Då var vi plötsligt igång, och när VM nu är igång, och man har lite svårt att hålla sig till nästa match, passar det väl bra att vi går igenom öppningsmatchen lite grann.

Först och främst, hur sätter man Saudiarabiens insats i något slags sammanhang?

Hade den här gruppen spelare klarat sig mot allsvenskt motstånd? 

Det är inget helt säkert skulle jag säga.

Deras sätt att försvara sig var direkt löjeväckande. Att de liksom inte märkte att de konstant hade för få spelare med tillbaka när de gång, på gång, på gång, på gång tappade bollen i helt fel lägen, det är fascinerande. Det var som att de aldrig mött ett motstånd som överhuvudtaget är bra. Och när de som väl var med hemåt försökte försvara sig, det är svårt att inte minnas hur två försvarare samtidigt gled förbi en ryss som enkel tog med sig bollen i sidled och stänkte upp den i närmaste krysset. Och målvaktens insats på frisparken som gick i mål, det är sällan man ser något sådant där. Han hade god tid på sig att ta bollen, men hade liksom kastat sig i fel höjd för att kunna ta bollen. Han lyckades helt enkelt inte läsa var bollen skulle komma. Nej, ska skulle säga knappt allsvensk klass. Det var riktigt, riktigt uselt.

Ryssland då?

Antingen ser man det som att de borde sett ännu bättre ut spelmässigt, och kunnat dominera matchen på ett bättre sätt, mot ett så svagt motstånd, eller så ser man det som att det är svårt att se bra ut mot motståndare som är så dåliga, eller så tänker man att de spelade på helt rätt sätt för att vinna matchen så stort som möjligt. Saudierna var rätt känsliga för kontringar, minst sagt, så att ryssarna inte valde att hela tiden hålla i bollen, det var nog rätt smart.

5-0, det är lätt att fladdra iväg och tänka att ryssarna plötsligt är ännu ett sådant där hemmalag i ett stort mästerskap som plötsligt blir ett hot. Jag tror det absolut inte. Jag tycker ärligt talat inte de såg så superbra ut överhuvudtaget, och det blir andra bullar framöver när nivån på motståndet stegras. Dessutom deras kanske viktigaste spelare skadad och gissningsvis borta från mästerskapet. 

Nej, jag tycker att vi alla ska lugna oss lite. Nu rann det på, och den här storsegern kan göra det lättare för ryssarna att komma före Egypten i striden om andraplatsen men jag vidhåller, de såg inte sådär väldans bra ut egentligen, det var mer motståndet som var totalt värdelös och det är i matchen mot Egypten det avgörs, för det ska till ett mindre jordskred för att Saudiarabien ska komma ifrån den här turneringen med en poäng.

Tror ni att Saudiarabien är lika odugliga som jag tror att de är? Skynda er att dunka in en slant på att de förlorar mot Egypten till 1,60 gånger pengarna hos Bethard*. Har du inte konto, starta ett med 1250 kronors bonus via oss på Betting.