Annons

Speltips på Inter - Champions League 2022/23

Spelschema, Inter

Hela spelschemat

Inter hade lite av en misslyckad säsong senast då man kom tvåa efter lokalrivalerna Milan i Serie A och man rök direkt i åttondelsfinalen i CL mot Liverpool. Lukaku är högst oväntat tillbaka efter sitt misslyckade år i Chelsea. Correa och Mchitarjan har hämtats in för att stärka upp offensiven ytterligare. Man har egentligen inte tappat någon spelare av värde. Så vindarna blåser försiktigt positivt i Milano trots detta känns lagets höjd svårbedömd. Har man det i sig att ta sig ur denna grupp framför antingen Barcelona eller Bayern i Champions League 2022/23?

Odds på Inter i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Inter i Champions League 2022/23.

Inter: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Inter: Att vinna Champions League 2022/23 41,00
Barcelona: Att bli utslagna i åttondelsfinal i Champions League 2022/23 3,15

Styrkor:

Inters kanske främsta styrka är att man börjar få lite kontinuitet i Inzaghis lagbygge. Nu har man etablerat sig som ett absolut topplag i Seri A igen, samtidigt som man har fått behålla nästan alla sina nyckelspelare. Martinez och Lukaku bildar ett mycket fruktat och komplett anfallspar och tillsammans med lagets starka defensiv så har man en mycket fin grund att vila på.

Svagheter:

Inters mittfält har många fina spelare, men vi saknar en tydlig offensiv kreatör av allra högsta klass. Barella och Brozovic i all ära men de jobbar lite för hårt för att vara avgörande offensivt, samtidigt som varken Calhanoglu eller Mchitarjan är spelare som sätter skräck i de bästa lagen i CL. Risken finns att Lukaku och Martinez kommer få springa för ensamma uppe på topp och inte få så många lägen som de behöver, speciellt mot Barcelona och Bayern.

Fakta och Historik:

Två raka Europacuptitlar 1964 och 1965, följdes upp av en tredje titel i och med Mourinhosmirakel 2010. Sedan dess har Inter inte tagit sig längre än till en kvartsfinal 2011. Totalt har det blivit 191 matcher i Champions League och man har ändå lyckats vinna 91 av dessa. Det är en helt okej vinstprocent för en klubb som inte alltid har tillhört Europas absoluta toppskikt.

Kommentarer

Feedback