Annons

Utah Jazz - NBA odds 23/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Utah Jazz

Hela spelschemat

Laget startade fjolårets säsong med bravur och plockade in tio segrar på de första tretton matcherna. Sedan kollapsade man ganska rejält och Jazz missade slutspel för första gången sedan 2016. Finnen Lauri Markkanen var en av få ljusglimtar under sin första säsong i klubben. Han snittade 25,6 poäng per match under grundserien och tog ett rejält kliv framåt i sin utveckling. Markkanens bror heter Eero och har spelat fotboll i bland annat AIK. Nu siktar laget under Markkanens ledning att ta sig tillbaka till slutspelet igen.  

Odds på Utah Jazz NBA 2023/24 

Se utvalda NBA odds i tabellen på Utah Jazz i NBA 23/24.  

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Går till slutspel 5,25

Styrkor: 

Markkanens utveckling det förra året var mycket fin och nu har Jazz en potentiell storstjärna i laget. Det finns definitivt tillräckligt med kvalitet i truppen för att man ska göra en bättre säsong än i fjol. Det kommer inte att krävas många fler vinster för att man ska ta ikapp de närmsta lagen ovanför i sin division. Om Markkanen fortsätter visa upp sin fina fjolårets form så är mycket vunnet.       

 
Svagheter:  

Jazz kollaps under förra säsongen oroar. Hur kunde man börja så starkt för att sedan helt tappa stinget och missa slutspel? Här finns det jobb att göra och risken är att en sådan kollaps sitter fast i spelarnas huvud under en ganska lång tid framöver. Man måste hitta tillbaka till ett mer stabilt spel och Markkanen behöver ha avlastning från andra spelare i laget. Här är vi kluvna om lagets nuvarande trupp räcker till för att på allvar vara med och utmana om slutspelsplatserna.  

 
Fakta om laget:  

Utah Jazz jubilerar i år då man gör sin 50.e säsong i NBA. Laget kommer från staden Salt Lake City i Utah. Man tillhör Northeast Division och Eastern Conference. Lagets hemmaarena heter Delta Center. Man har aldrig lyckats med att vinna NBA. Några av klubbens stora spelare genom tiderna är John Stockton, Karl Malone, Adrian Dantley, Pete Maravich, Deron Williams, Andrei Kirilenko, Carlos Boozer, Mehmet Okur och Mark Eaton. 


 
Historik:  

Utah Jazz bildades 1974 i New Orleans och hette då New Orleans Jazz. 1979 flyttades klubben till Utah och bytte då namn till det nuvarande namnet Utah Jazz. Man har som sagt aldrig vunnit NBA. Men nära har man varit två gånger. Jazz tog sig till två raka NBA-finaler 1997 och 1998.  Där och då blev det två mycket svidande förluster mot Michael Jordans Chicago Bulls.  

Spelschema, Utah Jazz

Spelschema, NBA Odds 2023/24

Kommentarer

Feedback