Annons

Speltips på AC Milan - Champions League 2022/23

Spelschema, AC Milan

Hela spelschemat

Laget vann äntligen Serie A igen i våras, efter en titeltorka på elva år. Åldern börjar ta ut sin rätt för Zlatan och han oftare skadad än frisk numera. Milan har spetsat sin trupp ytterligare under sommaren: belgiske supertalangen De Ketelaere från Club Brugge, Origi från Liverpool och Dest från Barcelona är några av nyförvärven. Samtidigt har man tappat två viktiga spelare i Kessie till Barcelona och Romagnoli till Lazio. Allt som allt ser det ut som att truppen är något mer spetsad nu och att man ska ta sig vidare från grupp E Champions League 2022/23 utan några större problem.

Odds på AC Milan i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på AC Milan i Champions League 2022/23.

AC Milan: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
AC Milan: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 1,25
AC Milan: Att bli utslagna kvartsfinal i Champions League 2022/23 4,25

Styrkor:

Milan var inte några spektakulära Serie A-mästare i våras utan man gjorde vad som krävdes och lyckades att undvika några längre formsvackor. Truppen håller en relativt jämn nivå och spelsystemet ser ut att köpas av alla spelare fullt ut. Vilket är lagets största styrka, det spelar ingen roll vilka spelare som sätts i startelvan, tränare Pioli vet att hans lag oftast kommer prestera på en hög nivå oavsett vilka spelare han väljer. Extra plus till Leao som har slagit igenom rejält och är lagets viktigaste offensiva spelare.

Svagheter:

CL är en turnering och inte en lång serie som den inhemska ligan och Milan saknar lite spets i truppen som är så viktig att ha under avgörande Champions League-matcher. Man är relativt beroende av att storstjärnan Leao ska vara skadefri och går han sönder, så tappar laget rejält med offensiv styrka.  Det ser lite tunt ut i anfallet, speciellt då zlatan är borta med skada till minst januari och Giroud blir inte yngre.

Fakta och historik:

Hela sju titlar i Europacupen/CL mellan åren 1963 till 2007. Milan är utan tvekan en av de allra mest framgångsrika klubbarna på den här nivån. Man har en imponerande vinststatistik där man har vunnit 126 av sina 255 matcher, samtidigt som man bara har förlorat 64 matcher.

Kommentarer

Feedback