Måndagen den 12 februari 2024 är det dags för Super Bowl LVIII (58). Den stora finalen i år spelas mellan Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers på Allegiant Stadium i Paradise, Nevada. Betting hjälper er hitta de bästa oddsen och spelbolagen till Super Bowl 2024.

Spela på Super Bowl hos Expekt!

I halvtidsunderhållningen av Super Bowl LVIII väntas flera av de största stjärnorna inom musikvärlden uppträda. Den största av dem alla, Usher, är dragplåstret men fler välkända namn lär dyka upp inom kort. 

Odds på Super Bowl LVIII (58) 2024

Det finns massor av alternativ för marknader och odds på Super Bowl LVIII mellan Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers. Vi har tagit med några av de mest spelvärda nedan. Missa inte alla odds på NFL: 

Super Bowl: Odds på Matchvinnare

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Kansas City Chiefs 2,02
San Francisco 49ers 1,81

Super Bowl: Odds på MVP

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Patrick Mahomes 2,30
Brock Purdy 3,10
Christian McCaffrey 5,50
Travis Kelce 17,00
Deebo Samuel 31,00
Brandon Aiyuk 34,00

Odds Super Bowl: Totalt antal poäng (inklusive förlängning)

Hur slutar matchen? Högsta odds Spelbolag
Över 47.5 1,90
Under 47.5 1,92

Odds på Superbowl laget som gör första touchdown

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Kansas City Chiefs 1,94
San Francisco 49ers 1,83

Specialodds på Superbowl 2024

Här listar vi alla intressanta specialspel på Superbowl 2024.

Nationalsång: Vem visas först? Odds Spelbolag
Patrick Mahomes 1,74
Brock Purdby 2,00
Friar Kelace till Taylor Swift? Odds Spelbolag
Ja 12,04

Odds halvtidsshow Super Bowl

Senaste åren har det blivit extra populärt att betta på halvtidsshowen i Super Bowl. Därför har vi samlat de mest intressanta oddsen på halvtidsshowen här nedanför. 

Haltidsshow: User spelar ny låt? Odds Spelbolag
Ja 1,87
Nej 1,80

Rihannas show i halvtid från 2023.

Vem vinner Super Bowl 2023/24?

Blickarna riktas mot Allegiant Stadium i Paradise, Nevada den 12 februari där Super Bowl LVIII ska avgöras mellan Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers. Chiefs har tre Super Bowl-titlar med sig i ryggsäcken varav den senaste från förra säsongen 2023 där man slog Eagles. 

Senast 49ers såelade en Super Bowl var 2020 på Hard Rock Stadium i Miami. Då mötte man faktiskt Chiefs och förlorade klart, 31-20. Vi får gå tillbaka till 1995 för att hita 49ers senaste Super Bowl-seger, mot San Diego Chargers och totalt har det blivit 5 titlar.

Så vilket lag vinner årets upplaga av Super Bowl? Vi på Betting håller 49ers riktigt högt i år. Deras säsong har varit fantastisk och rutin i klubben finns från SB med stora framgångar i DNA:t. Får man bara stopp på en viss Patrick Mahomes så ska det gå vägen. Totalt sett är 49ers värda att vinna Super Bowl LVIII.

San Francisco 49ers väg till finalen

Eagles tog hem NFC East Division efter att ha vunnit 12 av 17 matcher.

  • 1/8-final – Vidare utan motstånd
  • Kvartsfinal – Green Bay Packers 24-21
  • Semifinal – Detroit Lions 34-31

Kansas City Chiefs väg till finalen

Chiefs kom trea AFC West Division där man  lyckades vinna 11 av 17 matcher.

  • 1/8-final – Miami Dolphins 26-7
  • Kvartsfinal – Buffalo Bills 27-24
  • Semifinal – Baltimore Ravens 17-10

San Francisco 49ers – De knappa favoriterna

49ers har ett mer mångsidigt anfall med en av de bästa ”top-to-bottom rosters” i NFL. Deras seed i NFC (#1) återspeglar lika mycket som de precis körde över 49ers och Giants på vägen till Super Bowl. Med ett offensivt anfall som leds av Hurts, wide receivers AJ Brown och Devonta Smith, backen Miles Sanders och tight-end Dallas Goedert är de bara så djupa och väl avrundade. Och så att vi inte glömmer, fick deras försvar otroliga 70 sparkar för säsongen. Det representerar tredje flest av alla lag genom tiderna.

Kansas City Chiefs – Underdogs även i Super Bowl 2024

Chiefs, ledda av den utomjordiska Patrick Mahomes, har inte ett särskilt anmärkningsvärt försvar eller den mest mångsidiga offensiva attacken. De har dock Mahomes, och det ger dem en chans mot vem som helst. Han är 10-3 under slutspelet i sin karriär, och hans förmåga att förlänga spelet och förvandla hopplösa lägen till bra är något att hålla ett öga på. Chiefs DT Chris Jones har en chans att vara en X-factor i det här spelet också – att sätta press på Jalen Hurts och begränsa Eagles run-spel kommer att vara avgörande för Chiefs framgång i försvaret.

Speltips: Super Bowl LVIII

Det kommer att bli en jämn och spännande Super Bowl där lagen kommer att gå från tå till tå. Momentum kan variera under matchen, men det är svårt att föreställa sig att ett lag dominerar och håller sina motståndare borta från tavlan.

I de senaste fem Super Bowl-finalerna har det funnits en match där ett lag har lyckats göra poäng tre gånger i rad. Vi kan få se en mycket livlig Super Bowl även denna gång, men det är sällsynt att det blir ett "hattrick" i denna spelform.

Vårat tips till Super Bowl: Ett lag att göra poäng tre gånger i rad (Inklusive övertid) - Nej till 2.35.

TILL SPEEDYBET!

Läs våra andra speltips och rekar här!

Bästa spelbolag för Super Bowl LVIII?

Här följer några bettingsidor med svensk licens med grymt utbud till Super Bowl.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

500 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan uttag kan göras måste vinsten från gratisspelet omsättas en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 18 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är måste omsättas en gång. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024-01-18. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.


100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan konto
Supersmidig livebetting!
Bredare oddsutbud än de flesta
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Erbjudandet är giltigt under perioden 2022-12-19 12:00 – tillsvidare. Endast ett bonuserbjudande per kund gäller. Lägsta insättning för bonus aktivering är 100 kr. Maximalt bonusbelopp är 1000 kr. Det är inga omsättningskrav på vinster från gratissnurr.
Villkor och krav:  Referera till Hajper för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.

Här bjuder vi på en lista med rolig fakta och intressant information kring den stora finalen i NFL. 

1.  Halvtidsunderhållningen

Super Bowl är känt för sina mäktiga halvtidsprogram. En av de mest minnesvärda var 2004 när Janet Jackson och Justin Timberlake utförde och skapade den berömda "wardrobe malfunction". Detta händelseförlopp ledde till ökat fokus på halvtidsframträdanden och ökad censur. Senast var det Rihanna som fick äran att stå som stjärnan under half time showen, i år är det Usher som får agera huvudnummer. Halvtidsunderhållningen håller på i ca 15 minuter.

2.  Dyr reklamtid

Reklamtid under Super Bowl är några av de dyraste i världen. Företag betalar miljontals dollar för att sända sina annonser under spelet. Detta har lett till att reklamfilmerna i sig har blivit en del av Super Bowl-kulturen, och människor ser fram emot att se vilka företag som kommer med de mest minnesvärda annonserna.

Runt 500 miljoner dollar kommer in i reklamintäkter under Super Bowl-kvällen uppdelat på cirka 70 olika företag som deltar. Huvudsponsor i år är Unilevers Hellmans som med en 30 sekunders reklamfilm kommer fokusera på "tackling food waste".

3.  Super Bowl-ringar

Vinnarna av Super Bowl får inte bara lyfta den prestigefyllda Vince Lombardi-trofén, de får också ta emot specialdesignade Super Bowl-ringar. Varje ring är unik och representerar lagets seger. Spelarna bär dessa ringar med stolthet och det är en symbol för deras framgång inom sporten. Ringarna värderas till ca 30 000 dollar styck.

