Annons

Australien - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Australien

Hela spelschemat

Landet tog den kanske längsta vägen till VM 2022 via fyra rundor av kval i Asien plus en playoff-match som gick till straffar mot Peru. Förbundskapten är sedan 2018 Graham Arnold och han har under sin tränarkarriär mest hållit till hemma i Australien. Spelarna är dock uttagna från alla världens hörn från sydkoreanska ligan till danska ligan. Kapten är Leckie som spelar för Melbourne men har en lång karriär i tyska klubbar bakom sig. Några intressanta namn är Genreau i Toulouse, Mabil i Cadiz och Irvine i St. Pauli. I gruppspelet ställs de mot Danmark, Tunisien och Frankrike.

Odds på Australien

Se odds på Australiens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp D.

Odds: Australien grupp D VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Australien: Att vinna grupp D 19,00
Australien: Att sluta bland de två bästa grupp D 5,00

Australiens styrkor:

Den må vara en klyscha men Australien spelar oftast typiskt brittisk fotboll, med hårda tag, hög intensitet och bra kämparglöd. Det finns egentligen inga stora namn i truppen och det tar laget igen med att aldrig vika ner sig. Frågan är dock om detta kommer räcka till mot Danmark och Frankrike.

Australiensiska landslaget i fotboll

Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Svagheter hos Australien:

Historiskt sett är vi bortskämda med en del spelare från Australien som tillhör relativt bra engelska klubbar i Premier League. Som Viduka, Kewell och inte minst Cahill. Nu finns det ingen spelare som till vardags spelar i Premier League och bara några få som tillhör Championship-lag. Vi tror helt enkelt att truppen saknar tillräckligt bra spelare för att vara med och slåss om avancemang.

Australiens väg till VM:

Som vi tidigare nämnde så var vägen till VM oerhört lång för Australien. Trea u gruppen bakom Saudiarabien och Japan, vilket ledde till en match mot Förenade Arabemiraten, där man vann med 2-1. Vilket i sin tur ledde till en avgörande match mot peru, där man gick segrande ur kampen efter straffar.

Fakta och VM-historik: Australien

Australien charmade en del tittare under VM 2006 i Tyskland då man kom tvåa i gruppen bakom Brasilien och framför Kroatien. Efter det rök man i åttondelen mot de blivande mästarna Italien efter en 1-0-förlust. Detta var enda gången man tagit sig vidare från ett gruppspel i VM. Flest landskamper har målvakten Schwarzer med 109 kamper, en mer än Cahill. Meste målskytt är dock Cahill med sina 50 mål.

Kommentarer

Feedback