Vi ångar på med min genomgång av VM-speldagarna och i synnerhet gruppspelets speldagar för om vi ska vara riktigt ärliga, vi kan ju det här med spel här på betting.se, att gissa vilka som ska vinna matcherna, och så vidare men att säga att vi vet vad som händer efter gruppspelet, det är ändå att ta i en smula.

Ni är väl med på det vid det här laget? Det är matchernas underhållningsvärde som ska bedömas. En guide kring hur matcherna och speldagarna ska prioriteras alltså. När under VM-perioden kan man träffa sin fotbollsoförstående fru? När kan man passa på att jobba några timmar? Och när i hela friden ska man hinna äta?

Hur som helst, vi är framme vid 23:e juni, VM:s 10:e speldag. Och jo, det är dags för en sån där ont i magen-dag igen.

14:00 Belgien-Tunisien 1,26-5,40-11,50 Bethard*

Det är väl senare i VM som vi får se vad belgarna egentligen är gjorda av. Kvalitetsmässigt är de kanske inte uppe och bråkar med de absolut bästa nationerna, men de är precis bakom de bästa och är man det, då kan man vinna. Det är långt ifrån alltid som någon av de absolut bästa nationerna vinner såna här mästerskap, även om man också ska tillägga att det oftast blir just så. 

Tunisien? Man ska vara väldigt, väldigt fotbollsintresserad för att ha koll på samtliga spelare i deras trupp. Det är ett hopplock av spelare från mindre lag i mer eller mindre stora europeiska ligor och en hel del som spelar sin fotboll hemma i Afrika. Några importerade fransmän också möjliggjorda av landets nära kopplingar till det landet genom historien. Eller rättare sagt, Tunisien är en gammal fransk koloni, helt enkelt. 

Uppvisningsmatch för Belgien? Det känns så. 1,26, ska man översätta det till klubblagsfotboll så handlar det om att de nästan bästa lagen i de största ligorna möter ett absolut bottenlag på hemmaplan, och då slutar det ju oftast på ett sätt.  75% chans att belgarna vinner, ungefär, om man frågar oddsen.

BBBB: Belgien är sevärda, det är VM, och så vidare, och så vidare, men Tunisien är ett blåbär, ett av de sämsta lagen i VM den här gången, och ska man avstå någonstans är detta ett alternativ.

17:00 Sydkorea-Mexiko 4,20-3,30-1,90 Bethard*

Känner ni också hur det suger till lite i magen? Här börjar det bli jobbigt, och viktigt. Allt handlar förstås om resultaten i den första omgången, men vi kan utgå från att vi här kommer ha ett lag att hålla väldigt kraftigt på. Om vi slår Mexiko i första omgången hejar vi förstås på Mexiko här, så vi i sista omgången kan avgöra mot ett avsågat Sydkorea. Om vi har förlorat mot Mexiko däremot, då får vi sätta oss i den sydkoreanska ringhörnan och sen hoppas på fortsatta mirakel. 

Det är förstås det som den här matchen till största del handlar om, att jobba fram rätt lag. Annars inte superspännande. Mexiko är rätt bra, Sydkorea inte särskilt bra. Inte heller det här en av VM:s hetare matcher, om det inte vore just för att den är så viktig för oss.

BBBB: Det är liksom bara att förbereda sig på en kväll med konstant dåligt mående. Det här är viktigt, men det blir sen bara värre ska ni se.

20:00 Tyskland-Sverige 1,47-4,20-6,75 Bethard*

Det är ungefär här man känner att man inte vill vara med längre. Vi har den där upphämtningen från 0-4 till 4-4 på bortaplan i ett kvalspel för några år sen att falla tillbaka på. Där en vän till mig blev snudd på rikskändis då han var den enda människan på planeten som var dum nog att satsa en slant på kryss när vi låg under med fyra mål. 

Men som sagt, här vill man ju inte var med. Tyskarna är ännu smartare än vi är, det är det inte många som är i fotbollssammanhang, men det är inte det värsta. Det överlägset värsta är att de inte bara är smartare, de är extremt och åter extremt mycket bättre på själva spelandet också. Det är liksom superdåliga förutsättningar när vi möter just Tyskland. Jag jobbar ju normalt mest med tennis och där är den värsta situationen man kan ställas inför att möta någon som spelar som en själv, men är bättre på det. Precis så är det här. Tyskarna kan alla våra trix. Vi kan inte lura dem som vi kan lura italienare, engelsmän, fransmän, turkar, till och med portugiser och någon enstaka gång spanjorer. De är immuna mot vårt taktiska kunnande och nej, jag kommer gå in till den här matchen med en riktig åskmolnsinställning. Förhoppningsvis har vi råd att förlora, det är väl det enda positiva.

BB: Ett extra B för att hoppet är det sista som överger människan men nej, jag vill egentligen inte vara med här. Jag vill inte behöva hantera det usla måendet. Ge mig alkohol, jag kommer behöva det.

Fräs igång ditt Bethardkonto i god tid till VM. Just nu kan man där till och med spela på mig, att jag ska vinna en bettingtävling mot min gode (o)vän Bengt Sonnert från The Gambling Cabin. Titta under specialspel, 2 gånger pengarna på båda, in med degen på mig bara. 200% specialbonus om du startar konto via oss.