Annons

Speltips på Club Brugge - Champions League 2022/23

Spelschema, Club Brugge

Hela spelschemat

Brugge har dominerat totalt i den belgiska ligan de senaste åren. Man har tre raka ligasegrar. Det gick dock trögare i CL senast då man mötte Leipzig, Man City och PSG. Man lyckades kriga till sig en poäng mot PSG och en vinst mot Leipzig, men förlorade de andra fyra matcherna. Tre tunga tapp har det blivit under sommaren; De Ketelaere till Milan, Nsoki till Hoffenheim och Openda till Lens. Man har dock fått in flera spännande nyförvärv: Jaremtjuk från Benfica, Onyedika från Midtjylland och Boyata från Hertha Berlin räcker det för att hävda sig i Champions League 2022/23?
 

Odds på Club Brugge i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Club Brugge i Champions League 2022/23.

Club Brugge: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Club Brugge: Att kvalificera sig från grupp B Champions League 2022/23 6,00
Club Brugge: Att bli utslagna i åttondelsfinalen av Champions League 2022/23 7,00


Styrkor:

Trots tappet av tappet av De Ketelaere så ser offensiven spetsig ut för laget. Jaremtjuk är en målskytt som kan blomstra med rätt spelare runt omkring sig. Larin, Skov Olsen och Lang är tre spännande yttrar och på offensivt mittfält har den skicklige Vanaken bestämt sig för att stanna kvar i klubben. Det ser ut som att Club Brugge har lyckats sätta ihop en trupp med mycket fin balans mellan talang och rutin.

Svagheter:

Frågan är hur stort tappet blir av tränaren Clement som lämnat för Monaco efter tre raka ligasegrar. Hoefkens är ny tränare och det är hans första huvudtränaruppdrag i sin karriär. Vilket gör att det blir ett stort test för honom att kliva rakt in i ett Champions League-gruppspel. Visserligen har Hoefkens tidigare varit ungdomstränare i klubben ett par år nu, men det är stort steg att träna talanger till att få ett a-lag att prestera direkt i CL.

Fakta och historik:

1978 lyckades Club Brugge ta sig hela vägen till final i Europacupen, där blev det en 0-1-förlust mot Liverpool. Sedan har det gått tyngre, sedan Champions League infördes så har man inte lyckas ta sig vidare från gruppspelet en enda gång. Och det mesta talar för att det tar stopp i gruppen i år igen.

Kommentarer

Feedback