Annons

Speltips på Dinamo Zagreb - Champions League 2022/23

Spelschema, Dinamo Zagreb

Hela spelschemat

Dinamo har vunnit den kroatiska ligan alla gånger förutom en sedan säsongen 2005-06. Ett helt sanslöst facit. Till årets CL tråcklade man sig vidare efter en förlängning i playoffet mot norska Bodö/Glimt. Som varje sommar har Dinamo tappat några spelare till bättre klubbar: Franjic till Wolfsburg, Jakic till Frankfurt och Stojanovic till Empoli. Å andra sidan har man gjort två fina nyförvärv med: Sutalo från Atalanta och Drmic från Norwich. Trots deras fina facit i den inhemska ligan blir det tufft i Champions League 2022/23.

Odds på Dinamo Zagreb i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Dinamo Zagreb i Champions League 2022/23.

Dinamo Zagreb: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Dinamo Zagreb: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 18,00
Dinamo Zagreb: Att vinna gruppen i Champions League 2022/23 100,00

Styrkor:

Man brukar ta sina poäng på hemmaplan under CL. Och detta är en styrka som Dinamo kan trycka ännu mer på. Årets trupp ser ovanligt stark ut offensivt och denna styrka kan utnyttjas bättre framför den fanatiska hemmapubliken. De spelare som främst ska leda anfallsspelet är: Petkovic, Drmic, Orsic och Ivanusec.

Svagheter:

Ofta har Dinamo problem med att plocka poäng på bortaplan i CL. De tenderar också till att släppa in alldeles för mycket mål vilket ofta leder till att laget tappar motivation och åker ur gruppspelet redan inna sista matchen är spelad. Detta hör ihop med att laget helt enkelt inte håller speciellt hög klass i CL. Det är svårt för en klubb från ett litet land att behålla sina stora talanger särskilt länge.

Fakta och historik:

Som bäst har man nått Champion Leagues gruppspel, sedan tar det stopp. Dinamo har ändå skrapat ihop 150 matcher i Europacupen/CL och på dessa vunnit 64 matcher, spelat oavgjort 31 gånger och förlorat 55 matcher.

Spelschema, Dinamo Zagreb

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback