Annons

FC Barcelona - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Barcelona

Hela spelschemat

Barca vann ligan för första gången sedan 2019 i våras, men det gick trögare i CL, där man högst oväntat åkte ut redan från gruppspelet. Lewandowski visade prov på att han fortfarande kan ösa in mål under sitt första år i Katalonien. Xavi lär ligga risigt till om Barca inte lyckas ta sig till CL-slutspel under hösten. Det blev ingen Messiåterkomst och nu har stora trotjänare som Busquets och Alba lämnat laget. Gündogan var stundtals fenomenal i Man City och lär bli en injektion för laget.

Odds på FC Barcelona i Champions League 2023/24 

Se utvalda Champions League vinnare odds i tabellen på Barcelona i Champions League 2023/24, grupp H.  

Odds: Barcelona Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 15,00

Styrkor 

Laget var en vinstmaskin i La Liga under fjolårssäsongen och även om man nu har tappat en del rutin så innehåller truppen en uppsjö av yngre spelare som bara kommer att bli bättre i framtiden. Följande spelare är under 25 år och är redan viktiga spelare för Barca: Mittbackarna Araujo och Kounde, vänsterbacken Balde, mittfältarna Gavi och Pedri, samt Fati i anfallet. Lägg därtill att den andra delen av startelvan och truppen har fin rutin och en del spelare närmar sig sin bästa ålder, så ser Barcas trupp just nu ut att vara väldigt fint balanserad.  

Svagheter 

Jordi Alba och Sergio Busquets har varit tongivande spelare under väldigt lång tid och nu lämnar båda klubben samtidigt. Visst, Gavi och Pedri är redo att kliva in och ta över mittfältet samtidigt som Balde redan har petat Alba. Men rutinen som dessa båda herrar besitter, går inte att ersätta. Ett annat minus är att Camp Nou kommer att renoveras och Barcelona kommer istället att spela kommande säsong på stadens olympiastadion. Frågan är hur detta kommer påverka den enorma hemmafördel som laget ofta hade mot lag hemma på Camp Nou? 

Fakta och historik 

Barcelona har vunnit Champions League hela fem gånger, och alla dessa titlar har man plockat hem till Katalonien efter 1992. Den senaste titeln kom 2015 och frågan är nu hur länge fansen kommer behöva vänta på nästa CL-titel? 

Kommentarer

Feedback