Annons

Arsenal - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Arsenal

Hela spelschemat

Arteta lyfte äntligen laget från norra London till höga höjder och man var länge med i titelracet i PL mot Manchester City. Under sommaren har man satsat stenhårt och plockat in Declan Rice för en rekordsumma från West Ham, unge högerbacken Timber från Ajax och snott Havertz från rivalerna Chelsea. Om man lyckas behålla fjolårsformen in i Champions League 2023/24 så vågar vi påstå att Arsenal är turneringens allra största outsider att vara med och slåss mot de bästa lagen under turneringens gång.    

Odds på Arsenal i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds Champions League i tabellen på Arsenal i CL 2023/24, grupp B.

Odds: Arsenal Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 13,00

Styrkor 

Arsenals trupp kryllar just nu av riktigt bra spelare, vad som kanske imponerar mest är Artetas förmåga att snabbt utveckla relativt unga spelare till stjärnor. Ramsdale växte snabbt ut till en riktigt fin PL-målvakt, Saliba är helt plötsligt snart en världsback, Zintjenko är given vänsterback i de flesta CL-lag, kapten Ödegaard var en av de hetaste mittfältarna i världen under 2022/23, Saka sprutar in poäng från sin högerkant och Martinelli slog igenom med dunder och brak.  

Svagheter 

Det kan kännas givet att lyfta detta. Men Arteta och de allra flesta spelarna i truppen och mycket liten erfarenhet av Champions League. Frågan är då hur detta kommer att påverka lagets prestationer i turneringen och är spelarna redo att kombinera en toppstrid i PL samtidigt som alla förväntar sig att man ska prestera och ta sig vidare i CL? 

Fakta och historik 

Arsenal har varit med i CL många gånger genom historien, men man har aldrig lyckats med att vinna turneringen. Närmast var 2006 då man snöpligt förlorade finalen mot Barcelona, efter ett historiskt inhopp av en viss Henrik Larsson.  

Kommentarer

Feedback