Årets största idrottsevenemang väntar när Raymond James Stadium i Tampa står värd för Super Bowl 2021. Det är den regerande mästaren Kansas City Chiefs som är favoriter men räkna inte bort Tom Bradys Buccaneers. Tampa Bay Buccaneers är det första laget i historien som får spela Super Bowl på sin hemmaarena. Tom Brady gör sin tionde Super Bowl och har vunnit sex ringar tidigare. Det är minst sagt imponerande att under sin första säsong för sin nya klubb leda laget till deras första titelmatch sedan 2002. The Weeknd står för den berömda halvtidsunderhållningen vilket gör att det som vanligt inte bara är fotbolls i världsklass att se fram emot. 
 
 Super Bowl LV börjar 00:30, natten mot den 8:e februari .
 

Odds Super Bowl LV

Under Super Bowl LV mellan Kansas City Chiefs och Tampa Bay Buccaneers finns det odds på väldigt många olika marknader hos Casumo.

Nedan går vi igenom alla odds som finns på Super Bowl 2021.

 

Odds Super Bowl: Vinnare (inklusive förlängning)

Lag Högsta odds Spelbolag
Kansas City Chiefs 1,60
Tampa Bay Buccaneers 2,38
 

Odds Super Bowl: Totalt antal poäng

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 56 1,93
Under 56 1,89
 

Odds Super Bowl: Första Touch Down

Första Touch Down Högsta odds Spelbolag
Kansas City Chiefs 1,81
Tampa Bay Buccaneers 1,97
 

Odds Super Bowl: Totalt antal Touch Downs (inklusive förlängning)

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 6.5 1,88
Under 6.5 1,85
 

Vilka spelbolag har högst odds inför Super Bowl LV?

Nya med sportbok
Smidig i mobilen
Stort oddsutbud
Ytterligare villkor: 18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Min. odds 1,6. 90 dagar för aktivering. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Spela för 100 kr och få 100 kr i bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100% upp till 100 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Hämta spelkrediter här!

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar

Kansas City Chiefs är storfavoriter

Kansas City Chiefs gick igenom grundserien som ligans bästa lag med 15-2 som resultatrad. Ledda av QB Mahomes har Chiefs imponerat i år igen, precis som i fjor när laget också vann Super Bowl. Skulle laget klara av att försvara sin titel skulle man tillhöra en exklusiv skara av lag som vunnit Super Bowl två år i rad. Tidigare är det bara Pittsburgh Stealers, Green Bay Packers, San Fransisco 49:ers, Dallas Cowboys, Dever Broncos och New England Patriots som lyckats med den bedriften.
   
Patrick Mahomes är ligans förmodligen bästa Quarterback och det är ingen som kan göra det han gjort. Statistiken kanske inte visar Mahomes storhet men hans stil och förmåga att ha en känsla för spelet är unik. Hans förmåga att göra rätt spel och lyckas med de svåra passningarna är nästintill absurd. 
 
Håll också utkik efter Chris Jones som är en otroligt nyttig spelare. Detsamma gäller tight end Travis Kelce som har en förmåga att springa med bollen efter han fångat den på ett strålande sätt. Tyreek Hill och Mitchell Schwartz är också spelare som behöver göra en bra match om det ska bli ytterligare en titel för Chiefs.
 

Kansas City Chiefs vinner Super Bowl LV

Kansas City Chiefs tar hem en komfortabel seger mot Tampa Bay Buccaneers. Det luktar inte skräll i denna match.

Vi väljer att spela Kansas City Chiefs som vinnare av Super Bowl LV till oddset 1.58.

TILL UNIBET

 

Tom Brady har tystat de som tvivlat

Kritikerna till Bradys framgångar har varit många och när du är på den absoluta toppen kommer det alltid finnas de som vill ta dig därifrån. Men de som sagt att Bradys framgångar endast beror på att han tillhört ett självspelande piano i New England Patriots har nog tystats nu. Att leda Buccaneers till deras första Super Bowl sedan 2002 under sin första säsong i klubben är givetvis otroligt imponerande. När han kliver in på hemmaarenan i Tampa, Florida gör han det för tionde gången i en Super Bowl. Den med näst flest Super Bowls har fem framträdanden i den åtråvärda matchen medan Brady kan visa up sex ringar.
 
