Annons

Ghana - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Ghana

Hela spelschemat

Den tyskfödde före detta landslagsspelaren Otto Addo är förbundskapten för landslaget sedan i vintras, och han lyckades direkt kvalificera Ghana för VM 2022, efter att man missade slutspelet 2018. Vi kan nog vänta oss en ganska spretig trupp med spelare från många olika ligor. Några namn som kan komma med och sticker ut är Aidoo med förflutet i Hammarby men numera i Celta Vigo, Lamptey från Brighton, förre djurgårdaren Amartey nu i Leicester, Thomas Partey från Arsenal och såklart bröderna Ayew som fortfarande är aktiva i landslaget. I gruppspelet kommer de att möta Sydkorea, Uruguay och Portugal.

Odds på Ghana

Se odds på Ghanas chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp H.

Odds: Ghana grupp H VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Ghana: Att vinna grupp H 14,00
Ghana: Att sluta bland de två bästa grupp H 3,75

Ghanas styrkor:

Vi har fastnat för Ghanas bredd på anfallssidan där det finns en stor mängd som har chans på en VM-plats. Jordan Ayew från Crystal Palace, Bukari från Röda Stjärnan, Ohene-Gyan från Cremonese, Williams från Athletic Bilbao, Kudos från Ajax, Gyasi från Spezia och Paintsil från Genk. Detta är bara några av namnen som Addo har att välja bland. 

André Ayew Ghana

Foto: Charly TRIBALLEAU / AFP

Svagheter hos Ghana:

Vi ställer oss frågande till om försvaret kommer att hålla mot bra offensivt motstånd. Där ingen spelare har någon jätterutin eller fler än 50 landskamper. Varken Amartey eller Salisu har imponerat i PL under hösten och ser ut att vara det troligaste mittbacksparet just nu.

Ghanas väg till VM:

Först lyckades man vinna gruppen före Sydafrika på samma poäng men med fler gjorda mål. Sedan blev det totalt 1-1 mot Nigeria i det avgörande dubbelmötet, där man gick vidare på bortamål. Svettigt värre för Ghana som fick kämpa mycket hårt för att nå VM i Qatar.

Fakta och VM-historik: Ghana

Ghanas bästa VM var 2010 då man tog sig till kvartsfinal, där Uruguay för starka i en galen match med Luis Suarez utvisning och Asamoah Gyan som missade straff i förlängningen. Flest landskamper och mål har just Asamoah Gyan 109 landskamper och 51 mål.

Kommentarer

Feedback