NFL-säsongen börjar natten till fredag svensk tid (02.20) i Los Angeles där hemmalaget Rams tar emot Buffalo Bills. Los Angeles Rams går in i säsongen som titelförsvarare då laget vann Super Bowl LVI i februari mot Cincinnati Bengals på SoFi Stadium i Inglewood. Kommande säsong kliver Rams in som en av favoriterna att återigen lyfta bucklan.

Det är äntligen dags för NFL igen men till vår besvikelse i Sverige kommer den här säsongen ej att sändas på svensk tv-kanal eller streamingtjänst. För att se matcherna måste man köpa det som kallas ”NFL Game Pass”, som kostar över 2000 kronor.

Natten till fredagen den 9 september börjar den nya NFL-säsongen och den börjar med en uppgörelse mellan Los Angeles Rams och Buffalo Bills. Gästerna är enligt spelbolagen favoriter till att ta hem Super Bowl LVII, men det ser ut att bli ett tajt race.

Tampa Bay Buccaneers, Kansas City Chiefs och regerande mästarna Rams är dom största utmanarna enligt bookies att lyfta Vince Lombardi-trofen i februari. Super Bowl LVII äger rum den 12 februari 2023 och kommer spelas på State Farm Stadium, som är Arizona Cardinals hemmaarena.

Odds vinnare Super bowl 2022/2023 

Odds på vinnare av NFL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Buffalo Bills 7,00
Tampa Bay Buccaneers 8,00
Kansas City Chiefs 11,00
Los Angeles Rams 12,00
Green Bay Packers 13,00
Los Angeles Chargers 15,00
San Francisco 49ers 16,00
Denver Brocos 17,00
Balitmore Ravens 18,00
Cincinnati Bengals  19,00

Som ni kan se ovan ar spelbolagen satt Buffalo Bills och Tampa Bat Buccaneers som de största favoriterna att vinna Super Bowl LVII.

Toke Gerding: ”Chargers har laget för att gå hela vägen”

Betting.se har intervjuat Toke Gerding Jensen, som är journalist och tidigare programledare för NFL-podden Huddle Up och han tror inte på några stora förändringar jämför med förra säsongen.

-Jag förväntar mig inga större överraskningar jämför med förra säsongen. Det är samma lag som kommer slåss om det i NFCi form av Buccaneers, Rams, Packers och 49ers, medan AFC är mer öppet, säger Toke Gerding och fortsätter:

-De tre största favoriterna i AFC är Bengals, Bills och Chiefs, men det finns flera intressanta lag som jagar precis bakom. Särskilt Denver Broncos befinner sig i en intressant situation då de precis värvat Russel Wilson, som är en av de bästa quarterbackarna i ligan. Så om man ska prata om en ”group of dead”, som de ofta gör i fotboll (amerikansk fotboll, red.), är AFC West verkligen en svår division med Chiefs, Broncos och Chargers.

-Här är det lite synd för Las Vegas Raiders att de har fått ihop ett starkt lag, men som ändå är tippade som klar sistaplats i divisionen. Slutligen skulle det vara fel av mig att helt glömma bort ett lag som Baltimore Ravens, som också har truppen och quarterbacken att hota de stora lagen. Så överlag ser jag NFC som hyfsat lätt-tippad medan AFC kan gå lite hur som.

-Vilka lag tror du vi får se i Super Bowl LVII och varför?

-Tampa Bay Buccaneers och Los Angeles Chargers. Många NFL-fans är smått trötta att titta på honom, men jag tror att vi kommer få njuta av ännu en Super Bowl där Tom Brady lyckas ta laget hela vägen hit, säger Toke Gerding och utvecklar:

-Hans nivå är fortfarande skyhög, trots att han är 45 år, och kvaliteten på lagets offensiva vapen bidrar också till att underlätta hans jobb. Och i AFC slår jag vad om att Chargers inte kommer ha stora skadeproblem igen. Det laget är starkt på i stort sett alla positioner, och Justin Herbert visade en riktigt hög nivå förra året som är svår att blunda för. Han visade att vi borde förvänta oss att se honom som en av de bästa quarterbackarna framåt när den äldre generationen lägger skorna på hyllan.

-Visst, Chargers är i den tuffaste divisionen i ligan, men de har laget att gå hela vägen, även om de måste möta Pat Mahomes minst två gånger under säsongen.

Spelbolag med bäst odds på NFL

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 3000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Spelkrediter upp till 1250 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 SEK

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 1000 SEK
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning till minsta oddset 1,40.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Power ranking NFL

Här nedan kan du se hur Toke Gerding Jensen rankar topp-5 och botten-5 i NFL ligan.

Topp5

1: Los Angeles Rams

2: Buffalo Bills

3: Kansas City Chiefs

4: Tampa Bay Buccaneers

5: Cincinnati Bengals

Botten 5

28: New York Giants

29: Jacksonville Jaguars

30: Washington Commanders

31: Chicago Bears

32: Atlanta Falcons

Odds på NFL: MVP regular season

Här hittar du bästa oddsen på vem som blir MVP under regular season.

Odds på MVP i  NFL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Josh Allen 7,50
Patrick Mahomes 10,00
Tom Brady 10,00
Justin Herbert 11,00
Aaron Rodgers 12,00
Joe Burrow 14,00

Aaron Rodgers var MVP förra säsongen för andra året i rad och för fjärde gången i karriären. Packers quarterback är också med bland spelbolagens favoriter även denna säsong att ta hem det tredje gången i rad. Bills Josh Allen är dock den största favoriten, även om det är med väldigt liten marginal till de jagande.

Vinnare av Super Bowl sedan 2000:

2000: St. Louis Rams
2001: Baltimore Ravens
2002: New England Patriots
2003: Tampa Bay Buccaneers
2004: New England Patriots
2005: New England Patriots
2006: Pittsburgh Steelers
2007: Indianapolis Colts
2008: New York Giants
2009: Pittsburgh Steelers
2010: New Orleans Saints
2011: Green Bay Packers
2012: New York Giants
2013: Baltimore Ravens
2014: Seattle Seahawks
2015: New England Patriots
2016: Denver Broncos
2017: New England Patriots
2018: Philadelphia Eagles
2019: New England Patriots
2020: Kansas City Chiefs
2021: Tampa Bay Buccaneers 
2022: Los Angeles Rams

FAQ NFL

Hur spelas NFL 2022/23? 

NFL pågår från september till februari och består av 32 lag där varje lag spelar 17 matcher under grundsäsongen. Ligan är uppdelad i två serier, eller så kallade konferenser, där de sju bästa från respektive serie kvalificerar sig för slutspel. Finalen i slutspelet kallas superbowl och 

Hur många omgångar spelas i NFL under en säsong?  

Sedan 2021 spelar alla lag 17 matcher i grundserien, innan dess spelades 16 matcher. 

Vilket spelbolag har högst odds på NFL 2022/23? 

Det beror på vilken marknad du vill spela på. Men det råder stor konkurrens bland operatörerna. Hos bettingbolag som Unibet* och LeoVegas* hittar du alltid ett stort utbud med konkurrenskraftiga odds på olika marknader. Vill du lägga långtidsspel på NFL är Betsson* och Bet365* bäst.

Vem vinner NFL 2022/23? 

Det är det ingen som vet ännu. Men de lag som närmast förväntas konkurrera om att vinna Superbowl LVII är framför allt Buffalo Bills och Tampa Bay Buccaneers.

När är Superbowl 2022/23?

Superbowl LVII äger rum söndagen 12 februari 2023 på University of Phoenix Stadium i Arizona. Detta blir det 57:e upplagan av super bowl. 

Denna artikel är delvis översatt från vår systersajt betxpert.com*