Annons

Atletico Madrid - Champions League 2023/24

Spelschema, Atletico Madrid

Onsdag 13 december 2023

21:00 Atletico Madrid - Lazio


Hela spelschemat

Simeone lär inte vara nöjd med att Atlético slutade sist i gruppen i CL förra året. Räkna med ett revanschlystet lag som går in i Champions League 2023/24. Det finns definitivt både rutin och kvalitet här som gör att man ska lyckas ta sig vidare till CL-slutspel. Oblak är oftast en mycket stabil målvakt. Gimenez, Savic och Molina får nytt sällskap defensivt av Azpilicueta från Chelsea, Galan från Celta Vigo och Söyuncu från Leicester. På mitten kryllar det av habila lagspelare och offensiven leds av en pånyttfödd Griezmann.  

Odds på Atlético Madrid i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på Atlético Madrid i CL 2023/24, grupp E.   

Odds: Atletico Madrid Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 31,00

Styrkor 

Som det ser nu så har Simeone fått laget att börja prestera igen efter CL-debaclet under hösten. Man gjorde lika många mål som mästarna Barcelona i ligan och släppte in näst minst antal mål. När allt fungerar som det ska på planen så är Atlético en hårt arbetande segermaskin som klarar av att spela jämnt mot de bästa lagen samtidigt som man inte ger de lite sämre någon chans att plocka poäng.  

Svagheter 

Förra årets svaga gruppspel kan sätta sig i huvudena på lagets spelare. Där vann man premiären mot Porto för att sedan förlora tre matcher och spela två oavgjorda. Detta kan göra att laget går in i höstens CL med lite fel tankar och att man blir försiktiga. Atlético är ett lag som spelar aggressivt och om spelarna blir lite tveksamma så faller mycket av lagets vägvinnande spel.  

Fakta och historik 

Atléticos fans har inte haft det lätt genom historien. Man har aldrig lyckats vinna varken CL eller Europacupen, men man har förlorat tre finaler. Den första finalförlusten kom 1974 mot Bayern. Sedan fortsatte smärtan för fansen då man förlorade två finaler mot den värsta rivalen Real Madrid, 2014 och 2016.  

Spelschema, Atletico Madrid

Onsdag 13 december 2023

21:00 Atletico Madrid - Lazio


Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback