Annons

Argentina - Fotbolls-VM 2022

Spelschema, Argentina

Hela spelschemat

Förbundskapten Scaloni ledde Argentina till en relativt komfortabel resa under VM-kvalet. 39 poäng på 17 matcher och obesegrade. Siffrorna pekar på att Argentina har ett bra och stabilt landslag när de går in i VM 2022, de har faktiskt inte förlorat en enda match under 2022 och 2021. Messi och Martinez var landets bästa målskyttar under kvalet med sju mål vardera. Återstår att se om de lyckas producera mål när de ställs mot nationerna Polen, Saudiarabien och Mexiko.

Odds på Argentina

Se Argentinas chanser på att vinna Qatar-VM 2022, grupp C.

Odds: Argentina grupp C VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Argentina: Att vinna grupp C 1,40
Argentina: Att sluta bland de två bästa grupp C 1,06

Argentinas styrkor:

Visst är Messi alltid en styrka, men det ser ut som att Argentina har gjorts sig lite mindre beroende av Messi de senaste åren, även om han givetvis fortfarande är monumental för lagets offensiv. Åtta insläppta mål under kvalet tyder på att Scaloni har fått till lagets försvar och samtidigt har Martinez avlastat Messis målproduktion framåt.

Argentina i VM 2022

Foto: FRANKLIN JACOME / POOL / AFP

Argentinas svagheter:

Ett litet frågetecken är hur Argentina står sig mot motstånd som inte är från Sydamerika. Man har gjort bra resultat mot de bästa lagen hemmavid. Under VM 2018 förlorade man mot Kroatien i gruppen spelade bara oavgjort mot Island, sedan rök man mot Frankrike direkt i åttondelen. Hur står sig detta argentinska landslag mot ett bättre europeiskt landslag just nu?

Argentinas väg till VM:

Spikrak var vägen mot VM. Som sagt obesegrade genom det sydamerikanska kvalet och på en andraplats bakom Brasilien. Man höll nollan i många matcher vilket bäddade för firma Messi/Martinez framåt. Lägg till att man tog hem Copa America 2021 och vi har ett landslag i storform som går in i VM 2022.

Fakta och VM-historik: Argentina

Argentina har vunnit VM två gånger (1978, 1986) och förlorat en VM-final tre gånger (1930, 1990, 2014). Vm 86 är kanske den mest legendariska turneringen med Maradonas solomål och guds hand. Just Maradona är landets mest kända spelare genom historien men han kvalar inte in på någon rekordlista. Det är istället Messi som har flest landskamper för landet med 164 matcher och flest mål med sina 90 mål.

Kommentarer

Feedback