Annons

Qatar - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Qatar

Hela spelschemat

Värdnationen Qatar går in i VM 2022 som debutanter med en spansk tränare vid namn Felix Sanchez. Sanchez har varit verksam i Qatar sedan 2006 och basat över landslaget sedan 2017. Så han har fått god tid på sig att skapa ett sammansvetsat landslag åt värdnationen. Truppen kommer med allra största sannolikhet bestå av spelare från den inhemska ligan, där en hel del spelare har “värvats” över från andra länder. Försvararen Ro-Ro är född i Portugal, mittfältaren Boudiaf är född i Frankrike och anfallaren Muntari är född i Ghana. Landet spelar i grupp A tillsammans med Ecuador, Nederländerna och Senegal.

Odds på Qatar

Nedan ser du odds på Qatar i VM 2022, grupp A.

Odds: Qatar grupp A VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Qatar: Att vinna grupp A 14,00
Qatar: Att sluta bland de två bästa grupp A 5,50

Qatars Styrkor:

Kontinuitet är nyckelordet för Qatars landslag. Man har haft samma tränare i över fem år nu, med ett enda mål att bygga laget inför stundande VM. Alla spelare i truppen är dessutom vana att spela i Qatar och kommer inte bli chockade över hur vädret och så vidare kommer att vara. Lägg till att man är hemmanation vilket givetvis kommer göra att hemmapubliken kommer ge allt för laget under deras matcher i VM.

Fotbollsspelare Qatar

Foto: Karim Jaafar/AFP

Svagheter hos Qatar:

Stort frågetecken är kring vilken nivå spelarna i laget egentligen håller. Qatars egna liga håller en ganska medioker kvalitet och alla spelare spelar till vardags i denna liga. Vi tror att laget kommer att få det tufft mot de andra lagen i denna grupp som alla har spelare som till vardags spelar i stora klubbar i de europeiska storligorna.

Qatars väg till VM:

Som värdnation är man direktkvalificerade till VM 2022. Det bör dock nämnas att Qatar vann de asiatiska mästerskapet 2019, efter en finalvinst mot Japan. Lagets stora stjärna är lagkaptenen och anfallaren Hassan Al-Haydos som har gjort 165 landskamper och 34 mål. Al-Haydos har under hela sin karriär spelat för den qatariska storklubben Al Sadd.

Fakta och historik om Qatar:

Qatar gör som sagt sitt första VM genom historien. Under kvalet till VM 2018 kom man sist i sin grupp i det avgörande gruppspelet. Nuvarande lagkaptenen Al-haydos har gjort flest landskamper för Qatar genom tiderna, bästa målskytt är dock Mubarak Mustafa som gjorde 41 mål under sin landslagskarriär för landet. 

Kommentarer

Feedback