Det finns dock mycket annan talang än Brady i Buccaneers men det är naturligt att fokus hamnar på 43-årige Bradys. Jason Pierre-Paul är den enda i laget som nådde Pro Bowl men röster har höjts att det borde varit fler. Ali Marpet har varit en av de bästa försvararna denna säsongen och borde nog varit med.Lavanta David har också varit lysande men fick också se sig förbisedd. Detsamma gäller Carlton Davis som gjort sin bästa säsong någonsin.
 

Tom Brady utses till MVP under Super Bowl LV

För tre år sedan utsågs Tom Brady till MVP, inför detta års Super Bowl ser chanserna väldigt stora ut att han utses till MVP. Ett spel på någon annan än Tom Brady på "Matchens MVP" får ses som riskabelt.
 

Även om chanserna för att Tom Brady utses till MVP är stora hittar vi spelvärde hos Unibet* på just detta spel.

Vi spelar Tom Brady som matchens MVP till oddset 3.10.

TILL UNIBET

 

Tankar inför matchen

Kansas City Chiefs är favoriter och ganska klara sådana enligt oddsen. Men samtidigt har Tampa Bay Buccaneers såväl Tom Brady i laget som fördel av hemmaplan. Buccaneers har varit strålande på bortaplan under slutspelet och segrarna mot New Orleans Saints och Green Bay Packers visar att Buccaneers förtjänar att vara i Super Bowl. 
 
Vi tror ändå att Mahomes och Chiefs är något för starka och att de därför lyckas vinna matchen. Precis som vanligt finns det hundratals marknader tillgängliga på Super Bowl. Spela på allt från vem som vinner slantsinglingen till vem som gör matchens första touchdown. Få evenemang har lika många roliga odds och marknader som Super Bowl.
   

The Weeknd uppträder

Arenan kommer under matchen att ta in 22 000 åskådare. Av dessa kommer 7 500 biljetter ges till vaccinerad sjukvårdspersonal som får biljetterna gratis. En snygg gest av det amerikanska fotbollsförbundet. Som vanligt ligger mycket fokus på halvitdsunderhållning och de 22 000 på plats kommer tillsammans med alla miljoner tv-tittare att få se The Weeknd uppträda.   
 
Utöver det kommer Miley Cyrus att uppträda vid Super Bowl i Tampa. Men hennes uppträdanden inträffar under förfesten ”TikTok tailgate” och inte under halvtidspausen. Den 7 februari är det dags för en av årets höjdpunkter i idrottsvärlden. 
 

Fakta om Super Bowl

 
  • Vinner Brady blir han den andra spelaren efter Peyton Manning att vinna Super Bowl för två olika klubbar.
  • 12 lag har aldrig vunnit Super Bowl I form av Browns, Lions, Jaguars, Texans, Chargers, Titans, Cardinals, Panthers, Falcons, Bengals, Bill och Vikings. Av dessa lag har Browns, Lions, Jaguars och Texans aldrig ens spelat den stora finalen.
  • En spelare har blivit utsedd till MVP när han förlorat Super Bowl. Det handlar om Chuck Howley som tillhörde Dallas Cowboys när de förlorade mot Baltimore Colts i Super Bowl V.
  • En gång har Super Bowl gått till förlängning när Falcons tappade ledning med 28-3 till förlust mot Patriots.
  • Anledningen till att det är bokstäver istället för siffror i Super Bowl är för att reda ut eventuell förvirring med tanke på att finalen avgörs året efter den kronologiska säsongen.
  • Super Bowl har avgjorts i tio delstaten i form av Arizona, Kalifornien, Florida, Georgia, Indiana, Louisana, Michigan, Minnesota, New Jersey och Texas. 
  • Anledningen till de få kyliga staterna med vinterklimat är reglerna om temperatur. Super Bowl får inte avgöras i miljöer där det är under 10 grader i omgivningen. Undantag ges om det finns ett tillhörande tak.