Annons

Salzburg - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, SV Austria Salzburg

Hela spelschemat

Man dominerar fullständigt ligan hemma i Österrike och plockade i våras hem sin tionde raka ligatitel. Framgången är byggd på en tydlig plan, värva ungt och talangfullt för att sedan sälja vidare till större klubbar. Det var trots allt Haaland slog igenom. Nästan varje sommar lämnar en del spelare till större RB Leipzig, i år har Sesko och Seiwald gått dit. Samt Okafor till Milan, Köhn till Monaco, Adamu till Freiburg och Diakite till Reims. En hel del unga relativt okända namn har kommit in, plus John Mellberg från BP samt mer etablerade Bidstrup från Brentford och Terzic från Fiorentina. Frågan är om detta lagbygge kan överleva gruppspelet i Champions League 2023/24? 

Odds på Red Bull Salzburg i Champions League 2023/24 

Se utvalda Champions League vinnare odds i tabellen på Red Bull Salzburg i CL 2023/24, grupp D

Odds: Salzburg Champions League 23/24 Högsta odds Spelbolag
Salzburg vinner Champions League 251,00

Styrkor 

I denna upplaga av Salzburgs lagbygge så ser det ut som att det är bland försvarsspelarna där det finns mest färdiga talanger. Pavlovic är bara 22 år, men var med och spelade VM för Serbien i Qatar, Hans jämngamla mittbackskollega Solet är också intressant och har fin rutin trots sin unga ålder. Bosniska högerbacken Dedic är på väg mot ett genombrott och har redan gjort landskamper för hemlandet. Även den nye vänsterbacken Terzic har rutin från Serie A och landskamper med Serbien. Det kan bli tufft att få håll på laget under årets CL.  

Svagheter 

Lagets två bästa målskyttar från förra säsongen Sesko och Adamu har lämnat under sommaren. Och anfallsuppsättningen skrämmer inte direkt på denna nivå. Serbiske talangen Ratkov har hämtats in, men det är nog ännu för tidigt för honom att göra avtryck på denna nivå. Annars finns det en handfull anfallare i truppen som inte har fått målskyttet att lossna, någon spelare måste nog kliva fram här om laget ska ha en chans att gå vidare från gruppspelet. Keita från Mali hade en fin säsong för två år sedan men har sedan dess haft det svårt att hitta målformen.  

Fakta och historik 

Salzburg tar sig ofta till CL:s gruppspel, men väl där har man det tufft att ta sig vidare till slutspelet. Som bäst har man tagit sig vidare till kvartsfinal ett par gånger. Vilket i och för sig inte är fy skam för en klubb från Österrike.  

Spelschema, SV Austria Salzburg

Spelschema, Champions League 2024/25

Kommentarer

Feedback