Annons

Speltips på Salzburg - Champions League 2022/23

Spelschema, SV Austria Salzburg

Hela spelschemat

I våras bärgade laget sin nionde ligatitel sedan 2012 och laget dominerar den inhemska fotbollen stort med hjälp av sina pengar från ägarna Red Bull. Därmed spelar laget i Champions League 2022/23. Man är väldigt framgångsrika i sin strategi att utveckla unga spelare för att sedan sälja de vidare till större klubbar. I sommar har man sålt för runt 92 miljoner Euro och köpt spelare för en tredjedel av dessa pengar. Man har tappat, Aaronson och Kristensen till Leeds, Adeyemi till Dortmund och Camara till Monaco.

Odds på Salzburg i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Salzburg i Champions League 2022/23.

Salzburg: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Salzburg: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 3,25
Salzburg: Att bli utslagna åttondelsfinal i Champions League 2022/23 3,75

Styrkor:


Det kryllar som sagt av talang i Salzburgs trupp och man hade ett mycket starkt försvarsspel i ligan senaste säsongen, då man bara släppte in 19 mål. Några spelare att hålla extra koll på är unge slovenske anfallaren Benjamin Sesko, hans anfallskollega Okafor har börjat årets säsong starkt med tre ligamål. Andra stortalanger är bland andra: Gourna-Douath, Seiwald, Sucic och dansken Kjaergaard.

Svagheter:

Den unga åldern på truppen kan givetvis slå tillbaka och inte allt för sällan så kommer inte laget upp i tillräckligt hög nivå. Salzburg största utmaning är att hitta en lite högre lägsta nivå, annars så räcker man inte riktigt till på den här nivån. Man klarar av att i enskilda matcher störa de bättre lagen men inte under en hel turnering.

Fakta och historik:

Salzburg har nu varit med ett antal gånger i CL-sammanhang. Sammanlagt har det blivit 80 matcher där man vunnit 34 av dessa. Laget brukar dock har problem med att ta sig vidare från gruppen. Man har aldrig tagit sig längre än en kvartsfinal, vilket man också gjorde i våras då åkte man ut med sammanlagt 2-8 mot Bayern.

Spelschema, SV Austria Salzburg

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback