Min genomgång av VM-gruppspelet fortsätter, och som ni kan vid det här laget, i synnerhet underhållningsvärdet på de olika gruppspelsdagarna. Nu dags för den 24:e juni och de sista matcherna i gruppspelets andra omgång.

14:00 England-Panama 1,18-6,25-17 Bethard*

Match från grupp G som på papperet känns som den på förhand minst öppna eller om man så vill, mest stängda gruppen. England och Belgien ska klara sig vidare. Om Panama eller Tunisien lyckas ta någon av deras slutspelsplatser är det en jätteskräll. 

Panama? Ja, de är här för att den nord- pch centralamerikanska kvalgruppen är utstakad för att USA inte ska kunna missa VM-slutspelet. De har så många platser, trots dålig kvalité, att USA inte ska kunna missa men nu gjorde de det ändå, och vi får därför istället något extra rejält blåbärsland, som Panama. Spelare från den amerikanska ligan och från mindre lag i Sydamerika. En spelare från Gents reservlag märks också i truppen.

När den här matchen spelas står antagligen Belgien på sex poäng i gruppen medan England lär stå på tre. England spikar här sitt avancemang och klappar igen gruppen, förutom då spelet om gruppsegern som de kommer att göra upp med Belgien om några dagar senare. Det ska dock noteras att det här är en match de ska vinna. Förlust här och Panama kommer endast behöva besegra ett avsågat Tunisien i sista omgången, och England kommer inte kunna göra någonting åt det, antagligen, så tveklöst, det här är en match som lever och som ska vinnas av England.

BBBB: Ganska svalt, men England är ju ett lag man ändå vill se, eller hur?

17:00 Japan-Senegal 3,30-3,15-2,25 Bethard*

Har vi här en sån där match som på papperet kan se ganska sval ut, men som sen bara blir en sån där fantastisk VM-match? 

Relativt öppen den här, grupp H, där också Colombia och Polen som möts senare denna dag ingår. De där två, Colombia och Polen, ska normalt ta sig vidare, men gruppen kommer mest troligt leva i allra högsta grad inför sista omgången, så länge då som Japan och Senegal inte spelar bort sig genom att kryssa här.

De västafrikanska lagen är ofta roliga att titta på. Det är mycket offensiv och inte så mycket defensiv. Det mot Japans kanske något mer organiserade men ändå kvicka fotboll, jag tror som sagt det kan bli sevärt det här och matchen gäller också mest troligt hur mycket som helst. Ett av de här två kan nog vara utslagna efter den här matchen.

BBBBB: Ni har motiveringen däruppe. Jag tror det blir kul.

20:00 Polen-Colombia 2,90-3,15-2,50 Bethard*

Vi minns alla Colombia från VM 2014 där de rök mot Brasilien i kvarten med minsta möjliga marginal. James Rodriguez stekhet i det mästerskapet. Sen dess, inte riktigt lika het, kan man väl säga men vem vet, kanske blixtrar det om honom nu också och klart intressant lag på papperet, Colombia, även om det ganska ofta är så, men att de inte riktigt får ihop det.

Polen ofta lite underskattade. Kanske inte riktigt lika starka som för några år sen, men ett europeiskt lag att respektera.

Ett av Sydamerikas bättre lag mot ett av Europas mittenlag. Det luktar jämnt, och visst luktar det även underhållning. Vinnarna antagligen klara för åttondelsfinal. Förlorarna får räkna med att behöva vinna sista matchen.

BBBBB: Bra match, varken mer eller mindre.

Mosa igång ditt konto på Bethard* inför VM. Just nu, 200% bonus via oss här på Betting.