Annons

Speltips på Sjachtar Donetsk - Champions League 2022/23

Spelschema, Shakhtar Donetsk

Hela spelschemat

Laget från östra Ukraina har givetvis haft ett tuff halvår efter att Ryssland invaderade hemlandet. Man är sedan 2014 tvingade att ha sin bas i Kiev sedan Donetsk är ockuperat och nu tvingas man till att spela sina hemmamatcher i Champions League 2022/23 på Legia Warszawas hemmaplan i den polska huvudstaden. Sedan kriget började har man tappat många spelare till europeiska klubbar och nyförvärven består mest av ukrainare. Svårbedömd status på Sjachtar då man knappt har spelat tävlingsmatcher sedan december 2021.

Odds på Sjachtar Donetsk i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Sjachtar Donetsk i Champions League 2022/23.

Sjachtar Donetsk: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Sjachtar Donetsk: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 4,00
Sjachtar Donetsk: Att vinna sin grupp i Champions League 2022/23 26,00

Styrkor:

Laget är som sagt svårbedömt just nu, men en styrka kan vara att man under tiden sedan december har tränat och varit mycket tillsammans. Vilket kan ha haft en stärkande effekt på lagspelet och taktiken. Man har även kvar en stomme av spelare som har massor av säsonger av CL-rutin, vilket utan tvekan är en fördel. Håll ett par extra ögon på talangen Mudryk som under sommaren har ryktats till en del PL-klubbar.

Svagheter:

Avsaknaden av riktiga matcher borde straffa sig speciellt mot Real Madrid och Leipzig. Detta såg man hos Dinamo Kiev som åkte klart ut mot Benfica i CL-playoffet i somras. Ett lag man mötte mindre än ett år tidigare i CL och spelat helt jämnt mot. Risken finns att samma princip gäller Sjachtar och att det kommer ta ett tag innan man hittar ett bra spel igen.

Fakta och historik:

Sjachtar har lång erfarenhet av CL-spel och man har spelat totalt 142 matcher i turneringen. Resultatraden från dessa lyder som följer: 54 vinster, 32 oavgjorda och 56 förluster. Sin bästa placering var 2010-11 då man fortfarande spelade på sin hemmaplan Donbass Arena. Man tog sig ända till kvartsfinal där Barcelona var snäppet starkare.

Spelschema, Shakhtar Donetsk

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback