Annons

Boston Celtics - NBA odds 23/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Boston Celtics

Hela spelschemat

Celtics har varit nära att plocka hem en ny titel till Boston de senaste två åren. 2012/22 fickaman stryk i finalen av Golden State Warriors. I våras rök man i den östra konferensfinalen mot rivalerna från Miami Heat, efter att sånär hämtat upp ett 0-3 underläge i matchserien. Under sommaren har man bland annat tappat den mycket skicklige point guarden Marcus Smart till Memphis Grizzlies. Klart är även att Joe Mazzulla nu fortsätter som huvudtränare på permanent basis. Celtics lär sikta högt även i år och man vill nog vara med och göra upp om titeln i NBA-finalen nästa år.

Odds på Boston Celtics NBA 2023/24 

Se utvalda NBA odds i tabellen på Boston Celtics i NBA 23/24.  

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare NBA 5,00

Styrkor: 

Den offensiva duon Jayson Tatum och Jaylen Brown snittade runt 30 poäng per match den senaste säsongen. Vilket är ett mycket fint snitt. Egentligen har inget annat lag i NBA två spelare som gör så pass många poäng vardera per match. Det hjälper inte för motståndarna att plocka bort lagets bäste poängspelare Tatum för då skapas det mer utrymme för Brown, som är nästan lika skicklig som Tatum. Celtics lär fortsätta utnyttja dessa två herrar under den kommande säsongen av NBA.

 
Svagheter:  

Frågan är hur Celtics kommer att reagera på tappet av Marcus Smart. Han var otroligt bra defensivt för att vara en point guard. Samtidigt gjorde han en hel del assists och var mycket viktigt för lagets spel i båda delarna av planen. Smart var också den kanske största ledaren i laget och nu gäller det för Celtics att både hitta nya ledare i laget. Plus att man måste ändra sin taktik en aning då man inte har en direkt ersättare med Smarts egenskaper i truppen. Allt detta kan ta lite tid vilket gör att det finns en risk att lagets spel kommer att hacka lite under hösten i NBA.

 
Fakta om laget:  

Boston Celtic gör sin 78:e säsong i NBA 2023/24. Laget kommer från Boston, Massachusetts i USA och man spelar sina hemmamatcher i TD Garden. Laget tillhör Atlantic Division och Eastern Conference. Man har vunnit hela 17 NBA-titlar vilket är mest antal titlar tillsammans med Los Angeles Lakers. Några av Celtics största profiler genom tiderna är Larry Bird, Bill Russell, Bob Cousy, John Havlicek, Sam Jones, Kevin McHale, Kevin Garnett och Dave Cowens för att nämna några. 


 
Historik:  

Boston Celtics bildades den sjätte juni 1946. Det dröjde till 1957 innan man tog sin första NBA-titel, då Celtics besegrade St. Louis Hawks i finalen med 4-3 i matcher. Mellan sin första titel 1957 och 1986 så plockade man hem 16 av sina 17 NBA-finaler. I modern tid har man bara lyckats med att gå hela vägen en gång och detta var 2008. Då vann man NBA-finalen med 4-2 i matcher över Los Angeles Lakers.

Spelschema, Boston Celtics

Spelschema, NBA Odds 2023/24

Kommentarer

Feedback