Annons

Shaktar Donetsk - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Shakhtar Donetsk

Hela spelschemat

Man vann den inhemska ligan igen efter två års titeltorka i våras. En liga som spelades mitt under brinnande krig i Ukraina och utan supportrar på läktarna. Kriget påverkar såklart Sjachtar och i CL spelar man sina hemmamatcher i Warszawa. Trots ligatitel, slutspel i Europa League och storförsäljning av Mudryk så fick tränaren Jovicevic sparken efter säsongen. Ny tränare är nederländaren Patrick van Leeuwen, som man plockade från Zorja Luhansk. Kan den nya coachen lyfta laget och ta Sjachtar vidare från gruppen i Champions League 2023/24? 

Odds på Sjachtar Donetsk i Champions League 2023/24 

Se utvalda Champions League vinnare odds i tabellen på Sjachtar Donetsk i Champions League 2023/24, grupp H

Odds: Shaktar Donetsk Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 501,00

Styrkor 

Truppen innehåller en ganska stor samling unga talanger som utvecklas varje år. Får man behålla Trubin så har man en ung målvakt som håller hög CL-klass. Sudakov och Bondarenko är två riktigt skickliga mittfältare som bara blir bättre för varje stor match de spelar. Ytterbacken Konoplya är på väg att slå igenom rejält och anfallaren Sikan besitter också en stor potential.  

Svagheter 

Efter tappet av Mudryk till Chelsea så saknar laget en riktigt vass offensiv spelare som kan hota de bästa lagens försvar. Just nu är det svårt för Sjachtar att locka riktigt bra spelare till Ukraina och vi tror att laget kan få det tufft att producera mål framåt under höstens gruppspel. Helst behöver man ett par tre riktigt fina offensiva nyförvärv, men det lär dock inte hända under sommaren.  

Fakta och historik 

Sjachtar har en stor och lång historia av CL-spel. Som bäst lyckades man ta sig till kvartsfinal 2010/11, där blev Barcelona för svåra. Detta var också ett av de sista åren som laget spelade på sin riktiga hemmaplan i Donetsk. I tio år har man nu fått spela sina matcher i exil, först i Kiev och Lviv, och nu i Warszawa. 

Spelschema, Shakhtar Donetsk

Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback