Annons

Japan - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Japan

Hela spelschemat

Landet är klart för sitt sjunde raka VM och man leds av Moriyasu sedan 2018. Japan har en ganska fin generation spelare just nu, där många spelar för ganska stora klubbar runt om i Europa. Tomiyasu gör det bra i Arsenal, Kubo ser spännande ut i Real Sociedad, Endo är kapten i Stuttgart, Kamada imponerar i Frankfurt och Minamino tillhör Monaco. Räcker spelarmaterialet för att gå vidare från grupp E VM 2022 där motståndet består av Costa Rica, Tyskland och Spanien.

Odds på Japan

Se odds på Japans chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp E.

Odds: Japan grupp E VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Japan: Att vinna grupp E 12,00
Japan: Att sluta bland de två bästa grupp E 4,00

Japans styrkor:

Som sagt så finns det många japanska spelare i europeiska lag och en hel del spelar i Champions League. Japan är oftast starka som lag där man sliter hårt för varandra. Vi tror att detta japanska landslag kan vara svårslaget och det saknas inte offensiv kvalitet att störa bra försvar.

Spelare i japanska landslaget

Foto: STR / JIJI PRESS / AFP

Svagheter hos Japan:

De tongivande spelarna i försvaret börjar komma till åren och frågan är om det kan hänga med de bättre lagens anfallare. Målvakten Kawashima har fyllt 39, Nagatomo 36 och kapten Yoshida är 34 år.

Japans väg till VM:

Japan lyckades hålla AUstralien bakom sig med god marginal under den tredje rundan av det asiatiska kvalet. Det blev till slut en andraplats i gruppen med 22 poäng på tio matcher. Endast fyra insläppta mål, men vi tror fortfarande att försvaret kan få problem mot bättre motstånd. Junya Ito till vardags i franska Reims blev bäste målskytt med fyra mål.

Fakta och VM-historik: Japan

Man har aldrig lyckats ta sig längre än till en åttondel i VM, vilket man lyckats med tre gånger: 2002, 2010 och 2018. Flest landskamper har Endo med 152 kamper. Mest mål har Kamamoto gjort, han gjorde 75 mål på 76 landskamper under åren 1964 till 1977. 

Kommentarer

Feedback