Annons

USA - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, USA

Hela spelschemat

Sedan 2018 har Gregg Berhalter varit förbundskapten för USA och det är han som ska leda dem i VM 2022. Låter namnet bekant? Berhalter tränade nämligen Hammarby 2011-2013 och gjorde i ärlighetens namn inget större avtryck i Bajen. USA har fått fram en ganska ny generation av spelare som lyckats slå sig in i olika europeiska klubbar. Målvakten Matt Turner tillhör Arsenal, Dest är i Milan, Scally i Mönchengladbach, Tyler Adams är ny i Leeds tillsammans med Aaronson, Pulisic i Chelsea, Reyna i Dortmund, Robinson i Fulham, Musah i Valencia och Pefok i Union Berlin. Listan kan göras ännu längre, men vi stannar där just nu. Motståndet de kommer ställas mot i gruppen är Wales, Iran och England.

Odds på USA 

Se odds nedan på USA i VM 2022, grupp B.

Odds: USA grupp B VM 2022 Högsta odds Spelbolag
USA: Att vinna grupp B 8,00
USA: Att sluta bland de två bästa grupp B 2,00

Styrkor hos USA:

Tummen upp till alla yngre spelare i USA som ser ut att gå en fin framtid till mötes. Det bidrar alla till lagets energiska spelstil och när de får spelet att stämma så är USA ett bra fotbollslag. Håll ett extra öga på Aaronson som startat sin första säsong i Premier League mycket lovande.

Christian Pulisic USA

Foto: CHANDAN KHANNA / AFP

Svagheter hos USA:

Man hade ganska stora problem i kvalspelet och säkrade VM-platsen som sista lag efter Kanada och Mexiko. Speciellt stora problem har man haft att vinna matcher på bortaplan och det är ett oroväckande tecken då VM som bekant inte spelas i USA förens 2026 inte 2022.

Vägen till VM för USA:

Det satt ganska hårt inne men USA säkrade tillslut sin direktplats till VM genom en tredjeplats i gruppen bakom redan nämnda Kanada och Mexiko. Landets främste målskytt blev Pulisic med sina fem mål under kvalet.

Fakta och VM-historik USA:

USA var med redan i det första VM:et 1930 och där nådde man faktiskt sin bästa placering genom tiderna som är en tredjeplats. I år gör man sitt elfte världsmästerskap. Cobi Jones har flest landskamper med sina 264 kamper mellan 1992 och 2004. Clint Dempsey och Landon Donovan har gjort 57 landslagsmål vardera vilket ger en delad förstaplats för de båda herrarna.

Kommentarer

Feedback