Vem vinner VM 2023? Vi går i denna artikel igenom de stora favoriterna att vinna VM-guldet i finalen. Det kan mycket väl hända att två av dessa nationer möter varandra sista dagen när Dam-VM 2023 avgörs i staden Sydney, Australien. Vi på betting ger er odds vinnare och svar på de vanligast förekommande frågorna om vinnare i Fotbolls-VM plus mycket mer.

Odds på vinnare i Fotbolls-VM 2023

Vi har valt ut de enligt oddsen fem största favoriterna att vinna VM-guldet. Som vanligt är det stora fotbollsnationer som alla någon gång har fått titulera sig världsmästare. Föga oväntat kommer de flesta av förhandsfavoriterna från Europa.

Vilket lag har störst chans att vinna fotbolls-VM 2023?

Dam vm 2023 i Nya Zeeland och Australien startade den 20 juli och pågår fram till söndagen den 20:e augusti då finalen spelas på Stadium Australia i Sydney. Vilka vinner fotbolls-VM 2023 är svårt att förutse, men det finns onekligen vissa lag som har större chans än andra. De stora fotbollsnationerna är i regel alltid favoriter. Inför turneringen var USA och England de största favoriterna att vinna.

Efter att både Tyskland och Brasilien åkt ur mästerskapet redan i gruppspelet och USA i åttondelen, har England seglat upp som ensamma favoriter - med Spanien som störste utmanare.

Speltips på vinnare av Fotbolls-VM 2023

Läs vårat speltips nedan på vilka vi tippar vinner Dam VM fotboll 2023.

Sverige kanske inte har dom största stjärnorna i detta VM, men något som slår de flesta landslagen är sammanhållningen i truppen som kan bli nyckeln i detta mästerskap för att gå hela vägen.

Vi väntar fortfarande på det första vm-guldet från damernas fotbollssammanhang och även om oddsen talar något emot så andas det positivitet inför VM i Nya Zeeland och Australien.

Sverige har en bred trupp blandat med erfarenhet och nya löften där majoriteten till vardags spenderar tid i de största klubbarna runt om i Europa. Fridolina Rolfö kommer till VM med toppform och är vår största stjärna för dagen.

Utan Hedvig Lindahl i målet som blev petad så ser det även lovande ut på målvaktssidan. Stort plus i vår mening då Hedvig sett otroligt rostig ut under de senare åren.

Med en relativ bra lottning lär svenskorna lösa avancemang och få en bra lottning i slutspelet. Det skiljer inga direkta mil mellan dagens landslag och att få ett så pass högt odds på Sverige som nu är helt klart spelvärt i våra ögon, samt väldigt roligt att jobba in dessutom.

Vårt speltips vinnare dam vm 2023: Sverige till 17.00.

SPELA PÅ DAM VM HOS LEOVEGAS!

USA vinner VM guld

Resultat: Ut i åttondelsfinalen mot Sverige 0-0 (5-4 straffar)

Efter att ha vunnit CONCACAF (nord- och centralamerikanska mästerskapen) blev USA klara för VM. Dock var laget klara redan tidigare genom att hamna topp 2 i Grupp A. USA höll imponerande nog nollan genom hela mästerskapet och i finalen slog man Kanada med 1-0.

USA är det mest framgångsrika landet inom damfotbollen då man varit med och slagits om guldet och medaljer i varje upplaga. Fyra vinster i VM på åtta försök och man är regerande mästare från 2019.

  • VM 1991: VM-guld
  • VM 1995: VM-brons
  • VM 1999: VM-guld
  • VM 2003: VM-brons
  • VM 2007: VM-brons
  • VM 2011: VM-silver
  • VM 2015: VM-guld
  • VM 2019: VM-guld

USA är det mest framgångsrika landet inom damfotbollen då man varit med och slagits om guldet och medaljer i varje upplaga. Fyra vinster i VM på åtta försök och man är regerande mästare från 2019. En behaglig grupp har laget hamnat i där man ställs mot Vietnam, Portugal och det på pappret tuffaste motståndet Nederländerna.

USA tar sig självklart vidare från Grupp E och kommer garanterat att vara med och slåss om medaljerna även i år. Frågan är vilken valör det blir?

USA är i grupp E tillsammans med Vietnam, Nederländerna och Portugal.

Tabell USA VM 2023

Se tabellen nedan hur det går för USA i grupp E.

England vinner VM guld

Resultat: Klara för final mot Spanien. Läs vår förhandstitt där vi går igenom odds på Spanien - England, startelvor och analys av lagen. 

England har seglat upp som en av de absolut bästa nationerna i damfotbollen. Man går in till detta världsmästerskap som regerande europamästare och enligt oddsen så är det alltså enligt oddsen en drömfinal mot USA som man hoppas på.

Tio vinster och noll insläppta mål blev facit i VM-kvalet. Helt fantastisk prestation även om motståndet inte höll någon direkt toppklass.

England har spelat VM fem gånger och den bästa prestationen är bronset från 2015. I den förra upplagan blev det en fjärdeplats för laget.

  • VM 1991: Ej kvalificerade
  • VM 1995: Kvartsfinal
  • VM 1999: Ej kvalificerade
  • VM 2003: Ej kvalificerade
  • VM 2007: Kvartsfinal
  • VM 2011: Kvartsfinal
  • VM 2015: Bronsmedalj
  • VM 2019: Fjärdeplats

Haiti, Danmark och Kina står för motståndet i Grupp D. Kanske inte den lättaste gruppen men helt klart en bekväm resa som troligen väntas till slutspelet.

