Annons

Ecuador - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Ecuador

Hela spelschemat

Ecuador spelar i VM 2022 efter att senast ha deltagit 2014. Man tränas av den rutinerade argentinaren Gustavo alfaro som har lett landslaget sedan 2020. Som vanligt utgörs truppen av en del spelare från den mexikanska och argentinska ligan, och en hel hög spelare tillhör europeiska klubbar. Några namn som sticker ut är den snabbe ytterbacken Estupinan från Brighton, lagkaptenen Enner Valencia är ny i Fenerbahce men har meriter från Premer League, och mittfältaren Gruezo gör det bra för Augsburg i Bundesliga. I grupp A kommer de att ställas mot värdnationen Qatar, Nederländerna och Senegal.

Odds på Ecuador

Nedan ser du odds på Ecuador i Qatar VM, grupp A.

Odds: Ecuador grupp A VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Ecuador: Att vinna grupp A 7,00
Ecuador: Att sluta bland de två bästa grupp A 2,15

Styrkor hos Ecuador:

Truppen ser ut att vara bra sammansatt med en fin mix med spelare med erfarenhet och flera spännande talanger. Hincapie är ordinarie i Leverkusen, Pacho håller på att slå igenom i Antwerpen och Plata spelar i La Liga för Valladolid. Ecuador kommer kunna skrapa ihop till en mer än okej startelva och detta kan räcka för avancemang från gruppen.

Foto: FRANKLIN JACOME / AFP / POOL

Ecuadors svagheter:

Under VM-kvalet hade man stora problem att plocka poäng på bortaplan. Man är helt enkelt ett väldigt hemmastarkt landslag. Vilket så klart inte är en fördel när VM spelas långt hemifrån i Qatar. Det blir inte bättre av att man faktiskt möter värdnationen i en öppningsmatch, där trycket från hemmapubliken kommer vara krävande för Ecuadors spelare.

Vägen till VM för Ecuador:

Med två poängs marginal säkrade Ecuador den sista direktplatsen till VM i det sydamerikanska kvalet. Man var som sagt väldigt starka på hemmaplan där man lyckades spela 1-1 mot Argentina, vinna mot Colombia med hela 6-1 och även spela 1-1 mot Brasilien. Sammanlagt skrapade man ihop 26 poäng på 18 kvalmatcher.

Fakta och historik om Ecuador:

Landet gör sitt fjärde VM i år och sin bästa placering var när man tog sig till åttondelsfinal 2006. Där förlorade man med 1-0 mot England. Ivan Hurtado har gjort flest landskamper för Ecuador med sina 168 landskamper. Nuvarande lagkaptenen är bäste målskytt med sina 35 mål på 70 landskamper.

Kommentarer

Feedback