Annons

BSC Young Boys - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Young Boys

Hela spelschemat

Laget har tagit över efter Basel som de stora dominanterna hemma i Schweiz. Man har plockat hem ligan fem av sex senaste åren. Väl i CL:s gruppspel brukar man ha det tufft och oddsen pekar på samma scenario för Young Boys i Champions League 2023/24. Noah Persson har snabbt kommit i laget och han fick spela båda playoff-matcherna mot Maccabi Haifa. Man tappade den viktiga trion Rider, Zesiger och Fassnacht i somras till rikare klubbar. Dock är båda skyttekungarna Itten och Nsame kvar i truppen, vilket gör att man ändå har en liten skrällchans att plocka några segrar i CL:s gruppspel.

Odds på BSC Young Boys i Champions League 2023/24

Se utvalda Champions League odds i tabellen på Young Boys i mästarturneringen 2023/24, grupp G

Odds: Young Boys Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 501,00

Styrkor

Young Boys prickade in hela 82 mål när man vann ligan den förra säsongen. Hälften av dessa gjordes av Nsame och Itten. Vi pratar här om två anfallare som har ganska stor erfarenhet redan och som just nu ser ut att ha sin bästa tid i karriären. En tredje spelare Elia har också ett ganska bra målfacit så det finns alternativ här för laget offensivt. Det är aldrig fel att ha fina målskyttar i laget när man går in i CL och Young Boys brukar ha ett fint hemmastöd. Dessutom kan konstgräset på hemmaplanen i Bern ställa till det en hel del för gästande lag.

Svagheter

Trots att lagets anfallare kan ställa till det för motståndarna i CL, så ställer vi oss ändå frågande till truppens kvalitet i helhet. Vi tror utan tvekan att laget har potential att skrälla mot större lag i enstaka matcher, speciellt på hemmaplan. Men vi har mycket svårt att se att det här lagbygget ska lyckas ta sig vidare till ett CL-slutspel. Om man kniper tredjeplatsen i gruppen så är det mer  än godkänt för schweizarna.

Fakta och historik

Young Boys har en ganska kort historia när det kommer till spel i Europacupen och Champions League. Och man har aldrig lyckats med att plocka hem någon titel hem till Bern. i Europacupen 1958/59 tog man sig till semifinal, där blev franska Reims för svåra. Det är lagets bästa placering genom tiderna.

Kommentarer

Feedback