Annons

Speltips på Bayer Leverkusen- Champions League 2022/23

Spelschema, Bayer Leverkusen

Hela spelschemat

Laget hade en fin säsong senast i Bundesliga och man lyckades knipa en tredjeplats. Schick öste in 24 mål och kom tvåa i skytteligan bakom den överlägsne Lewandowski. På transfermarknaden har man agerat lugnt och bara värvat in den tjeckiske talangen Hlozek från Sparta Prag och lånat in Hudson-Odoi från Chelsea. Man har tappat några spelare men egentligen inga nyckelspelare. Årets Bundesliga har Leverkusen dock startat svagt och bara plockat tre poäng på fyra matcher. Återstår att se om de lyckas bättre i Champions League 2022/23.

Odds på Bayer Leverkusen i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Bayer Leverkusen i Champions League 2022/23.

Bayer Leverkusen: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Bayer Leverkusen: Att kvalificera sig från grupp B Champions League 2022/23 3,50
Bayer Leverkusen: Att bli utslagna i åttondelsfinalen av Champions League 2022/23 2,40

Styrkor:

Man öste in 80 mål under förra säsongen av Bundesliga. I just anfallet kryllar det av intressanta spelare: Schick är en målskytt av högre klass, Azmoun är en fullgod inhoppare, fransmannen Diaby är en mycket farlig ytter, samtidigt som man har talangerna Paulinho och Adli i truppen att tillgå. Värt att nämna är även den tyske supertalangen Wirtz som redan har gjort 60 matcher för klubben som 19-åring. Wirtz har även debuterat för det tyska landslaget.

Svagheter:

Leverkusen släppte in 47 mål i Bundesliga senaste säsongen. Vilket tyder på att man har problem med att sätta sitt försvarsspel. Detta måste man åtgärda i Champions League annars kommer man bli straffade direkt av de andra lagen i gruppen. Problemet verkar dock inte ha blivit åtgärdat än då man redan har släppt in sex mål på fyra matcher i Bundesliga så här långt.

Fakta och historik:

2002 var den stora CL-finalen för Leverkusen då man ställdes mot Real Madrid. Man fick dock sig sig besegrade med 2-1 då Zidane avgjorde matchen mot ett sanslöst volleyskott. Klubben har dock en hel del erfarnehet från CL-spel och man har spelat totalt 111 matcher i turneringen. Inte illa för en klubb från en stad med lite över 150 000 invånare.

Spelschema, Bayer Leverkusen

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback