot flera större namn i den finska truppen. Vi har bland annat Lukáš Hrádecký, Fredrik Jensen och Joel Pohjanpalo som alla är hemmahörande i Tyska Bundesliga.

Finland Fotbolls-EM 2021 - Grupp B

Källa: WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Finlands svagheter

  • Stor kvalitetsmässig skillnad på spelarna i truppen 
  • Kan bli aningen nervigt när de går in i sitt första EM, någonsin

Finnarna har inte en stor skara kvalitetsspelare, de måste sätta all sin tro på deras spelare från tyska Bundesliga. Förhoppningsvis får vi se mer av Finland i EM-sammanhang i framtiden, vi tror tyvärr (återigen) att det inte kommer gå vägen för Finland under detta EM.

Vägen till EM

De kvalificerade sig till EM från Kvalgrupp J, där de slutade som tvåa i gruppen efter Italien. Finland lyckades hålla tidigare Europamästarna Grekland bakom sig i tabellen efter att alla matcher var spelade. Detta med ett rätt säkert avstånd på fyra poäng.

Teemu Pukki gjorde stordåd under kvalmatcherna till EM 2021 och den tidigare Brøndbyspelaren blev också målkung för Finlands räkning. Detta med hela tio mål.

Endast Cristiano Ronaldo, Eran Zahavi och Harry Kane gjorde fler mål än Pukki under kvalet. Harry Kane vann skytteligan med tolv mål.

Robin Lod levererade tre målgörande passningar under kvalet, och det var tillräckligt för att toppa den interna assistligan för Finland.

Läs mer om Finlands landslag hos FIFA: www.fifa.com/associations/association/fin/

Finlands EM-historik

Detta blir Finlands första EM. Finnarnas debut blir mot Danmark på Parken i Köpenhamn, här har många av finnarna spelat förut i klubblagssammanhang när de mött FC Köpenhamn.

Lagen i Grupp B

Kommentarer

Feedback