Vilka matcher vi fick se i Divisional Playoffs och nu Ă„terstĂ„r det bara en match innan det mest Ă„trĂ„vĂ€rda inom sporten; Super Bowl. Det blir tvĂ„ rafflande dueller i sĂ„vĂ€l NFC som AFC dĂ€r rutinen Ă€r nĂ„got som prĂ€glat detta slutspel. I NFC Championship gör tvĂ„ riktiga vetaraner upp nĂ€r Tom Brady och Aaron Rodgers möts i ”Frozen Tundra” i Green Bay. 3,5 timmar efter avsparken i NFC kör Kansas City Chiefs upp mot Buffalo Bills och frĂ„gan alla stĂ€ller sig Ă€r om Chiefs QB Patrick Mahomes Ă€r tillbaka efter att ha fĂ„tt utgĂ„ med jĂ€rnskakning i andra halvlek mot Browns senast. 

Green Bay Packers vs Tampa Bay Buccaneers

Lag Högsta odds Spelbolag
Green Bay Packers 1,54
Tampa Bay Buccaneers 2,65
Det Àr tvÄ lag som verkligen hittat formen i rÀtt tid. Packers vann NFC och har dÀrför fördel av hemmaplan i denna semifinal. I Divisional Championship mot Los Angeles Rams visade Rodgers och Packers att de har seriens kanske bÀsta offensiv nÀr laget vann relativt komfortabelt med 32 - 18 Àven om det fanns stunder i matchen dÀr Rams hade chansen att gÄ ikapp.

Mesta Superbowl-vinnaren Tom Brady gör sin första sÀsong för Buccaneers och har nog inget emot en sjunde ring. I matchen mot New Orleans Saints senast var Buccaneers klara underdogs men Brady visade varför han har flest ringar av samtliga spelare genom att föra laget till Conference Championship.

Tankar inför matchen

Packers Ă€r favoriter och Rodgers har visat upp en löjlig form hela sĂ€songen och Ă€r favorit att vinna MVP för hela serien. Att Packers ocksĂ„ spelar i kalla Lambeu Field Ă€r givetvis en fördel. Arenan har kommit att kallas för ”The Frozen Tundra” av en anledning och Packers har bara förlorat en match pĂ„ hemmaplan under hela sĂ€songen.

Bradys Buccaneers vann dock mötet mot Packers i grundserien. Relativt klart dessutom dÄ resultatet skrevs till 38-10. Men samtidigt har Packers en offensiv som fÄ kan matcha och har högst poÀngsnitt i serien. NÀr man ocksÄ fÄtt ordning pÄ springspelet med Aaron Jones i spetsen har man seriens kanske spetsigaste kastarm och ett av de bÀsta springspelen. Det Àr en kombination som visat sig vara löjligt farlig under sÀsongen.

Kansas City Chiefs vs Buffalo Bills

Lag Högsta odds Spelbolag
Kansas City Chiefs 1,68
Buffalo Bills 2,25
Arrowhead Stadium bjuder in till Conference Championship och det Àr Kansas City Chiefs som Àr favoriter att nÄ Super Bowl och dÀrmed ocksÄ ha chansen att försvara titeln, nÄgot inget lag har lyckats med sedan New England Patriots vann tvÄ Är i rad 2004 och 2005. Chiefs har varit sÀsongens bÀsta lag med 15-2 i grundserien men i senaste matchen mot Cleveland Browns stötte laget pÄ ovÀntat mycket problem.

Efter att QB Patrick Mahomes fÄtt utgÄ skadad med hjÀrnskakning fick backup Quarterback Chad Henne göra entré och efter en Interception var Browns nÀra pÄ att vÀnda men Henne redde ut det till slut och lyckades leda sitt lag till seger. Men om Mahomes inte Àr tillbaka till matchen mot Bills kommer oddsen förÀndras dramatiskt och bills tar över favoritskapet med rÀtta.

Buffalo Bills har en mindre smickrande statistik. Laget Àr det enda som nÄtt Super Bowl fyra Är i rad en bedrift man lyckades med mellan 1991 - 1994. Problemet var bara att laget förlorade samtliga fyra matcher och har sedan dess inte nÄtt den stora finalen.

Nu finns chansen pÄ revansch men det blir tuffast möjliga motstÄnd, framförallt om Mahomes Àr tillbaka. Men Bills har en strÄlande form och slÀppte endast in ett Field goal i matchen mot Baltimore Ravens. 17-3 Àr ett resultat som imponerar.

Tankar inför matchen

Ligans tvÄ försvar drabbar samman sÄ rÀkna inte med nÄgra höga poÀng pÄ tavlan. Mycket kommer handla om Patrick Mahomes hinner komma tillbaka eller inte. Om det istÀllet blir Chad Henne som kommer till start tror vi att Buffalo Bills kommer gÄ segrande ur striden och nÄ sin första Super Bowl sedan 1994. 

Chiefs har fördel av hemmaplan och erfarenheten av den hÀr typen av matcher. Förra sÀsongen vann laget Super Bowl och laget har varit bÀst under grundserien. Men med tanke pÄ Bills otroliga försvar tror vi att det kan bli en liten skrÀll Àven om Mahomes kommer till start, vilket de flesta nog hoppas pÄ, undantag Bills-supportrar. Oavsett vilket lÀr det bli en riktigt spÀnnande match mellan seriens tvÄ kanske starkaste lag under sÀsongen.