Annons

Benfica - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Benfica

Hela spelschemat

Di Maria är tillbaka där hans europeiska äventyr började för över 15 år sedan. Estadio da Luz är hans hemmaplan igen, tillsammans med landsmannen och lagkaptenen Otamendi ska de nu leda Benfica med sin otroliga rutin. Från fjolårets lag som vann ligan och åkte ut mot Inter i CL-kvartsfinalen, så är det mest kännbara tappet vänsterbacken Grimaldo. Där ska nu unge tjecken Jurasek täcka upp, man har även hämtat in Feyenoords lagkapten Kökcu. Så länge man får behålla sin stomme från förra året under resten av sommaren så känns det som att benfica mycket väl kan ta sig till kvartsfinal igen under Champions League 2023/24.  

Odds på Benfica i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds Champions League vinnare i tabellen på Benfica i CL 2023/24, grupp D.

Odds: Benfica Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 67,00

Styrkor 

Tysken Roger Schmidt har byggt ett mycket starkt Benfica under sin tid i klubben. Med sommarens nyförvärv så kan han mönstra en startelva som kan spela jämnt med nästan alla lag i CL. Joao Mario och och Goncalo Ramos producerade mängder av poäng tillsammans och nu har man även Di Maria och Kökcu att tillgå till sin offensiv. Även defensiven är ofta ramstark med greken Vlachodimos i mål bakom mittlåset Otamendi - Antonio Silva.  

Svagheter 

Som sagt kan man mönstra en mycket stark startelva, och det finns intressanta spelare på bänken. Men det ser ändå ut som att Benfica är väldigt beroende av att vissa spelare måste hålla sig i form och vara skadefria. Hur klarar sig defensiven utan Otamendi, mittfältet utan Joao Mario och anfallet utan Goncalo Ramos? Sen är vi också lite frågande till lagets målproduktion. Joao Mario dunkade in otroligt många mål förra året och risken  finns att mittfältaren inte har samma målform i år. Då ligger ett väldigt tungt lass på Ramos axlar att fortsätta göra många mål.  

Fakta och historik 

Det var 1960-talet som var Benficas storhetstid i dessa sammanhang. Man vann Europacupen både 1961 och 1962. Sedan förlorade man även tre finaler i Europacupen under samma årtionde.  

 

Kommentarer

Feedback