4.  Matens högtid

Super Bowl är en av de största dagarna för matkonsumtion i USA, nästan som en nationell högtid. Amerikaner förbereder sig med massor av snacks och rätter. Kycklingvingar, pizza, och nachos är några av de mest populära rätterna under detta evenemang. Enligt uppskattningar äts det cirka 1,3 miljarder kycklingvingar under Super Bowl-söndagen.

Enligt siffror så beställs runt 12.5 miljoner pizzor och bara Dominos säljer omkring 11 miljoner slices på den dagen. Kollar vi på nachos så har vi en volym på cirka 3.7 miljoner kilo.

5. Rekordmannen Tom Brady

Tom Brady är en av de mest framstående quarterbacks i Super Bowl-historien. Han har vunnit flera titlar och satt många rekord under sin karriär. En av de mest anmärkningsvärda är att han är den äldsta quarterbacken som har vunnit och även spelat i Super Bowl.

6.  Reklambojkotten

År 2021 blev Super Bowl föremål för en annan sorts uppmärksamhet när flera stora företag beslutade att bojkotta reklamtid under spelet. Deras beslut var en reaktion på sociala och politiska händelser och indikerade att Super Bowl-scenen också används som en plattform för att uttrycka samhälleliga ståndpunkter.

7.  Den mest sedda TV-sändningen

Super Bowl har regelbundet höga tittarsiffror och anses vara den mest sedda TV-sändningen i USA varje år. Det har även överträffat andra globala evenemang och fortsätter att vara en av de mest populära sportevenemangen i världen.

Förra årets event sågs av runt 115 miljoner människa världen över och på plats fick dryga 68 000 avnjuta festligheternas fest. En biljett till Super Bowl kostar i snitt ca 10 000 dollar. 

8. Super Monday

Efter Super Bowl-söndagen kallas den följande måndagen ofta för "Super Monday". Många människor tar ledigt denna dag eftersom de stannar uppe sent för att titta på spelet och festa. Detta har lett till att företag och skolor har högre frånvaro dagen efter eventet. Det snackas om att nästan 20 miljoner inte planerar att gå till jobbet, därav har dagen även fått smeknamnet "Super Sick Monday".

Sammanfattningsvis är Super Bowl inte bara en idrottsfest utan också en kulturell händelse som är fylld med spännande fakta och traditioner. Oavsett om du är en fanatisk idrottsentusiast eller bara gillar att njuta av underhållning och god mat, är Super Bowl ett evenemang som sätter sitt eget unika avtryck på vår kultur varje år.

Se Super Bowl 2024 live

Om du vill se den stora finalen i Sverige är det Viaplay som gäller där matchen sparkar igång 00:30 natten mot måndag 12 februari.

TILL VIAPLAY

 Avsparkstid för Super Bowl LVIII är 00:30 svensk tid, natten mot den 12:e februari .

FAQ om Super Bowl

Här nedanför har vi samlat vanliga frågor och svar om Super Bowl 2024.

Vem vinner Super Bowl 2023/24? 

Det kommer att stå klart på måndagsmorgonen den 11 februari. Favoriter till att vinna Super Bowl 2024 är just nu San Fransico 49ers. Se Super Bowl vinnare genom tiderna

När är Superbowl 2023/24?

Superbowl LVII äger rum natten till måndagen 12 februari 2024 på Allegiant Stadium i Paradise, Nevada. Detta blir det 58:e upplagan av Super Bowl. Super Bowl har avgjorts i elva delstater i form av Arizona, Kalifornien, Florida, Georgia, Indiana, Louisana, Michigan, Minnesota, Nevada, New Jersey och Texas.

Vem är årets huvudnummer på Super Bowls halvtidsshow?

Usher kommer uppträda och vara årets huvudnummer i Super Bowl.

Vilka lag spelar Super Bowl 2023/24?

Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers kommer att mötas i Super Bowl LVIII.