Annons

Speltips på Bayern München - Champions League 2022/23

Spelschema, Bayern München

Hela spelschemat

Bayern fortsätter med att vara totalt överlägsna hemma  i Bundesliga. Samtidigt åkte man mycket överraskande ut mot Villarreal i CL-kvartsfinalen i våras. Lewandowski har lämnat för att tävla mot Benzema i La Liga. Å andra sidan har Bayern förstärkt truppens alla lagdelar rejält under sommaren. Tre relativt unga holländare har man hämtat in: Mazraoui och Gravenberch från Ajax och prestigevärvningen de ligt från Juve. Till dessa har Sadio Mane plockats över från Klopps lagbygge på Merseyside. Känslan är att Bayern är revanschsugna i Champions League 2022/23 och siktar på att gå längre än förra året.
 

Odds på Bayern München i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Bayern München i Champions League 2022/23.

Bayern München: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Bayern München: Att vinna Champions League 2022/23 8,00
Bayern München: Att sluta tvåa i Champions League 2022/23 8,00

Styrkor:

Bayern är hemma i Tyskland lite av en maskin som kör av allt motstånd oavsett väder, spelplats eller kunnande. 6-1 mot Frankfurt i öppningsmatchen av Bundesliga har följts upp av 2-0 mot Wolfsburg, en 7-0-seger mot Bochum och faktiskt bara oavgjort mot Mönchengladbach. Styrkan ligger i att Bayern har en hög lägstanivå och ofta presterar jämna och fina resultat. Sedan har man givetvis spetsspelare i varje lagdel som ytterligare höjer lagets kvalitet.

Svagheter:

Det är svårt om inte omöjligt att ersätta Lewandowski då det inte finns många anfallare med polackens otroliga målsnitt. Mane är en bra spelare men inte samma spelartyp som Lewandowski. Så frågan är om Bayern klarar av att ställa om sitt spel nu när man inte kan lita på att ha en spelare som gör mål på nästan alla lägen han får. Så just nu sätter vi ett frågetecken om Bayern kan utmana de bästa lagen i CL utan Lewandowski.

Fakta och Historik:

Med sina sex CL-titlar är Bayern en av de allra mest framgångsrika klubbarna i Europa. Senast man fick lyfta pokalen var 2020. Klubben har spelat hela 372 matcher i Europacupen/Champions League och vunnit 221 av dessa matcher. En smått otrolig statistik som bara spär på vilken förmåga tyskarna har mot andra europeiska klubbar.

Spelschema, Bayern München

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback