Annons
Uppdaterad

Odds vinter-OS i Peking 2022

Snart är det dags för det 24:e vinter-OS genom historien. Här hittar du odds vinter-OS i Peking 2022, före årets olympiska spel går av stapeln i Kina. Datumen för spelen är mellan 2 februari till den 20 februari 2022.

Tidsskillnaden mellan oss hemma i Sverige och Peking är sju timmar. Detta innebär en del krångliga tv-tider för oss tv-tittare hemma i de svenska sofforna. De flesta tävlingar kommer att hållas under natten, morgonen och förmiddagen svensk tid.

Häng med oss på i denna fullständiga guide inför vinter OS, där du kommer få massa värdefull information om våra svenska medaljhopp och en mängd heta speltips!

Hur många medaljer väntas Sverige ta?


Som vanligt innebär ett vinter-OS stora förväntningar på en hel del svenska guldmedaljer. Våran på förhand kanske allra största kandidat till en guldmedalj var skridskoåkaren Nils van der Poel, han är regerande världsmästare på distanserna 5000- och 10 000 meter. Han tog som bekant guldet på 5000m och härnäst är förväntningarna stora på att han även vinner 10000m.

Vinnare: OS-guld 10000m skridsko Högsta odds Spelbolag
Nils Van Der Poel 1,11

10000m herrar head 2 head Högsta odds Spelbolag
Nils Van Der Poel 1,12
En annan kandidat 5,45

Andra grenar där Sverige förväntas vara med att slåss om pallplatserna är: damernas sprintstafett, Sandra Näslund i skicross, lag Edin och lag Hasselborg i curling och damstafetten i skidskytte.

Vinnare: OS-guld curling herrar Högsta odds Spelbolag
Lag Edin: Sverige 4,50
Vinnare: OS-guld curling damer Högsta odds Spelbolag
Lag Hasselborg: Sverige 3,50

Statstikföretaget har spått varje lands medaljskörd under OS och resultatet för Sverige ser mycket ljust ut. Det visar att Sverige kommer ta ta hela 19 medaljer, vilket vore nytt medaljrekord för Sverige i vinter-OS.

Nation som tippas ta flest medaljer Högsta odds Spelbolag
Norge 1,15
Tyskland 8,00
Kanada 10,00
Ryssland 10,00
USA 12,00
Nederländerna 67,00
Sverige 101,00
Frankrike 151,00
Sydkorea 251,00
Österrike 251,00

Speltips: Medaljligan

Som vanligt är vårt kära grannland Norge stora favoriter att plocka hem flest medaljer under vinter-OS. De vann medaljligan stort under senaste OS 2018 med totalt 39 medaljer, hela åtta medaljer fler än tvåan Tyskland.

Vi tippar att Norge vinner i år igen till oddset 1.15. Men det finns utrymme för skrällar speciellt med tanke på att corona gör att vem som helst egentligen kan missa tävlingar om de testas positivt. Skrällchans att vinna medaljligan finns definitivt för länder som Tyskland, USA och Kanada.

TILL UNIBET!

Alla sporterna i vinter-OS


Inga nya sporter är tillagda till årets vinter-OS, dock är sju grenar nya. Sammanlagt blir det 109 grenar fördelade i de 15 discipliner som listas nedan:

 • Alpin skidåkning
 • Backhoppning
 • Bob
 • Curling
 • Freestyle
 • Hastighetsåkning skridskor
 • Ishockey
 • Konståkning
 • Längdskidåkning
 • Rodel
 • Nordisk kombination
 • Short Track
 • Skeleton
 • Skidskytte
 • Snowboard

De senaste sport och odds nyheterna hittar du på Bettings framsida!

Odds på ishockey herrar: OS 2022

Vinnare OS-guld i hockey herrar Peking 2022 Högsta odds Spelbolag
Ryssland 2,50
Finland 4,95
Sverige 8,00
Kanada 8,00
Tjeckien 14,00
Schweiz 16,00
USA 18,00
Tyskland 21,00
Slovakien 51,00
Danmark 51,00
Lettland 101,00
Kina 1 001

Speltips: Ishockey herrar

Det blir otroligt svårtippat nu när corona sätter stopp för NHL-spelarnas OS-deltagande. Annars hade Kanada varit den stora guldfavoriten. Istället har nu Ryssland seglat upp som en förhandsfavorit med sina KHL-spelare.

Sverige, Finland, USA, Tjeckien och Schweiz kan nu ses som underdogs med chans att gå hela vägen till guld om de lyckas få ihop ett lag som kan prestera tillsammans. 

Vill man favorittippa är tipset att gå på Ryssland till oddset 2.50. Annars säger vi att Finland kommer ha en fin chans att utmana om guldet till ett högre odds än favoriterna Ryssland.

TILL UNIBET!

Populära sporter att lägga odds på under vinter-OS


Alpin skidåkning

Flera svenska damer och herrar har visat fin form och fixat pallplatser under vintern. Det största svenska medaljhoppet var Sara Hector som infriade förväntningarna och tog OS-guldet. Hon vann innan de olympiska spelen drog igång storslalomtävlingarna i både franska Courchevel och slovenske Kranjska Gora. Anna Swerin-Larsson kom trea i slalom i Kranjska Gora och hon sågs som en outsider till medaljplatserna.

På herrsidan har slalomåkaren Kristoffer Jakobsen seglat upp som en liten medaljkandidat efter en andraplats och en tredjeplats under årets världscup. 

Vinnare OS-guld slalom herrar Högsta odds Spelbolag
Kristofer Jakobsen 15,00

Backhoppning

Tyvärr finns det inga svenska medaljkandidater i varken herrarnas eller damernas backhoppning. Frida Westman kommer att delta, hennes bästa placering i världscupen var en 16:de plats 2021.

Damernas stora guldfavoriter är österrikiskan Marita Kramer, hon leder just nu världscupen och vann förra årets VM. bakom henne i världscupen skuggar tyskan Katharina Althaus som har vunnit fyra VM-guld och ett OS-silver.

Tysken Karl Geiger ligger tvåa i herrarnas världscup och har vunnit fyra VM-guld och tre VM-silver. Ledaren av världscupen är japanen Ryoyu Kobayashi, han har dock aldrig lyckats bättre än en bronsplats under ett mästerskap.

Vinnare: OS-guld backhoppning herrar Högsta odds Spelbolag
Karl Geiger 12,00

Curling

Sverige är bland förhandsfavoriterna till guld i både herrarnas och damernas curling. Damernas lag Hasselborg är regerande OS-mästare och har ett fullt prisskåp från olika mästerskap.

Herrarnas lag Edin har ett OS-silver 2018 och ett OS-brons i bagaget. Räkna med att lag Edin är väldigt taggade för att ta en guldmedalj under årets vinter-OS.

Även i mixed dubbel siktar Sverige på medalj. Där tävlar Oskar eriksson och Almida de Val. Duon tog brons under curling-VM förra året.

Skridskor

Här handlar allt om skridskofenomenet från Trollhättan Nils van der Poel. van der Poel vann dubbla VM-guld 2021 och slog dessutom världsrekord på både 5000 meter och 10 000 meter.

Störst chans till guld har han på favoritdistansen 10 000 meter. Men han har även stor chans på medalj på 5000 meter. Så det är bara att bänka sig framför skärmarna när Nils van der Poel förhoppningsvs skrinnar hem dubbla guldmedaljer till Sverige under vinter-OS i Peking!

Ishockey

Tre Kronor har givetvis en viss medaljchans och den chansen stärkts nog ytterligare när beskedet om att inga NHL-spelare kommer att delta i OS. Truppen kommer bestå av spelare från Europa och KHL, vilket gör att nationer som USA och Kanada försvagas rätt rejält. Favoritskapet kommer istället att vila på Ryssland.

