Annons

England - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, England

Hela spelschemat

Southgates landslag är just nu under press då man för tillfället har sex raka landskamper utan seger. Man åkte nyligen ur den högsta divisionen i Nations League. Mycket snack kretsar också kring Maguires vara eller inte vara i en engelsk startelva. Southgate har minst sagt en del att bita i inför VM 2022 och känslan är att det stormar hårt kring landslaget för tillfället, frågan är om det blir till ett störande moment eller extra tändvätska när världsmästerskapet väl drar i gång? Sett till motståndet ska de klara gruppen då de ställs mot Iran, USA och Wales.

Odds på England

Se odds på Englands chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp B.

Odds: England grupp B VM 2022 Högsta odds Spelbolag
England: Att vinna grupp B 1,30
England: Att sluta bland de två bästa grupp B 1,08

Styrkor:

Kontinuiteten finns i truppen då Southgate har lett laget sedan 2016. En fjärdeplats i VM 2018 och ett silver i EM 2020 talar sitt tydliga språk England är de senaste åren ett framgångsrikt landslag. Samma stomme som gått långt i dessa turneringar åker till Qatar och det är en stor fördel att ha spelare som varit med och gått långt i stora landslagsturneringar innan.

Kieran Trippier England

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL / AFP

Svagheter:

Å andra sidan så verkar delar av Englands stomme inte komma till VM i sin bästa form. Maguire halvt petad i Man United och där är Shaw långt nere i ten Hags frysbox. Declan Rice spelar i ett mycket formsvagt West Ham och Mason Mount har haft svårt att plocka poäng i Chelsea under säsongsinledningen. Antingen måste Southgate peta sina stöttepelare eller räkna med att de kanske inte går in i VM i sitt livs bästa form.

Vägen till VM:

I VM-kvalet visade dock England upp en fin form och man vann sin kvalgrupp med 26 poäng, sex poäng före tvåan Polen. En otroligt målskillnad som var 39-3 på tio matcher där man klarade sig obesegrade genom kvalspelet. Harry Kane bombade in 12 mål under VM-kvalet, vilket gjorde han till kvalets skyttekung tillsammans med Depay.

Fakta och VM-historik: England

Som de flesta redan vet så var 1966 det gyllene året för engelsk landslagsfotboll. Då vann man sitt enda VM-guld hemma på Wembley. Det är också den enda gången man tagit medalj i VM-sammanhang. Målvakten Peter Shilton har flest landskamper för Three Lions med sina 125 kamper, han skuggas av Rooney på 120, Beckham på 115 och Gerrard på 114. Rooney är dock fortfarande Englands främste målskytt med sina 53 mål, Kane är hack i häl med 51 mål och han har chansen att gå om redan innan VM i Qatar.

Kommentarer

Feedback