Annons

Speltips på PSG - Champions League 2022/23

Spelschema, Paris Saint-Germain

Hela spelschemat

PSG vann Ligue överlägset i våras men åkte ut redan i åttondelen i CL. Nu är siktet inställt på att gå hela vägen till Istanbul i Champions League 2022/23. Man har under sommaren spenderat en hel del stålar på att bredda mittfältet. Soler från Valencia är en klassvärvning. Även Renato Sanches från Bayern, Vitinha från Porto och Fabian Ruiz från Napoli har kommit in på mitten. Nu är PSG trupp nästan osannolikt fylld av klasspelare. 

Odds på PSG i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på PSG i Champions League 2022/23.

PSG: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
PSG: Att vinna Champions League 2022/23 6,50
PSG: Att bli utslagna i semifinal Champions League 2022/23 3,50

Styrkor:

Som sagt PSG:s trupp är nästan överfylld av bra spelare på varje position. Men det går inte att komma ifrån topptrion Neymar-Mbappe-Messi. I princip inget annat lag i CL kan matcha en sådan stjärnspäckad trio i anfallet. Messi har växlat upp en nivå under säsongsinledningen och man har gjort hela 24 mål på de sex första matcherna i Ligue 1. Donnarumma ser nu ut att vara uttalade etta i målet och Sergio ramos har börjar göra några matcher.

Svagheter:

Det går dock att hitta en akilleshäl i PSG:s trupp. Och det är vilka som finns bakom topptrion. Senast var Neymar bänkad och då startade Sarabia. Ingen dålig spelare på något sätt, men Sarabia var förra säsongen utlånad till Sporting Lissabon. Om till exempel Mbappe blir skadad så finns det ingen direkt ersättare att plocka in. Säsongen är lång i och med VM mitt i och detta kan straffa sig för PSG som siktar på att vinna CL till våren.

Fakta och historik:

PSG saknar en CL-titel i sitt pokalskåp och det verkar vara en stor press på att laget ska ta titeln så fort som möjligt. Som bäst har man lyckats nå finalen 2020 när de föll mot Bayern München. Sammanlagt har man spelat 135 matcher och vinstprocenten är mycket bra och ligger på 54%.

Spelschema, Paris Saint-Germain

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback