Reklam

Champions League

Ett av marknadens största utbud på hela CL-slutspelet och stor valmöjlighet på olika typer av spel. Perfekt tillfälle att utnyttja deras bonus på 1000 kr helt riskfritt.

 


Förstklassiga odds på hela slutspelet

Bet365 toppar listan på bäst odds under hela Champions League och erbjuder även ett brett utbud av livespel och deras välkomstbonus hjälper dig att få en ordentlig spelkassa.

Besök eller läs recension.


Vilket lag vinner Champions League? - Här är vinnaroddsen

Vi kommer att hålla listan uppdaterad ända fram till finalen. Detta är oddsen på vilket lag som plockar hem titeln och kan kalla sig världens bästa klubblag.

Barcelona 4.25
Bayern München 5.00
Real Madrid 6.00
Juventus 12.00
Manchester City 12.00
Atlético Madrid 15.00
Paris St Germain 16.00
Dortmund 20.00
Arsenal 30.00
Tottenham 40.00
Leicester 50.00
Sevilla 60.00
Porto 70.00
Napoli 70.00
B.Leverkusen 80.00
Benfica 80.00
Monaco 150.00
B. M'gladbach 150.00

Champions League - där världens bästa klubblag koras

Champions League är det mest prestigefyllda en fotbollsklubb kan vinna och en av de titlar som fotbollsspelare i Europa värderar högst.

Vinnaren av Champions League blir inte bara världens bästa klubblag. Man får även representera UEFA i FIFA Club World Cup och får en direktplats till semifinalen. Man spelar även mot vinnaren av UEFA Europa League finalen i vad som kallas för UEFA Super Cupen.

Kan Real Madrid bli första lag att försvara titeln?

Förra säsongens vinnare Real Madrid besegrade stadsrivalen Atlético Madrid efter straffläggning där Cristiano Ronaldo kunde skjuta in segermålet följt av 1 - 1 efter 90 minuter. Det var Real Madrids andra titel på 3 säsonger och även 2013/2014 stod Atlético Madrid för motståndet. Real Madrid är Europas och världens mest framgångsrika klubblag med elva Champions League titlar men har ännu inte lyckats försvara Champions League titeln. Kan de vita kungligheterna uppnå bedriften som inget lag lyckats med?

Vilka lag får vara med att delta i Champions League?

Från början var det bara mästarlag som fick delta men sedan säsongen 97/98 har man utökat antal lag. Nu deltar även andra-fjärdeplacerade lag från de högst rankade ligorna i Europa. De ligor som är lägre rankade kan ändå få fram lag till turneringen men måste då ta sig genom flera olika kval. Efter man har tagit sig igenom kvalet tar man sig i sin tur till gruppspelet.

Från och med säsongen 92/93 bytta turneringen struktur och namn från Europacupen till Champions League. Innan var det bara ett möte och vinnaren gick vidare, det var alltså inget gruppspel som det är idag. Nu är dessutom alla matcher i slutspelet bäst av två förutom finalen som avgörs i ett möte på en plats som är bestämd sedan innan. Syftet är att spelplatsen skall vara neutral för båda lagen men vid två tillfällen har vinnarna vunnit på hemmaplan. Dessa två lagen är Real Madrid och Inter. Två lag har genom tiderna förlorat på hemmaplan, Roma och Bayern München. Den största förlusten genom alla tider är Malmös kollaps mot Real Madrid på Santiago Bernabéu-stadion. Slutsiffrorna blev hela 8-0 vilket bara har inträffat en gång tidigare när Liverpool besegrade Besiktas.

Real Madrid är störst i Champions League med elva titlar

Sedan Champions League titeln 2000/2001 jagade Real Madrid sin tionde titel men vägen dit var inte enkel och istället dröjde det 13 år innan "La Décima", klubbens tionde Champions League titel inkasserades.

Real Madrid tog sig till final säsongen 2013/2014 och var närmare en titel än på många år. För motståndet stod stadsrivalen Atlético Madrid som var ytterst nära en bragd. Sergio Ramos ville dock annorlunda när han i den 93:e matchminuten nickade in kvitteringen till Real Madrid. Ett mål som utgjorde startskottet för Reals dominans och Atléticos kollaps i förlängningen. 4 - 1 slutade matchen till Real Madrid och "de vita" från Madrid hade äntligen knipit den så efterlängtade "La Décima".

Inte många hade trott att Atlético kunde resa sig från den förlusten och ge sig själva ytterligare en chans på titeln och på revansch. Men två år senare stod de två Madrid-lagen mot varandra i ännu en Champions League final och återigen var det Real Madrid som visade att de förblir storebror i Madrid och Europa. Efter 1 - 1 i 90 minuter + förlängning fick straffsparkar skilja lagen åt och vi bevittnade en syndabock i Juanfran och en matchhjälte i Cristiano Ronaldo. Följt av Juanfrans straffmiss klev portugisen fram och sköt Real Madrid till den elfte Champions League titeln och Atlético Madrid fick återigen lämna i tårar och nöja sig med att vara Europas näst bästa lag 2015/2016.

Santiago Bernabéu visade CL-finalen 2014 på storskärmsbild. Se de mäktiga scenerna från när Sergio Ramos kvitterade i den sista matchminuten, ett mål som möjliggjorde Real Madrids vändning och gav klubben sin tionde Champions League titel.

Feedback