Annons

Speltips på Manchester City - Champions League 2022/23

Spelschema, Manchester City

Hela spelschemat

Det blev till slut en PL-titel för Man City i våras efter en lång och hård kamp mot Liverpool. I CL fortsätter man vara nästan nära och man åkte ut mot Real Madrid i semin efter ett sanslöst dramatiskt dubbelmöte. Man har tappat en del klasspelare till konkurrenter under silly season, Zintjenko och Jesus till Arsenal, och Sterling till Chelsea. Monsteranfallaren Haaland har tillkommit och smällt in tio mål på sex ligamatcher. Kan Haaland vara nyckeln till en titel för City i Champions League 2022/23?

Odds på Manchester City i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Manchester City i Champions League 2022/23.

Manchester City: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Manchester City: Att vinna Champions League 2022/23 3,50
Manchester City: Att bli utslagna i semifinal i Champions League 2022/23 4,50

Styrkor:

City är otroligt bollskickliga och styr tempot mot egentligen alla lag man möter. Innan har det varit ett frågetecken om att laget har saknat en riktigt målskytt. Men det problemet ser ut att redan vara löst då Haaland har börjat ösa in mål direkt. Denna säsongens City kommer vara otroligt svårstoppat och vi har svårt att tro att de kommer att gå mållösa från någon match under CL-säsongen.

Svagheter:

Under säsongsinledningen har laget släppt in fler mål än förväntat. Inte totalt sett men i vissa enskilda matcher. Tre borta mot Newcastle och två hemma mot Crystal Palace. Så ett visst frågetecken till lagets försvarsspel. Om det fortsätter så här så kan man mycket väl bli straffade av Dortmund och Sevilla som båda besitter bra med offensiv kraft.

Fakta och historik:

City debuterade i CL-sammanhang så sent som 2010 och sin bästa placering var när man tog sig till final 2021, där blev det förlust mot Chelsea. 106 matcher är ett ganska blygsamt facit. Man har dock vunnit 58 av dessa, vilket är en mycket imponerande siffra.

Spelschema, Manchester City

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback