Annons

Borussia Dortmund - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Borussia Dortmund

Onsdag 1 maj 2024

21:00 Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain


Tisdag 7 maj 2024

21:00 Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund


Hela spelschemat

Dortmund förlorade ligatiteln till Bayern i den sista omgångens sista minuter, nu har man haft sommaren på sig att slicka såren och bygga upp en revanschlusta inför Champions League 2023/24. Bellingham har lämnat för Real Madrid, Guerreiro till ärkerivalen Bayern och Dahoud ska testa lyckan i PL med Brighton. Nmecha från Wolfsburg är nog tänkt som Bellinghams ersättare, Sabitzer kan bli viktig och Bensebaini ska fylla luckan på vänsterbacken.  

Odds på Borussia Dortmund i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på Borussia Dortmund i CL 2023/24, grupp F.

Odds: Dortmund Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 51,00

Styrkor 

Både på gott och ont så ser Dortmunds lagbygge nu ut att sakna en riktig stjärna, istället är det en ganska jämn trupp. Med både rutin och talang. Faktum är dock att Dortmund kommer att kunna mönstra en startelva med nästan bara landslagsspelare som har rutin från CL-spel sedan tidigare. Kobel är en stabil målvakt, Hummels, Sule och Schlotterbeck blandar rutin med talang. Reyna och Brandt hade ett fint fjolår i skuggan av Bellingham på mitten, Reus är fortsatt viktig som fanbärare. Framåt så kan Adeyemi slå igenom på allvar och supertalangen Moukoko för mer och mer speltid.   

Svagheter 

Med Bellingham försvinner 14 mål från förra säsongen och samma antal assists försvinner med Guerreiro. Dessa två herrar blir mycket svåra att ersätta för Dortmund just nu. Bellingham var även bäste målskytt med sina mål, så här finns det frågetecken till vem som ska göra målen. Som det ser ut nu så saknar laget en riktigt vass målgörare som på allvar kan hjälpa laget att utmana de bästa lagen i CL. 

Fakta och historik 

Dortmund har en fin CL-historia som faktiskt involverar en CL-titel. 1996/97 slog man Juventus i finalen och fick lyfta pokalen. 2013 ledde en viss jurgen Klopp laget till CL-final men där förlorade man mot rivalerna Bayern.  

 

Spelschema, Borussia Dortmund

Onsdag 1 maj 2024

21:00 Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain


Tisdag 7 maj 2024

21:00 Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund


Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback