Premier League 2023/24 drar igång fredagen den 11 augusti och pågår fram till söndagen den 19 maj 2024. Vi har tagit oss an att tippa tabellen i årets upplaga av den engelska högstaligan där vi går igenom samtliga lag från botten till toppen om vilka som tillslut står som mästare när ligan summeras i maj. Kan något lag utmana Pep Guardiola och Manchester City den kommande upplagan?

Manchester City har dominerat den engelska fotbollen i många år nu där laget är uppe i tre raka titlar samt vunnit fem av de sex senaste upplagorna. Fortsätter denna dominans eller såg vi en topp under förra säsongen som var enastående?

Enligt oddsen hos splbolagen råder inget tvivel, Pep Guardiola löser fjärde raka titeln i Premier League. Desto jämnare ser det ut att bli i kampen om placeringarna bakom som kan bli ett riktigt getingbo den här säsongen. Aston Villa kan säkerligen bli ett lag att räkna med där Unai Emery har börja forma ett lag som har med toppen att göra.

Även i botten ser det ut att bli en tuff kamp gällande nedflyttning. Dock så blir det troligtvis lika säkert att Luton får lämna som att City tar hem ligan, om inte något klarare.

Så slutar Premier League 2023/24

Se våran fullständiga tabell nedan för hur den engelska högstaligan slutar 2023/24.

Tippad sluttabell Premier League 2023/24

Om du klickar på länkarna i tabellen kan du läsa om alla lagen i våran förhandstitt på årets upplaga av Premier League.

20: Luton

19: Everton

18: Sheffield United

17: Bournemouth

16: Nottingham

15. Fulham

14: Burnley

13: Wolves

12: West Ham

11: Crystal Palace

10: Brentford

9: Brighton

8: Tottenham

7: Aston Villa

6: Chelsea

5: Newcastle

4: Liverpool

3: Manchester United

2: Arsenal

1: Manchester City

Bottenlagen i Premier League 2023/24

Nedan kan du läsa om alla lagen vi tippar hamna på plats 20 till 16.

Plats 20: Luton

Transfers:

  • In: Mads Andersen, Tahith Chong, Marvelous Nakamba, Chiedozie Ogbene, Issa Kabore
  • Ut: Sonny Bradley, Eric Hovarth, Cody Drameh, Pelly Mpanzu, Luke Berry, Tom Lockyer, Amari’I Bell

Förväntan:

Luton kämpade sig till uppflyttning med en extremt defensiv inställning. Bra för dem. Men det duger helt enkelt inte i PL. Speciellt inte när sex mer eller mindre ordinarie spelare (inklusive målvakten) har försvunnit efter en låneperiod utöver den tidigare nämnda kaptenen. De kan komma att bli ett av de sämsta uppflyttningslagen hittills. De spelar med en trebackslinje, är extremt djupa och spelar direkt. Ungefär som Sheffield Wednesday. Bara med sämre spelare.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Att sluta sist 2,50

Plats 19: Everton

Transfers:

  • In: Arnaut Danjuma (lån), Ashely Young
  • Ut: Yerry Mina, Conor Coady, Tom Davies, Andros Townsend, Niels Nkounkou, Asmit Begovic, Ellis Simms

Förväntan:

Under de senaste två säsongerna har Everton flirtat med nedflyttningszonen. Dyche borde passa bra för Everton om han kan få dem tillbaka till sin forna glans då Goodison var ett svårt ställe att komma till. Men jag tycker inte att truppen har bearbetats ordentligt och flera av nyckelspelarna närmar sig sitt bäst före-datum. 34-årige Seamus Coleman är fortfarande lagkapten och James Tarkowski, Michael Keane och Abdoulaye Doucoure är alla 30, Idrissa Gueye är 33 och nyförvärvet Young är 38. Frågan är om den defensiva fotboll som Dyche och de kommande två lagen praktiserar fortfarande är gångbar i Premier League 2023/24? Jag tror inte det - nu när den populära 3-2-5-formationen i den offensiva fasen ger bra täckning för omställningar.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Att åka ur 4,00

Plats 18: Sheffield United

Transfers:

  • In: Anis Slimane, Yasser Laouci, Benie Traore
  • Ut: Jack O’Connell, Belly Sharp, Enda Stevens

Förväntan:

20/21 blev Sheffield årets älsklingar. Det fanns överlappande CBs (inklusive O'Connell, nu släppt) och Dean Henderson utmärkte sig i mål. Sedan kom skadorna och en svår andra säsong, vilket resulterade i en viss nedflyttning. Version 23/24 är utan innovativa överlappande CB:s längre, bara en förutsägbar djup trebackslinje och direktspel med massor av crossar. Inte en enda motståndare kommer att ertappas med byxorna nere.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Att åka ur 1,66

Plats 17: Bournemouth

Transfers:

  • In: Hamed Traore (tillbaka från lån), Justin Kluivert, Milos Kerkez, Romain Favre
  • Ut: Jefferson Lerma, Jack Stacey, Junior Stanislas

Förväntan:

Att Bournemouth klarade sig kvar - inte minst efter 0-9 mot Liverpool - var något av en naturlag. Därför blev nog en del av oss förvånade när Gary O'Neil fick sparken efter säsongen. Men många av oss sa också "ahaaaa" när ersättaren presenterades kort därefter. De amerikanska ägarna är medvetna om att stagnation är lika med nedgång i sportens värld, och när de fick chansen till en spännande offensiv coach som Iraola tog de chansen. Den 40-årige Iraola har gjort bra ifrån sig i Rayo Vallecano, som han ledde till 11:e plats med kraftigt begränsade medel. Att hålla Bournemouth uppe igen kommer att vara lika imponerande.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Dominic Solanke Under 9.5 mål 1,85

Plats 16: Nottingham

Transfers:

  • In: Chris Wood (tillbaka från lån), Ola Aina, Eric Hovarth (tillbaka från lån), Antony Elanga
  • Ut: Jesse Lingard, Andre Ayew, Jack Colback, Renan Lodi, Keylor Navas, Dean Henderson

Förväntan:

Steve Cooper lyckades till slut skapa ordning i ett kaos. Det var aldrig vackert, men det var effektivt. Nu har han en ganska solid trupp att bygga vidare på. Vi tror att Nottingham eventuellt kan bli inblandat i den riktiga bottenstriden.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Anthony Elanga bästa målskytt i Nottingham 4,00

Mittenlagen i Premier League

Nedan kan du läsa om alla lagen och hur vi tippar placeringarna för vilka som hamnar i mittenskiktet av Premier League. Från plats 15 till och med 11.

Plats 15: Fulham

Transfers:

  • In: Calvin Bassey, Raúl Jiménez
  • Ut: Manor Solomon, Joe Bryan, Neeskens Kebano, Ola Aina

Förväntan:

Transfermässigt har Fulham bara blivit svagare. Och det kan bli otäckt om Palhinha säljs och när Mitrovic nästan säkert lämnar (han bojkottar för närvarande klubben eftersom han vill gå till Saudi Pro League). De kan helt enkelt inte ersätta Mitrovic. Den ogynnsamma transfersituationen kan ha haft en inverkan på det faktum att Marco Silva inte är angelägen om att underteckna ett nytt kontrakt. Med andra ord håller grunden på att spricka i Fulham och det kan leda till en tuff kamp mot nedflyttningsstrecket.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Slutar efter Brentford 1,80

Se mer om speltips, på tips premier league.

