Annons

Uruguay - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Uruguay

Hela spelschemat

Diego Alonso är ny förbundskapten sedan i fjol och leder landslaget i VM 2022. Han tog över efter legendaren Tabarez som ledde landslaget i 15 år och tog Uruguay till tre raka VM. Laget leds av veteranerna, Muslera, Caceres, Luis Suarez och Cavani. Men bakom dessa herrar finns det ganska många spännande yngre spelare: Gimenez i Atlético Madrid, Araujo i Barcelona,  Bentancur i Tottenham Hotspur, Valverde i Real Madrid, Darwin Nunez i Liverpool och Torreira i Galatasaray. Övriga lag i gruppen är Ghana, Sydkorea och Portugal.

Odds på Uruguay

Se odds på Uruguays chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp H.

Odds: Uruguay grupp H VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Uruguay: Att vinna grupp H 3,10
Uruguay: Att sluta bland de två bästa grupp H 1,38

Uruguays styrkor:

Uruguay har på pappret inför årets VM en perfekt mix mellan gamla rutinerade spelare och yngre stjärnor som är på väg att ta över. Om man lyckas att få denna ekvation att gå ihop så har man stora möjligheter att ta sig vidare från gruppen och gå in i slutspelet som en underdog med väldigt farliga kvaliteter i laget.

Luis Suarez Uruguay

Foto: MARIANA GREIF / POOL / AFP

Svagheter hos Uruguay:

Frågan är dock om de äldre spelarna har kvar formen och kapaciteten att prestera på topp. Samtidigt om de yngre spelarna är redo att prestera på hög nivå för att avlasta de äldre spelarna. Det är en tuff balansgång för uruguay att hitta rätt här mellan de båda delarna.

Uruguays väg till VM:

Kvalet var lite upp och ner för uruguay men man lyckades till slut hamna på en tredjeplats bakom Argentina och Brasilien. Luis Suarez visade fin målform och kom tvåa i den totala skytteligan tillsammans med Neymar på åtta mål.

Fakta och VM-historik: Uruguay

Landet har osannolika två VM-guld långt tillbaka i tiden från 1930 och 1950. Flest landskamper genom tiderna har Diego Godin med 159 landskamper, Godin är fortfarande aktiv och siktar mot VM, men har inte varit med i landslagstruppen nu under hösten. Flest mål har givetvis Luis Surez med 68 mål på 134 landskamper.

Kommentarer

Feedback