Annons

Mexiko - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Mexiko

Hela spelschemat

Landet går i VM 2022 in i sitt åttonde raka världsmästerskap. En gemensam nämnare för alla dessa mästerskap är att Mexiko har tagit sig vidare från gruppspelet alla gånger men också åkt ut direkt i åttondelen sju gånger i rad. Nu leds man av argentinaren Gerardo Martino. Guardado har fyllt 36, men gnuggar på i La Liga och på Mexikos mittfält. Några andra spelare att hålla koll på i Mexiko är Lozano från Napoli, Gimenez från Feyenoord, Lainez från Braga, Jimenez från Wolverhampton och Alvarez från Ajax. i sin VM-grupp kommer de att möta Saudiarabien, Polen och Argentina.

Odds på Mexiko 

Se Mexikos chanser på att vinna Qatar-VM 2022, grupp C.

Odds: Mexiko grupp C VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Mexiko: Att vinna grupp C 5,50
Mexiko: Att sluta bland de två bästa grupp C 1,72

Mexikos styrkor:

Mexiko brukar ställa upp med ett hårt arbetande lag med många löpstarka spelare och dagens landslag är inget undantag. Man sliter hårt för varandra och är oftast ganska svåra att göra mål på. Det är ofta jobbigt att möta laget och de lär inte bli påverkade av hettan i Qatar speciellt mycket.

Edson Álvarez - Mexiko

Foto: Orlando SIERRA / AFP

Mexikos svagheter:

Den tänkte målskytten Jimenez gjorde bara tre mål under kvalet och dras just nu med en ljumskskada. Det är än så länge oklart om han hinner komma i form eller ens skadefri till VM. Där har Mexiko nåt anna bita i, det saknas en riktigt center i truppen bakom Jimenez, vilket gör att Mexikos offensiva kraft är lite tveksam för tillfället.

Mexikos väg till VM:

Som vanligt tog man sig igenom det nordameriksanksa VM-kvalet via en direktplats till VM. Denna gången var det dock ganska tajt om platserna till VM. Mexiko kom tvåa i gruppen på samma poäng som ettan Kanada. Bakom sig hade man jagande USA och Costa Rica, tre poäng ned. Costa Rica hamnade på play-off-platsen vilket gjorde att Mexiko bara hade en vinst i försprång mot att tvingas kvala en extra runda.

Fakta och VM-historik: Mexiko

Landet har lyckats delta i 17 av 22 VM-turneringar. Det bästa resultatet är kvartsfinal som man nådde i de båda mästerskapen på hemmaplan 1970 och 1986. Guardado behöver en ynka landskamp för att bli meste landslagsspelare genom tiderna, just nu delar han förstaplatsen på 177 kamper med Claudio Suarez. Bäste målskytt är ingen mindre än Javier “Chicharito” Hernandez som gjort 52 mål på 109 landskamper. Chicharito är fortfarande aktiv i MLS och kan bli uttagen till VM i Qatar.

Kommentarer

Feedback