Annons

Portugal - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Portugal

Hela spelschemat

Santos landslag kommer till VM 2022 efter två ganska dåliga mästerskap bakom sig. Nu gäller det för Portugal att steppa upp och verkligen få ut den enorma kvaliteten som finns i truppen. Man har klasspelare överallt på planen, för att nämna några: Rui Patricio i mål. Ruben Dias, Cancelo och evigt unge Pepe i backlinjen. Bruno Fernandes, Bernardo SIlva och William Carvalho på mitten. Ronaldo, Leao och Joao Felix i anfallet. I grupp H kommer de att möta Ghana, Uruguay och Sydkorea.

Odds på Portugal

Se odds på Portugals chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp H.

Odds: Portugal grupp H VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Portugal: Att vinna grupp H 1,60
Portugal: Att sluta bland de två bästa grupp H 1,14

Portugals styrkor:

Att man har som vi tidigare nämnde klasspelare i varje lagdel. Det är svårt att hitta en direkt svag lagdel i en tänkt startelva som Portugal kommer ställa upp med. Lägg därtill att många spelare är rutinerade och borde vara motiverade att ta sig långt i ett VM, vilket inte har hänt sedan fjärdeplatsen i VM 2006.

Bruno Fernandes Portugal

Foto: Alex Pantling / POOL / AFP

Svagheter hos Portugal:

Många av lagets nyckelspelare har haft en tuff höst med sviktande speltid och from. Ronaldo nöter mest bänk i Manchester, Bruno gör inte många poäng där heller, Joao Felix har också mest varit bänkad. Jota är skadebenägen och kan till och med missa VM. Dessa spelare måste hitta formen till VM annars kan Portugal få problem redan under gruppspelet.

Portugals väg till VM:

Man fick se sig besegrade av Serbien i kvalgruppen, vilket givetvis var en stor missräkning för portugiserna. Dock tog man sig i kragen och vann mot Turkiet med 3-1 och sedan mot Nordmakedonien med 2-0. Ronaldo stod för sex mål under gruppspelet och Bruno gjorde två mycket viktiga mål under playoffet.

Fakta och VM-historik: Portugal

Bronsmedaljen under VM 1966 år alltjämt landets bästa placering i ett VM. Då hette den store stjärnan Eusebio. Cristiano Ronaldo har både rekordet för antal landskamper och antal mål, med sanslösa 117 mål på 191 landskamper.

Kommentarer

Feedback