Annons

Australien - Fotbolls-VM 2022

Spelschema, Australien

Hela spelschemat

Landet tog den kanske längsta vägen till VM 2022 via fyra rundor av kval i Asien plus en playoff-match som gick till straffar mot Peru. Förbundskapten är sedan 2018 Graham Arnold och han har under sin tränarkarriär mest hållit till hemma i Australien. Spelarna är dock uttagna från alla världens hörn från sydkoreanska ligan till danska ligan. Kapten är Leckie som spelar för Melbourne men har en lång karriär i tyska klubbar bakom sig. Några intressanta namn är Genreau i Toulouse, Mabil i Cadiz och Irvine i St. Pauli. I gruppspelet ställs de mot Danmark, Tunisien och Frankrike.

Odds på Australien

Se odds på Australiens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp D.

Odds: Australien grupp D VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Australien: Att vinna grupp D 19,00
Australien: Att sluta bland de två bästa grupp D 5,00

Australiens styrkor:

Den må vara en klyscha men Australien spelar oftast typiskt brittisk fotboll, med hårda tag, hög intensitet och bra kämparglöd. Det finns egentligen inga stora namn i truppen och det tar laget igen med att aldrig vika ner sig. Frågan är dock om detta kommer räcka till mot Danmark och Frankrike.

Australiensiska landslaget i fotboll

Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Svagheter hos Australien:

Historiskt sett är vi bortskämda med en del spelare från Australien som tillhör relativt bra engelska klubbar i Premier League. Som Viduka, Kewell och inte minst Cahill. Nu finns det ingen spelare som till vardags spelar i Premier League och bara några få som tillhör Championship-lag. Vi tror helt enkelt att truppen saknar tillräckligt bra spelare för att vara med och slåss om avancemang.

Australiens väg till VM:

Som vi tidigare nämnde så var vägen till VM oerhört lång för Australien. Trea u gruppen bakom Saudiarabien och Japan, vilket ledde till en match mot Förenade Arabemiraten, där man vann med 2-1. Vilket i sin tur ledde till en avgörande match mot peru, där man gick segrande ur kampen efter straffar.

Fakta och VM-historik: Australien

Australien charmade en del tittare under VM 2006 i Tyskland då man kom tvåa i gruppen bakom Brasilien och framför Kroatien. Efter det rök man i åttondelen mot de blivande mästarna Italien efter en 1-0-förlust. Detta var enda gången man tagit sig vidare från ett gruppspel i VM. Flest landskamper har målvakten Schwarzer med 109 kamper, en mer än Cahill. Meste målskytt är dock Cahill med sina 50 mål.

Kommentarer

Feedback