Plats 14: Burnley

Transfers:

  • In: Zeki Amdouni, Nathan Redmond, Jordan Beyer, James Trafford, Dara O’Shea, Michael Obafemi, Wout Weghorst, Luca Koleosho
  • Ut: Ashley Barnes, Ian Maatsen, Bailey Peacock-Farrell, Nathan Tella

Förväntan:

Den förändring som Kompany har gjort saknar motstycke. Han har förvandlat ett av de mest "brittiska" lagen till ett possession-lag - framgångsrikt - på en säsong. Det är oerhört imponerande. Nu kommer naturligtvis det stora testet. Lyckligtvis är de andra två uppflyttade lagen nästan hopplösa och ett antal andra lag i PL ser ut att få det kämpigt. Även om namnen inte är imponerande i Burnley, är truppen ganska intakt och viktigast av allt, de har fullt förtroende för Kompany och hans projekt. Vi tror dock att Burnley kommer att kämpa för överlevnad in i det sista, speciellt eftersom vi inte kan se vem som kommer att göra målen efter Tellas avgång. Men i slutändan tror vi att Kompany kommer att fixa nytt Premier League-kontrakt.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Bästa uppflyttade lag 1,41

Plats 13: Wolves

Transfers:

  • In: Goncalo Guedes, Matheus Cunha, Matt Doherty, Boubacar Traoré
  • Ut: Ruben Neves, Nathan Collins, Joao Moutinho, Diego Costa, Conor Coady, Ki-Jana Hoover, Chiquinho, Adama Traore och Raul Jimenez

Förväntan:

Med Neves och Moutinhos avgångar har kärnan i Wolves mittfält försvunnit. Och med försäljningen av unge Collins, som man plockade in från Burnley inför förra säsongen, är även mittförsvaret tunt. Mål är ett ständigt problem för Wolves och även om Kalajdzic nu är tillbaka är det inte säkert att problemet är löst. Det finns en hel del portugisiska yttrar tillbaka i truppen, men stabiliteten är begränsad. vI förväntar oss att de överlever, men inte utan problem.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Åker ut 4,50

Plats 12: West Ham

Transfers:

  • In: -
  • Ut: Declan Rice, Arthur Masuaku, Manuel Lanzini

Förväntan:

West Ham har de senaste två säsongerna satsat hårt på de europeiska tävlingarna. Vilket bara är vettigt när man inte har pengarna att slåss om de riktigt roliga platserna i PL. Med vinsten i Conference League har de en plats i gruppspelet i Europa League. Så de satsar allt på Europa igen och försöker hålla sig ganska fria från problem i PL. Och vi tror att de kommer att göra det lite mer elegant den här säsongen.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Slutar på undre halvan 1,72

För tv-guide om årets säsong, se premier league tv.

Plats 11: Crystal Palace

Transfers:

  • In: Jefferson Lerma
  • Ut: Wilfred Zaha, James McArthur, Luka Milivojevic, Jack Butland

Förväntan:

Patrick Viera fick sparken precis när Palace var på väg igenom det tuffa programmet efter VM. In kom Hodgson och "räddade" Palace. Ett stort misstag enligt min mening, och nu är Hodgson där i ytterligare ett år. Den ädle gentlemannen måste naturligtvis respekteras, men han har inte mycket till framtid. Och detta i en klubb som har investerat ungt hittills. Vilket gör det ännu mer oroande hur klubben sköts nu, för hur passar Lermas ankomst in i det tänkandet. Lerma är ok, men har ingen potential att bli bättre än vad han redan har visat. I allmänhet saknar truppen djup (Lerma kan vara vettigt här), men om de kan ta sig igenom utan alltför många skador, kommer de förmodligen att överleva ännu en gång. Och Hodgson kommer förmodligen att stanna i ytterligare ett år...

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Michael Olise minst 4 mål 1,85

Lagen under toppen i Premier League

Nedan kan du läsa om alla lagen och hur vi tippar placeringarna för vilka som hamnar under toppen av Premier League. Från plats 10 till och med 6.

