Vi rullar på med min genomgång av underhållningsvärdet på VM:s gruppspelsmatcher. En dryg vecka in i mästerskapet är det dags för den nionde VM-dagen och här kommer matcherna.

Torsdag 22 juni

14:00 Brasilien-Costa Rica 1,21-6,15-13,50 Bethard*

Det är ju svårt att riktigt känna av hur något brukar vara när man bara upplevt det 7-8 gånger med fyra års mellanrum men brukar det vara såhär många extremt ojämna matcher i VM? Kanske att de bra lagen blivit lite mer överlägsna med åren. Det känns faktiskt lite så. I gruppspelet är det ett helt knippe matcher där favoriten står i ner mot 1,20 och underdogen i över 10 gånger pengarna. Det känns lite ovanligt, även om man kanske inte ska gå alltför hårt på känslan. Spelmarknaden har exploderat bara den förra VM:et. Det fanns inte samma utbud då, var långt ifrån samma återbetalning, och så vidare. Hade den här matchen spelats för fyra år sen hade Costa Rica kanske inte stått i över 10 gånger pengarna hos de konventionella spelbolagen som Bethard*. Så mycket mer får man tillbaka på varje satsat krona numera.

Det här ska så klart inte behöva vara några problem för Brasilien som är min favorit till att vinna VM. Cista Rica har chansen att gå vidare till VM-slutspelet enbart på att man håller till i en svag kvalgrupp, den central- och nordamerikanska som känns helt och hållet anpassad för att USA inte ska kunna missa att ta sig vidare. Nu lyckades de med det konststycket och länder som Costa Rica och Panama tog sig vidare istället. Men i den här konkurrensen ska inte Costa Rica ens vara i närheten. Brasilien säkrar mest troligt sitt avancemang till åttondelsfinal här.

BBBBBB: Det är något magiskt över Brasilien och VM-slutspel. Om man ska vara lite nostalgisk så, det kanske inte är riktigt samma sak längre då man ser alla spelarna varje vecka i de europeiska toppligorna men det fanns en tid då den där magin fanns, då det var något alldeles extra att se ett brasilianskt landslag. En liten del av den magin finns fortfarande där och det är något speciellt med Brasilien och VM, därav något extra B i underhållningsvärde.

17:00 Nigeria-Island 2,70-3,05-2,75 Bethard*

Den såhär långt jämnaste VM-matchen om man frågar oddsen. Så nära helt 50/50 som man bara kan komma. Troligt att båda två kommer från förluster i första omgången där Nigeria möter Kroatien och Island möter Argentina. Med andra ord en måstematch för båda två. Det lär krävas vinst för att ha en rimlig chans att ta sig vidare inför den sista omgången. 

BBBBBB: Ska vi vara riktigt ärlig, vi alla smyghejar ju lite på Island. Det är den där vulkanen och extrema hajpen från senaste mästerskapet och det är något så väldigt sympatiskt med ett land som ligger mitt i ingenstans, knappt har några invånare, dåliga förutsättningar för att spela fotboll, men ändå är med här bland världens bästa. Helt otroligt vad bra de är i bollsporter rent allmänt för övrigt. Island har ungefär lika många invånare som Malmö men är ändå med här, i fotbolls-VM och ingen har väl missat deras prestationer i handbollsmästerskapen de senaste åren. Jämn VM-match som gäller mycket och ett lag att heja på. Blir sex B:n det. 

20:00 Serbien-Schweiz 2,90-3,10-2,55 Bethard*

Intressant det här. Schweiz känns som ett lite bättre lag, och är rättmätiga favoriter på oddsen däruppe, men det är samtidigt de som antagligen kommer ha alls press på sig här. Högst troligt att serberna kommer från en seger mot Costa Rica i första omgången medan Schweiz antagligen torskat mot brassarna. Massiv press på schweizarna alltså. Lottningen kan gör en match extra intressant ibland.

BBBB: Ganska tråkiga länder som man kanske inte bryr sig så mycket om ifall man ska vara riktigt ärlig, men VM-match som med största säkerhet gäller hur mycket som helst, det tackar man knappast nej till.

Hög tid att starta ett konto hos bolaget som ofta har högst odds i världen på de stora matcherna, Bethard*. Just nu 200% specialbonus via oss här på Betting.