Annons

Manchester City - Champions League 2023/24

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Manchester City

Hela spelschemat

Pep, Haaland och resten av Man City lyckades till slut föra hem Champions League-bucklan till den ljusblåa delen av Manchester. Vilket innebär att Manchester nu är den andra staden efter Milano som kan stoltsera med två olika lag som CL-mästare. Man kammade även hem Premier League och FA-cupen under säsongen och blev allt så trippelmästare. Frågan är vilka lag som kan utmana Man City under årets CL? Man kommer gå in i turneringen som stora favoriter i höst och Haaland lär vara sugen på att slå sina tolv gjorda mål från CL 22/23.  

Odds på Manchester City i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på Manchester City i CL 2023/24, grupp G.

Odds: Manchester City att vinna Champions League 23/24 Högsta odds Spelbolag
Manchester City 3,25

Styrkor 

Nu när laget hittade sin målskytt i Haaland så är detta redan kompletta lagbygge ännu mer komplett än innan. Man är otroligt svårstoppade framåt med grymma spelare som understödjer Haaland. Rodri som defensivt mittfältsankare har kanske varit den bästa mittfältaren i världen under trippelsäsongen. Samtidigt var lagets defensiv väldigt tät under CL 22/23. Man släppte in två mål under gruppspelet och ytterligare bara tre mål under slutspelet. Fem insläppta mål under en hel CL-säsong är en sanslös imponerande siffra.  

Svagheter 

Det är väldigt svårt att peka på några direkta svagheter för denna otroliga version av Peps Man City, men vi kan i alla fall försöka dyka ner i några potentiella små orosmoln på den ljusblå himlen. Efter en trippelsäsong kan det så klart bli vissa problem med att laget kan få en viss mättnadskänsla, samtidigt som de andra europeiska storlagen kommer att vara väldigt revanschsugna över att stoppa Citys CL-framfart. Lagets offensiv kommer att behöva formeras om en del då Gundogan drar till Barcelona, De Bruyne kommer att missa säsongsinledningen med en skada och Bernardo Silva ryktas också vara på väg bort från klubben.  

Fakta och historik 

Efter finalförlusten 2021 så kom äntligen Man Citys första CL-titel i våras då man slog Inter i finalen. Man är dock fortfarande en ganska ny klubb i dessa sammanhang, då man debuterade i Champions League så sent som 2010.  

Spelschema, Manchester City

Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback