Annons

AC Milan - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, AC Milan

Hela spelschemat

Det händer grejer i de rödsvarta delarna av Milano just nu. Zlatan tackade för sig i och med ligaavslutningen och lite senare i juni fattades beslutet att klubbikonen Paolo maldini sparkades från sin roll som teknisk direktör. Klart är alltså att Pioli kommer ägna sommaren att bygga upp ett nytt Milan om man ska lyckas vara med och utmana i både Serie A och i Champions League. De två senaste åren har gått som på räls där en ligatitel följdes upp med en semifinalplats i CL i våras. Nu är det upp till bevis för Piolis Milan, klarar man av att hålla sig kvar i den absoluta toppen av Europeisk fotboll? 

Odds på AC Milan i Champions League 2023/24 

Se utvalda Champions League odds i tabellen på Milan i CL 2023/24, grupp F.  

Odds: Milan Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 41,00

Styrkor 

Milan har förvandlats ganska snabbt under Pioli till en välfungerande lagmaskin. Mike Maignan har snabbt vuxit ut till en riktig toppmålvakt, Kalulu och Tomori är allt som oftast två defensiva monster, samtidigt har man en av världens bästa vänsterbackar i Theo Hernandez. Framåt kretsar det mesta kring Rafael Leao som är nästintill ostoppbar när han har en bra dag. Det finns också fin talang i belgaren Charles De Ketelaere. Men framförallt lyfter vi fram kollektivet Milan här.  

Svagheter 

Defensiven verkar vara intakt och vara fortsatt starkt men vi ställer oss frågande till vad som händer i de andra lagdelarna. Tappar Milan Tonali blir han mycket svår att ersätta. Brahim Diaz är klar med sitt långa lån, och väntas ersätta Asensio i Real Madrid. Zlatan har lagt av och Giroud fyller 37 i september. Vi pratar här om en nästan total renovering på mittfältet och i anfallet som måste göras under sommaren, förutom Leao. Även om de får in bra spelare så kan sånt ta tid. Och vi ställer oss frågande till om Milans nya lagbygge kommer att vara färdigt för att utmana de bästa lagen i Champions League under säsongen.  

Fakta och historik 

Milan är en av de allra mest framgångsrika klubbarna i Europacupen/CL. Man har plockat hem sju titlar hem till Milano mellan åren 1963 och 2007. Man har spelat totalt 267 matcher och vunnit hela 131 matcher av dessa. Ett mycket imponerande facit som få andra klubbar kan vara med och konkurrera om.  

Kommentarer

Feedback