Damkronorna har haft en tuff tid de senaste åren. Under OS 2018 åkte man ut i kvartsfinalen mot Finland. Det vore en ganska stor skräll om laget kommer att blanda sig i striden om medaljerna.

Vinnare: OS-guld ishockey herrar Högsta odds Spelbolag
Tre Kronor 8,00

Längdskidåkning

Som vanligt kryllar det om svenska medaljchanser i längdåkning. Jonna Sundling är en av förhandsfavoriterna i damernas sprint och även damernas sprintstafettlag ser ut att ha mycket fin chans på medalj. Maja Dahlqvist leder just nu världscupen i sprint och hon ser ut att ha stora medaljchanser.

Även Ebba Andersson, Linn Svahn, Johanna Hagström och Frida Karlsson kan mycket väl vara med och slåss om medaljer.

På herrsidan ser det mörkare ut för Sverige. Ingen åkare har tagit någon pallplats under årets världscup. Istället är det full dominans av Norge. Där den klaraste lysande stjärnan är Johannes Høsflot Klæbo.

Vinnare: OS-guld sprintstafett damer Högsta odds Spelbolag
Sveriges damer 1,40

Skidskytte

Systrarna Hanna och Elvira Öberg ser ut att ha fin form inför OS. De kom tvåa och trea på den sista tävlingen innan OS. Sveriges damlag har även stor chans i stafetten och där vore en medalj inte alls otänkbart.

På herrsidan heter de största svenska medaljhoppen Martin Ponsilouma och Sebastian Samuelsson. Samuelsson har gjort en mycket fin säsong, just nu leder han sprintcupen och han ligger på tredjeplats i den totala världscupen.

Marknader för långtidsodds

Det finns många möjligheter om du vill betta på olika långtidsodds under OS:

 • Vinnare OS-guld

Olika typer av vinnarspel är populärt och du kan spela på allt från vem som vinner herrarnas curling till damernas ishockey. Det går även att spela på vem som kommer topp-tre i de olika grenerna. Oddsen är ofta tillgängliga långt innan spelen börjar och ändras över tid, eftersom förutsättningarna ändras hela tiden bland vilka utövare som är i form respektive skadade och så vidare.

 • Vinnare medaljligan

Här gäller det att tippa vilket land som är bäst totalt sett under vinter-OS i Peking. Norge är som vanligt favoriter till att ta hem flest medaljer, vilket man också gjorde under OS 2018.

 • Head to head - Vem får flest medaljer

Sverige lär inte vinna medaljligan, men det finns andra typer av spel där man kan hitta fina odds på Sverige. Head to head innebär att man spelar två nationer mot varandra. Till exempel vilket land av Sverige och Finland som tar flest medaljer under vinter-OS.

Marknader för korttidsodds


Marknaden för odds när OS väl är igång är mycket stor. Här kommer du att kunna betta på vilka som vinner en ishockeymatch, om det blir världsrekord i skridskor eller vem som vinner damernas störtlopp. Denna typ av spel ger också en extra spänning om du samtidigt som du bettat sitter och kollar på tävlingen.

Arenor under vinter-OS i Peking:

 • Pekings Nationalstadion - Invignings- och avslutningsceremoni.
 • Pekings nationella simstadion - Curling
 • Pekings Nationella inomhusstadion - Ishockey
 • Nationella skridskoovalen - Skridsko
 • Capital Indoor Stadium - Konståkning, Short Track
 • Wukesong-hallen - Ishockey
 • Big Air Shougang - Snowboard och Freestyle Big air
 • National Alpine Ski Centre - Alpin skidåkning
 • National Sliding Centre - Rodel, bob och skeleton
 • National Ski Jumping Centre - Backhoppning och nordisk kombination
 • National Biathlon Centre - Skidskytte
 • Genting Snow Park - Snowboard och freestyle
 • National Cross-Country Centre - Längdskidor

Kommentarer

Feedback