Basketsäsongen är på väg att gå igång här hemma i Sverige. Tyvärr är det svårt att spela på matcherna i Basketligan då spelbolagen är väldigt försiktiga med att lägga ut odds. På världens största basketliga däremot, NBA, är det inte svårt att spela. Alla spelbolag i världen har hur många odds som helst och de konkurrerar också i stor utsträckning om att ha högst odds. Återbetalningen till spelare blir mycket hög och hög återbetalning innebär alltid goda möjligheter att vinna pengar.

Missa inte: Odds på NBA

Vi snackar med en expert på NBA

NBA startar i slutet av oktober, men redan nu har vi några speltips uppe här på betting.se. Vår medlem, med det passande användarnamnet "NBA" dominerade under basket-VM och ligger just nu grymt bra till statistiskt med 50 units plus och en utdelning på hela 136%, bäst av alla som lägger upp speltips här på sajten, experter inräknade.

Vi får se om den här personen lyckas ta sig in som expert men redan nu har vi fått ställa några frågor till honom om hur det är att spela på basket, och vad man ska tänka på.

Vi noterar ett den här personen vill vara anonym utåt, så vi skriver inte ut något namn.

Basket! Stor sport internationellt men inte i Sverige. Hur har du hittat intresset?

-Basket är världens mest underhållande sport och NBA är "the greatest show on earth" som de hade som slogan för några år sen. Sällan har väl en slogan varit så träffsäker. Det är show från första till sista stund i matcherna oavsett vilka lag som spelar. 

Hur ser man matcherna? Är det livestream som gäller?

-Det är livestream som gäller ja. Cmore sände någon match i veckan förra säsongen och det blir säkert något liknande i år. NBA säljer rättigheterna i olika paket och där finns ett paket som riktar sig till små marknader i Europa där sändande kanaler troligen får en match i veckan nästan gratis för att NBA ska kunna marknadsföra sig och framför allt försöka få folk att prenumerera på deras egen livestream-tjänst som håller enormt hög nivå. Den är dock ganska dyr, men det kan vara värt det. Matcherna i NBA livesänds också helt gratis hos flera spelbolag, exempelvis Unibet.

Hur blir man en vinnande spelare på basket?

-Hur många moln finns det i världen? Det finns inga enkla svar. Om man jämför med andra idrotter är det dock extremt viktigt att hålla reda på den dagliga gången i lagen. I fotboll eller ishockey kan man under korta eller långa perioder klara sig hur bra som helst utan en eller flera av sina bästa spelare. Om ett lag i NBA saknar sin superstjärna och till och med någon mer av sina bästa spelare, då förändras allt. Kort sagt, man kan inte spela på lagen eller tabellen i NBA. Man ska spela på hur det ser ut innan den givna matchen. En annan sak som är viktigt att hålla koll på är om lagen vilar någon av sina spelare vilket blivit alltför populärt på senare år. Ligan försöker sätta stopp för det men det är inte helt lätt då lagen kan komma runt det med att påstå att spelarna är skadade. Mycket snack om att man ska korta säsongen. De 82 matcher man nu spelar är för mycket för att spelarna ska orka varje kväll.

Är det spel på utgången av matchen eller asian handicap som gäller för dig?

-Jag gillar moneyline klart bättre, de som vinner matchen alltså. Spelar man hcp är man i händerna på något som är ganska oberäkneligt, hur spelarna reagerar när matchen redan är avgjord. Det går att hitta fina värden där men jag föredrar moneyline.

Kan man spela live på NBA?

-Basket är live. Det svänger, det händer grejer hela tiden. Det passar fantastiskt bra för livespel. Ett bra tips där är att basketmatcher svänger mycket mer än vad matcher i andra idrotter gör. Ett tvåmålsöverläge i fotboll eller ishockey håller oftast i sig matchen ut. Ett 10-poängsöverläge i basket håller väldigt sällan matchen ut utan att laget i underläge någon gång kommer tillbaka. Spelar man live ska man bara mycket försiktig med att lita för mycket på ledande lag.

Hur ser det ut inför den här säsongen i NBA?

-Det skulle man kunna prata om i några timmar men kartan har ritats om till i år. Slutspelets kung förra säsongen, Kawhi Leonard har lämnat Toronto Raptors för Los Angeles Clippers som också fått in Paul George från Oklahoma City Thunder. Ganska bra spelare runt dem också och Clippers som nästan alltid varit Los Angeles Lakers misslyckade lillebror är i år favorit till titeln. Lakers har fått in Anthony Davis men medan Clippers sajnade Leonard som free agent behövde Lakers ge upp i stort sett allt de hade förutom Lebron James för att få Davis. De senaste årens giganter Golden State Warriors har tappat Kevin Durant, en av världens fem bästa spelare till Brooklyn Nets. Dessutom är Klay Thompson långtidsskadad. Man ska nog inte underskatta Warriors med Stephen Curry i spetsen när det börjar närma sig slutspel men de kommer inte alls vara dominanta som de varit på senare år.

Fem favoriter till NBA-titeln med odds från Bethard

  1. Clippers 4.25
  2. Lakers 4.75
  3. Bucks 7.00
  4. 76ers 9.00
  5. Rockets 9.50

Starta ett konto hos Bethard och spela på NBA!

Det var några favoriter. Några bottenlag?

-Det finns många fler bottenlag nu än vad som varit fallet förut. Superstjärnorna börjar mer och mer söka sig till samma lag och vissa lag blir därför helt utan bra spelare. New York Knicks, som många hejar på, är fruktansvärt dåliga. Cleveland Cavaliers har fallit ihop totalt efter att James lämnade. Memphis Grizzlies har skickat iväg precis alla sina bra spelare och kommer knappt vinna match. Det finns en del riktigt dåliga lag som konstant kommer förlora stort i år.

Vilka spelbolag ska man välja om man vill spela på NBA?

-Svaret är att man ska jämföra odds. Ni har ju ett riktigt bra verktyg för det här på betting.se där man kan välja en match och se exakt återbetalningsprocent på matchen. Jag använder mig hela tiden av det verktyget och sen plockar jag bara oddset från det spelbolag som har högst. Oddsen förändras snabbt och det kan skilja mycket. Jag använder Unibet, Bethard, Bet365, Betway, Coolbet och några till. Jag tycker man ska ha så många som möjligt.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Odds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller

Hög återbetalning
grymt bra välkomstbonus
relativt enkla omsättningskrav

Tack för pratstunden och vi återkommer gärna under säsongen. Till sist, vilka vinner då? 

-Leonard ägde slutspelet totalt för några månader sen. Är han skadefri när det drar igång framåt våren så vinner Clippers.