Annons

Speltips på Atlético Madrid - Champions League 2022/23

Spelschema, Atletico Madrid

Hela spelschemat

Atleti lyckades inte med att försvara sin ligatitel senast, utan man hamnade på en tredjeplats i la Liga. I Cl gick det helt okej, ut i kvartsfinalen mot Man City efter två jämna matcher. Transferfönstret har varit relativt lugnt för klubben, inga stora summor varken ut eller in för spelare. Värt att nämna är att Luis Suarez har flyttat hem till Uruguay och att man har värvat högerbacken Molina från Udinese för 20 miljoner Euro. Simeones mannar får nog ses som favoriter att ta hem gruppsegern i grupp B Champions League 2022/23.

Odds på Atlético Madrid i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Atlético Madrid i Champions League 2022/23.

Atlético Madrid: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Atlético Madrid: Att vinna Champions League 2022/23 41,00
Atlético Madrid: Att bli utslagna i semifinalen av Champions League 2022/23 8,50

Styrkor:

Laget är känt för sitt urstarka försvarsspel i över tio år nu. Och det fortsätter att vara deras stora styrka. Simeone är en stenhård coach som inte accepterar att någon av hans spelare inte lägger ned det jobb som krävs på planen. Man oftast väldigt skickliga på kontringsspelet och håller laget tätt bakåt så kan man störa och vinna över de flesta av de största lagen.

Svagheter:

Griezmann verkar vara lite på nedgång och det saknas en riktigt stor offensiv stjärna i tår till att denna upplaga av Atletico. Förhoppningarna står till att den unge portugisen Joao Felix ska axla den rollen, men än så länge har han inte slagit igenom fullt ut på den stora scenen. Ett starkt lagsspel i all ära men Atletico behöver en stjärna i anfallet för att kunna vara med och slåss om en semifinalplats i CL.

Fakta och historik:

I finalsammanhang är klubben förknippade att vara de stora förlorarna. Först föll man i Europcupens final 1974 mot Bayern München. För att sedan förlora två CL-finaler mot lokalrivalen Real Madrid  2014 0ch 2016. Sammanlagt har Atletico spelat 154 matcher i Europacupen/Cl och vunnit 75 av dessa, ett imponerande facit allt som allt, utan att ta en titel.

Spelschema, Atletico Madrid

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback