Annons

Speltips på RB Leipzig - Champions League 2022/23

Spelschema, RB Leipzig

Hela spelschemat

Lite av en mellansäsong för Leipzig senast. Man säkrade CL-platsen med en poängs marginal i Bundesliga och åkte ur gruppen direkt i CL. Dock så tog man sig ändå till semi i Europa League. Tyler Adams är egentligen den enda försäljningen som kan straffa laget. Annars har man satsat rätt rejält på nyförvärv: Raum från Hoffenheim, Werner från Chelsea och Schlager från Wolfsburg. Nkunku har stannat i klubben vilket är ett stort styrkebesked när de nu ger sig in i Champions League 2022/23.

Odds på RB Leipzig i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på RB Leipzig i Champions League 2022/23.

RB Leipzig: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
RB Leipzig: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 10,00
RB Leipzig: Att bli utslagna i kvartsfinal Champions League 2022/23 5,50

Styrkor:

Om man får igång Werner i gammal god frórm så har lagets offensiv potential att bli riktigt farlig. Andre Silva, Werner, Nkunku, Forsberg, Dani Olmo och Szoboszlai håller alla hög nivå även i Champions League. Leipzig kan bli riktigt sevärda att titta på om dessa spelare hittar formen och ett bra samarbete.

Svagheter:

Leipzig hade en svår grupp i CL senast men försvarsspelet var lite för dålig även om motståndet var bra med PSG och Man City. Fjorton mål släpptes in och nye tränaren Tedesco har en del att jobba på för att stärka upp defensiven. Vilket kan ta tid. Laget ska ändå kunna ta andraplatsen bakom real men frågan är om lagbygget är redo för ett slutspel redan i vår eller om det krävs mer tid för att få ordning på allt.

Fakta och historik:

Klubben är väldigt gräna i CL och debuterade så sent som 2017. Statistiken är dock ganska fin och man har vunnit hälften av sina 30 spelade matcher. Säsongen stod man för en fin turnering då man tog sig till semifinal där det blev förlust mot PSG.  På vägen till semi slog man ut Tottenham och Atletico Madrid.

Kommentarer

Feedback