Truppen är fylld med spelare från damernas Premier League som numera fått en tung status med de allra bästa spelarna världen över. Mycket talar för att detta landslag kommer nå hela vägen fram till finalen i Sydney och därmed få nationens bästa placering någonsin ifrån ett VM.

England är i grupp D med Haiti, Danmark och Kina.

Tabell England VM 2023

Se tabellen nedan hur det går för England i grupp D.

Spanien vinner VM guld

Resultat: Klara för final mot England

Spanien är numera en nation i den absoluta toppen av dam-fotbollen. Den inhemska ligan lockar de bäst spelarna världen över och Barcelona har dominerat i Spanien men även i Europa under de senare åren.

Alexia Putellas och Aitana Bonmati är två spelare i detta landslag som räknas till de bästa i världen. Får vi se dessa spelare tillsammans på mittfältet under mästerskapet så ska man räknas som en klar utmanare till att kunna gå hela vägen, men skador har stört inte minst Putellas vars form lär vara oklar här.

Det här blir landets tredje medverkan i VM-sammanhang och så här har det gått tidigare.

  • VM 2015: Ut i Gruppspel (20:e plats)
  • VM 2019: Åttondelsfinal

Spanjorskorna hamnade i grupp C där man kommer få möta Costa Rica, Zambia och Japan. Självklart kliver laget in som stora favoriter till att gå vidare men även vinna gruppen.

Källa: Woman Football

Tabell Spanien VM 2023

Se tabellen nedan hur det går för Spanien i grupp C.

Tyskland vinner VM guld

Resultat: Ut i gruppspelet

Vi får spola tillbaka tiden till 2007 för att hitta VM-guldet som Tyskland bärgade i Kina. Landet dominerade damfotbollen under många år där och hade även plockat hem guldet i mästerskapet 2003.

På slutet har Tyskland tappat sin status som det bästa landet i världen och även den inhemska ligan, som tidigare klassades som världens bästa. Trots den nedåtgående trenden finns nationen med i toppen bland de bäst rankade lagen inför dam vm 2023 och har man en bra dag så kan vilket lag som besegras.

  • Förbundskapten: Martina Voss-Tecklenburg
  • Kapten: Alexandra Popp
  • Prestation i VM-kvalet: Vann grupp H i det europeiska VM-kvalet
  • Placering på världsrankingen: 2 (dec 2022)
  • Tidigare VM: 8
  • Bästa VM-prestationen: VM-guld (2003 och 2007)

Tyskorna har hamnat i den behagliga grupp H där laget ställs mot Marocko, Colombia och Sydkorea. Man kanske har den enklaste resan fram till åttondelsfinalen av samtliga konkurrerande lag som utmanar om damernas vm guld 2023.

Tabell Tyskland VM 2023

Se tabellen nedan hur det går för Tyskland i grupp H.

Sverige vinner VM guld

Resultat: Klara för bronsmatch. Läs gärna vår förhandstitt på matchen där vi går igenom odds på Sverige - Australien och analys av lagen.

Sverige är egentligen inte rankade bland de topp 5 bästa på förhand att vinna VM, men med lite hjärta inblandat såklart så måste vi höja vårat landslags chanser i detta mästerskap. Vi har ett lag fyllt med stjärnor från de bästa ligorna runt om i Europa och med en harmoni i Sverige vm trupp 2023 som saknar motstycke.

VM-brons från 2019, OS-silver från 2020 och en fjärdeplats i EM 2022. De svenska damerna är inne i en mycket stark period och reser därmed till Nya Zeeland som en outsider till att ta hem bucklan.

  • Förbundskapten: Peter Gerhardsson
  • Kapten: Caroline Seger
  • Prestation i VM-kvalet: Vann grupp A i det europeiska VM-kvalet
  • Placering på världsrankingen: 3 
  • Tidigare VM: 8
  • Bästa VM-prestationen: VM-silver (2003)

Vi har hamnat i grupp G tillsammans med Sydafrika, Argentina och Italien. Kollar vi in oddsen är Sverige stenklara favoriter till att vinna gruppen. Hur långt går vårat landslag i VM 2023? Blir det medalj eller kanske till och med VM guld för svenskorna?

Tabell Sverige VM 2023

Se tabellen nedan hur det går för Sverige i grupp G.

Vinnare i Fotbolls-VM damer från 1991 fram till idag

I tabellen nedan finner du samtliga vinnare genom tiderna i dam-vm fotboll.

År Vinnare Värdland
1991 USA Kina
1995 Norge Sverige
1999 USA USA
2003 Tyskland USA 
2007 Tyskland Kina
2011 Japan Tyskland
2015 USA  Kanada
2019 USA Frankrike

Här nedan kan du se en oddsjämförelse från flera olika bettingsidor med svensk licens på alla deltagande lag i Dam-VM 2023.

Välkomstbonus VM 2022 få 1000 kr i freebet + spins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 750 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster från freebet

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 500 kr. Free Bet upp till 1000 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

FAQ vinnare Fotbolls-VM 2023

Här nedan får du svar på vanligaste frågorna om vinnare i Fotbolls-VM

Vilket land har vunnit flest världsmästerskap i fotboll för damer genom tiderna?

Etta med fyra VM-guld genom tiderna är USA. De vann fotbolls-VM 1991, 1999, 2015 och 2019.

Vilket land har lägst odds att vinna VM-guld 2023?

Lägst odds och favorittippade att vinna VM 2023 enligt de flesta spelbolag är USA och England. Se mer om odds på, odds fotbolls vm 2023.

Var kan jag lägga spel på vinnare i fotbolls-VM 2023?

För allt om speltips på sommarens världsmästerskap, se dam vm tips.