Annons

Speltips på FC Barcelona - Champions League 2022/23

Spelschema, Barcelona

Hela spelschemat

Det var fiaskostämpel på Barcelonas fjolårssäsong och ett smärre kaos i klubben. Messi lämnade och Koeman fick sparken tidigt. In kom Xavi och till slut lyckades man kravla sig upp till en andraplats i La Liga. I CL åkte man ut redan i gruppen då Benfica och Bayern gick vidare. Det är ingen högoddsare på att Barca med Lewandowski i spetsen siktar på revansch mot Bayern nu. Trots de ekonomiska problemen har man värvat in dyra spelare som: Kounde, Raphinha och Lewandowski. Räcker det för en titel i Champions League 2022/23?

Odds på Barcelona i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Barcelona i Champions League 2022/23.

Barcelona: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Barcelona: Att vinna Champions League 2022/23 15,00
Barcelona: Att sluta tvåa i Champions League 2022/23 15,00

Styrkor:

Xavi fick ganska snabbt fart på Barcas rejält haltande offensiv igen efter Koeman. Och nu ser anfallsspelet redan mycket bättre och mer hotande ut. Det kryllar av spelare som ska leverera Lewandowski med passningar: Raphinha, Ferran Torres, Fati, Pedri, Gavi, de Jong och Dembele. Alternativen är många och Barcas offensiva tillgångar gör de flesta av konkurrenterna förtvivlade av avund. 

Svagheter:

Det tar tid att bygga nytt och Xavis kanske största utmaning blir att nästan överprestera redan i år. För trycket på att Barca ska tillbaka till toppen är stenhårt och skoningslöst. Men det känns som att truppen inte är redo för att gå hela vägen till final i CL än. Bredden defensivt är inte jätteimponerande och det kommer ta ett tag att spela in ett nytt fungerande mittbackspar nu när Pique inte ser ut att hålla högsta klass längre.

Fakta och Historik:

Barca har tagit alla sina fem titlar i CL sedan 1992. Utan tvekan är man en gigant i Champions League sammanhang. Vinstprocenten är i klass med Bayerns och man har vunnit 195 av sina 330 matcher i turneringen. Utan Messi går klubben nu in i en ny era och det ser ut som att fansen kan få vänta ett tag innan pokalskåpet fylls på med en ny CL-titel.

Kommentarer

Feedback