Plats 10: Brentford

Transfers:

  • In: Nathan Collins, Kevin Schade, Mark Flekken 
  • Ut: Pontus Jansson, Mads Bidstrup, Saman Ghoddos, Tariqe Fosu

Förväntningar:

Brentford är kända som Money Ball-laget. Och nu står de inför den klassiska utmaningen att vara utan en stjärnspelare som de inte kan ersätta. Så istället måste de återskapa honom. Kevin Lewis-Potter och Mikkel Damsgaard måste kliva fram nu när Toney är i karantän. Båda kan användas som en 9:a (Damsgaard som en falsk). Annars faller det större ansvaret på Mbeumo, som hade ett bra slut på säsongen. Schade, som hämtades in i vintras, kan också spela en viktig roll.

Brentford är bergsäkra och kommer att klara sig, även utan Toney under första halvan av säsongen. Frågan är vad som händer härnäst för Brentford? De vill definitivt ta sig till Europa och det "enklaste" sättet är förmodligen via en av cuptävlingarna, så vi förväntar oss att de går all in på båda. Och sedan kan de njuta av det i framtiden, precis som West Ham.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Sluta på övre halvan 3,25

Plats 9: Brighton

Transfers:

  • In: Mahmoud Dahoud, Joao Pedro, James Milner, Bart Verbruggen
  • Ut: Alexis Mac Allister, Jeremy Sarmiento

Förväntningar:

Vi räknar med att Caicedo är borta och utan en 1:1 ersättare, som Caicedo var för Yves Bissouma, tror vi De Zerbi kommer att få svårt att upprepa succén från förra säsongen. Förutom Caicedo är flera andra spelare av intresse för de stora klubbarna - nu eller i vinter. Dahoud skulle kunna vara en lösning, men om han var så bra i Dortmund, skulle han då ha hamnat i Brighton? Milner är också långt från det förflutna. Så förutom unga spelare måste De Zerbi nu lära äldre spelare nya trick. Vi är ganska säkra på att Brighton ligger i subtop-fältet, och om Chelsea hackar för mycket eller Emerys magiska touch bleknar, kan De Zerbi och Brighton förbättra förra säsongens 6:e plats. I allmänhet skulle vi bara vilja säga att subtop-fältet är riktigt svårt att förutsäga (allt annat är naturligtvis riktigt lätt ...)

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Sluta på undre halvan 3,75

Plats 8: Tottnham

Transfers:

  • In: James Maddison, Manor Solomon, Guglielmo Vicario, Iyenoma Udogie, Pedro Porro, Joe Rodon, Sergio Reguilon, Djed Spence, Giovani Lo Celso, Bryan Gil, Tanguy Ndombele
  • U: Lucas Moura, Harry Winks

Förväntan:

Röran som Jose Mourinho och Antonio Conte har lämnat efter sig till Ange Postecoglou ser ut att ta ett tag att städa upp. En felbyggd trupp sett till alla de yttrar som värvats in då nye tränaren inte spelar med wingbacks. Dessutom, de två tidigare nämnda tränarna använde sig av en trebackslinje som nu ska ställa om till fyrbacks istället. I Postecoglous system krävs det att de centrala försvararna agerar spelfördelare, vilket kan bli problematiskt eftersom att de nuvarande backarna har sina styrkor defensivt. Den enda som skulle kunna funka direkt i det nya systemet är Romero. Nya försvarsspelare måste in. 

Om Højbjerg och Kane lämnar med Bentacour skadad till långt in på hösten, kommer det att bli en uppförsbacke för Postecoglou. De första månaderna kommer åtminstone att vara med fluktuerande resultat. Trots allt tror vi att det blir bra om Postecoglou får tid för projektet. Hur som helst kommer det att bli en roligare fotboll som spelas under nye tränaren, och det är kanske det som Spurs-fansen har längtat efter mest.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Topp 7 1,70

Plats 7: Aston Villa

Transfers:

  • In: Youri Tielemans, Pau Torres, Moussa Diaby, Wesley
  • Ut: Ashley Young, Marvelous Nakamba, Morgan Sanson

Förväntan:

Aston Villas transfers har varit oerhört imponerande under sommaren (vet inte hur mycket Monchi har varit inblandad eller om det är Johan Langes förarbete). Tielemans plockades in gratis och innan derouten med Leicester var han ett hett namn i Arsenal. Torres är ett scoop som hade kunnat hamna i bättre klubbar utan att folk hade kritiserat det. Diaby ryktades det mycket om och kommer att tillföra fart på kanten - låt oss bara hoppas att det går bättre än förra gången Villa gjorde en affär för Leverkusen (Leon Bailey). Unai Emery fick verkligen upprättelse från sin sorti från Arsenal när han förvandlade Villa till ett av vårens bästa lag. Aston Villa verkar vara på väg mot något riktigt bra; både på och utanför planen.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Topp 7 2,90

Plats 6: Chelsea

Transfers:

  • In: Christpher Nkunku, Nicolas Jackson, Ian Maatsen, Angelo Gabriel, Diego Moreria
  • Ut: N’Golo Kante, Tiemoue Bakayoko, Kalidou Koulibaly, Mateo Kovacic, Edouard Mendy, Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount, Cesar Azpilicueta, David Fofana, Christian Pulisic, Ethan Ampadu, Pierre-Emerick Aubameyang, Joao Felix

Förväntan:

Mauricio Pochettino är mitt uppe i en enorm upprensningsoperation. När röken skingras tror vi att Poch kommer att stå kvar med en stark trupp. Och kom ihåg, Poch älskar att arbeta med unga spelare, och det finns gott om dem i Chelsea. Känns som att den argentinska tränaren är i sitt rätta element när han får vara med och utveckla unga spelare. 

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Inte sluta topp 4 1,57

Vill du ha full koll på spelschemat Premier League 2023/24? Se, spelschema premier league.

Topplagen i Premier League

Nedan kan du läsa om alla lagen vi tippar kommer hamna i toppen av Premier League 2023/24.

Plats 5: Newcastle

Transfers:

  • In: Sandro Tonali, Harvey Barnes
  • Ut: Chris Wood, Matty Longstaff

Förväntan:

I skrivande stund är vi inte imponerade av Newcastles transferfönster. Tonali ser ut som en spännande spelare, men ett antal italienare har floppat i PL. Och Tonali var nästan olycklig över att lämna Milan, som han är ett stort fan av. Hans bästa säsong var förra säsongen, problemet var att han drogs med en hel del skador. Kan bli problematiskt om problemen fortsätter under 2023/24. Han är en 8:a. Samma position som både Bruno Guimaraes och Joelinton... Eddie Howe har förmodligen en lösning för det, men det finns en brist på en 6:a. Och i allmänhet tycker vi att truppen saknar bredden för att konkurrera i CL. Självklart kan det bli fler köp snart, men det är inte idealiskt att ta in dem så sent.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Bästa laget med svensk spelare 3,25

Plats 4: Liverpool

Transfers:

  • In: Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai
  • Ut: Roberto Firmino, Naby Keita, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Calvin Ramsay (utlånad), Fabio Carvalho (utlånad), Sepp van den Berg (utlånad), Rhys Williams, Henderson

Förväntan:

Den svagaste länken förra året var mittfältet, så det har fått mycket fokus i detta transferfönster. Det saknas fortfarande en bit eller två, men det bådar gott. Och offensivt är Diogo Jota och Luiz Diaz fit for fight, vilket bäddar för ett extremt spännande anfall! Defensivt är jag orolig för om Virgil van Dijk håller. Det var inte samma gamla trygga mittback vi såg under 2022/23. Konaté kan inte hålla backlinjen själv, så det krävs att holländaren steppar upp. Det ser ut som att Liverpools matcher kan bli riktigt roliga, vilket 4-2 och 4-4 i de två träningsmatcherna också indikerar. Jag har höga förväntningar på Mac Allister och Szoboszlai på mitten. Om Klopp kan lösa högerbackssituationen har Liverpool plötsligt ett riktigt starkt lag - som inte kommer att störas av CL den kommande säsongen. Något Salah skämdes för, så kanske är han redo för en revanschsäsong.

Odds: säsongen 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinna en stor titel 2,37

Plats 3: Manchester United

Transfers:

  • In: Mason Mount, Andre Onana, Dean Henderson, Jonny Evans
  • Ut: David De Gea, Zidane Iqbal, Alex Telles, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Antony Elanga

Förväntan:

Erik ten Hag bygger på ett förnuftigt sätt ett framtida storlag. Men det tar tid och det saknas för många bitar för att United ska kunna förbättra sig från tredjeplatsen. Och det hjälper inte att den eventuella försäljningen av klubben verkar fördröja processen. Den fina tredjeplatsen var nog mer ett resultat av att flera andra "storlag" kämpade med sina affärer.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Topp 4 1,72

Plats 2: Arsenal

Transfers:

  • In: Declan Rice, Jurrien Timber og Kai Havertz
  • Ut: Granit Xhaka, Pablo Mari, Ainsley Maitland-Niles

Förväntningar:

Med tre stora transfers har Arsenal på allvar inlett jakten på City. Rice är kanske en av de mest stabila centrala mittfältarna i ligan. Och det kan vara värt sin vikt i guld för det fortfarande unga Arsenal-laget. Timber ger några spännande alternativ i försvaret. Pep Guardiolas användning av CB:s i försvaret har snabbt kopierats av andra managers. Men Arteta kan skapa en ny version. Med Timber i mittförsvaret kan han, Ben White och Zinchenko alla gå framåt (Gabriel förväntar jag mig att dra nitton). Detta kommer att ge extrem flexibilitet i spelet. Havertz är den mest ifrågasatta av de tre, men ger Arsenal ett alternativt sätt att spela på topp på grund av hans goda huvudspel.

Arsenal kommer att spela i Champions League, men vi ser inte framför oss en strålande tävling på grund av brist på erfarenhet. En relativt tidig sorti kan ge sinnesro i slutskedet. Ett stort argument mot Arsenal är kvaliteten i båda ändar. Ramsdale är helt enkelt inte i nivå med konkurrenternas målvakter. Framåt har Jesus aldrig bombat så mycket som försäsongen gav hopp om. Kan han verkligen göra tillräckligt många mål för att Arsenal ska kunna ta hem ett mästerskap? Men vårt främsta argument för Arsenal är hungern. 

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Bäst i London 1,65

Plats 1: Manchester City

Transfers:

  • In: Mateo Kovacic, Joao Cancelo (tillbaka från lån)
  • Ut: Ilkay Gundogan

Förväntan:

Innan jag kommer till Alvarez så är mitt stora frågetecken kring City som sagt hur hungriga är de? Med trippeln förra säsongen fick Pep och de ljusblå äntligen CL-trofén. Lägg därtill försäljningen av Gündoğan och eventuellt några andra nyckelspelare. Där vi kan se hungern bli störst är för ytterligare en CL-trofé och kanske till och med VM för klubblag. Men med den dalande hungern och för att hålla motivationen uppe kommer Pep att behöva skaka om saker och ting genom att ändra i Citys spel. Och det är där Alvarez kommer in. Min gissning är att Alvarez är för bra för att hållas på bänken och kommer att komplettera Haaland i presspelet, vilket norrmannen inte är bra på. Så något som liknar en 4-4-2 formation (defensivt). Men låt det inte råda någon tvekan: City är vidriga när de växlar upp under våren och är med rätta klara favoriter.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 1,80

FAQ: Så slutar ligatabellen Premier League 2023/23

Här följer de vanligaste frågorna gällande hur tabellen slutar i Premier League 2023/24.

Hur många omgångar spelas i Premier League?

Varje lag spelar 38 matcher var där de möter alla lagen i ligan två gånger under säsongen. En gång hemma och en gång borta.

Vilket spelbolag har högst odds på Premier League 2023/24?

Du kan själv jämföra odds på olika marknader i vårat matchcenter.

Vilka vann Premier League 2022/23?

Manchester City vann Premier League 2022/23 och är även favoriter till att vinna även denna säsong.