Annons

Speltips på Borussia Dortmund - Champions League 2022/23

Spelschema, Borussia Dortmund

Hela spelschemat

Dortmund fortsätter att jaga Bayern i Bundesliga utan att komma riktigt nära. Det blev en andraplats i Bundesliga senast och man floppade rejält i CL, i en ganska svag grupp kom man trea. Nu har man tappat både Haaland och Akanji till City, vilket lär svida ganska rejält. Samtidigt diagnostiserades Haalands ersättare Haller med cancer under sommaren och han genomgår behandling just nu. Adeyemi och Schlotterbeck är dock två spännande nyförvärv som kan slå igenom stort redan i Champions League 2022/23.

Odds på Borussia Dortmund i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Borussia Dortmund i Champions League 2022/23.

Borussia Dortmund: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Borussia Dortmund: Att vinna gruppen Champions League 2022/23 8,00
Borussia Dortmund: Att bli utslagna i åttondelsfinal i Champions League 2022/23 2,00

Styrkor:

Dortmund har massvis av fina talanger som börjat prestera redan under säsongsinledningen, samtidigt finns det också många spelare med mycket CL-rutin i truppen. Dessa två faktorer talar för att Dortmund har något fint på gång. Bellingham har redan slagit igenom stort och Moukoko född 2004 är på väg mot ett stort genombrott.

Svagheter:

På pappret så saknas det lite offensiv spets i truppen för att laget på allvar ska kunna utmana de stora CL-lagen. Reus blir inte yngre, och så klart blir det problem när Haller som var den stora värvningen saknas. Sedan finns det många talanger, men det går inte att begära att de unga spelarna redan nu ska kliva fram och avgöra matcher mot stora lag i CL:

Fakta och historik:

1996-97 var den gyllene CL-säsongen för Dortmund. Då gick man och vann hela turneringen efter en final mot Juventus. Under senare år så ledde Klopp laget till en ny final 2013, då blev det förlust mot Bayern. Sammanlagt har man vunnit runt hälften av sina totalt 162 matcher i Europacupen/Champions League.

Spelschema, Borussia Dortmund

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback