Annons

RB Leipzig - Champions League 2023/24

Spelschema, RB Leipzig

Onsdag 13 december 2023

18:45 RB Leipzig - Young Boys


Hela spelschemat

Emil Forsberg var med och kammade hem en cuptitel till sitt Leipzigs i våras. Annars puttrar klubben på som vanligt. Man plockar guldkornen från de lite mindre klubbarna och säljer sedan vidare dem till de största klubbarna. I sommar har Laimer lämnat för Bayern, Nkunku till Chelsea och Szoboszlai till Liverpool.  Till sitt truppbygge har man fyllt på med yngre spännande förmågor: lånen Simons och Carvalho från PSG respektive Liverpool. Sesko och Seiwald från Red Bull Salzburg. Samt den största värvningen Openda från Lens. Detta bör räcka för att ta sig vidare från gruppen i Champions League 2023/24, frågan är om man kan gå längre än så? 

Odds på RB Leipzig i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på RB Leipzig i CL 2023/24, grupp G

Odds: RB Leipzig Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 67,00

Styrkor 

Offensivt förfogar tränaren Röse över en mängd alternativ trots att man tappat ett par offensiva nyckelspelare från i fjol. Forsberg, Kampl och Poulsen står för rutinen. Sedan finns Werner, Dani Olmo och nye Baumgartner. Lägg till Openda, Simons, Sesko och Carvalho. Här finns alltså en otrolig bredd av kompetenta spelare att välja bland. Lyxproblem för Röse att försöka hitta rätt kombination av spelare att ställa ut i sin startelva.  

Svagheter 

Lagets defensiv var långt ifrån vattentät under den förra säsongen och nu talar det mesta för att den bästa mittbacken Gvardiol är förlorad till Man City. Här måste man förstärka innan transferfönstret stänger, men att hitta en direkt ersättare till Gvardiols kvaliteter är i princip omöjligt. Röse måste hitta ett sätt att stabilisera lagets defensiv innan CL:s gruppspel drar igång annars riskerar man att få stora problem med många lags anfallsspel under hösten.  

Fakta och historik 

RB Leipzig har ingen lång historia av att delta i Champions League. Man debuterade så sent som 2017. Säsongen 2019/20 gjorde man sitt bästa resultat hittills då man tog sig till semifinal. Väl i semin blev PSG för svåra och man med 0-3.

Spelschema, RB Leipzig

Onsdag 13 december 2023

18:45 RB Leipzig - Young Boys


Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback