Annons

Celtic - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Temple United FC

Hela spelschemat

Brendan Rodgers är tillbaka på Celtic Park efter att succemannen Ange Postecoglou har tagit över Tottenham. Inte det lättaste uppdraget för Rodgers men han radade upp titlar med Celtic under sin förra sejour i klubben. Största tappet under sommaren är utan tvekan lagets nästbästa målskytt Jota som har flyttat till Saudi. Man har plockat in ett gäng relativt okända namn från mindre ligor: Sydkorea, Japan, Australien, Norge och Polen. Skyttekungen Furuhashi är än så länge kvar i klubben, om får man behålla honom så har man en viss skrällpotential i gruppspelet av Champions League 2023/24.  

Odds på Celtic i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på Celtic i CL 2023/24, grupp E. 

Odds: Celtic Champions League 23/24 Högsta odds Spelbolag
Celtic vinner Champions League 251,00

Styrkor 

Trycket hemma på Celtic Park är ofta grymt och här har man en fördel som kan ge poäng mot många lag i CL. Centrallinjen är stabil med Joe Hart i mål, mittlåset Starfelt/Carter-Wickers, O’Riley och lagkaptenen McGregor på mitten och anfallsstjärnan Furuhashi. Här har Roders en mycket fin stomme att luta sig tillbaka på och bygga på med sina egna taktiska direktiv. Celtic bör försöka hålla denna stomme intakt fram tills transferfönstret drar igen.  

Svagheter 

Trots att laget smällde in smått otroliga 114 mål i den skotska ligan i fjol, så var man inte alls vassa framåt i CL. Man gjorde endast fyra mål i gruppspelet och man hittade inte målet i två av tre hemmamatcher. Rodgers måste hitta på något här så att Celtic blir mer vassa i straffområdet, annars lär det återigen bli en tung och grå CL-höst för Glasgowlaget. Furuhashi lyckades inte hitta nätet en enda gång i CL förra året.  

Fakta och historik 

Celtic är ofta med i CL, men det var ett bra tag sen som nådde framgång i turneringen. Ett år efter att ärkerivalerna England firade VM-titeln1966 gick Celtic och vann Europacupen efter att ha besegrat Inter i finalen. 

Spelschema, Temple United FC

Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback